אתאיזם ודת

קספיאן

New member
אתאיזם ודת

נתקלתי בפורום הזה רק לפני מספר ימים ואני מוכרח להודות שהוא מספק שעות של הנאה. לקרוא תגובות פרימיטיביות לחלוטין של הדתיים, תגובות המראות על בורות גמורה בעולם הסובב אותם. את הדתיים הבאמת פרימיטיביים (ראה ערך אהבה1, יובל199, ליטל, שמתנגדים לאבולוציה, אני באמת לא מצליח להבין, לאמר שאבולוציה לא קיימת זה כמו לאמר שאין חמצן באטמוספירה, התכחשות לעובדות בשטח. דתי חכם היה אומר שאבולוציה קיימת, אבל מקורה באלוהים/אללה/תיאמת/"הכנס אל כאן" , דתי פרימיטיבי, מתכחש לגמרי ממה שקורה סביבו. מה שאני עוד יותר לא מבין, זה למה הם מנסים כל הזמן להפריך את התאוריות המדעיות? למה כל פעם מישהו קופץ לפה ומנסה להוכיח, (עד כה, ללא הצלחה), שאין אבולוציה? האם הדתיים חיים בפחד מתמיד ופרנויה מתמדת שמה שהם מאמינים בו לא נכון? לפי הקריאה של הפורום אני רואה שאכן כך. למה כנסי החזרה בתשובה יש כחול אשר על שפת הים, אבל לא תמצאו כנסי החזרה בשאלה כמעט? בגלל שלא מעניין אותנו, אנחנו מאמינים במה שאנחנו מאמינים, ולא ממש מעניין אותנו אם הדתיים חושבים אחרת. למה לדתיים זה כל כך מפריע שאני מאמין שלנו ולקופים יש אב משותף, שלנו ולאמבות יש אב משותף? בפורומים של הדתיים יש גם אתאיסטים שקופצים כל הזמן ונותנים קישורים לניסויים באבולוציה? מה קרה לאיש באמונתו יחיה. דבר אחרון לסיום, אני מעולם לא הייתי קרוב לדת, אבל רק אחרי תואר ראשון באוניברסיטת בר אילן, שבמסגרתו הוכרחתי ללמוד עוד 8 קורסים ביהדות, התנתקתי לחלוטין מהדת. רק שם למדתי לעומק כמה פרימיטיבית הדת, וכמה היא משוללת הגיון. אירוני קצת, לא?

vizini

New member
שלש סיבות עיקריות

למלחמתם של הדתיים באבולוציה. הסיבה הראשונה היא סתירה ישירה עם כתבי הקודש. שם כתוב במפורש איך נוצר העולם ואיך נוצרו המינים. הסיבה הזו חזקה בעיקר אצל הפחות מתוחכמים שבין הדתיים. הדתי המתוחכם מבין שכתבי הקודש הם אלגוריה ואין כל טענה שם כפשוטה, ולכן זו אינה הסיבה העיקרית להתנגדותו לאבולוציה. הסיבה השניה, היא שהאבולוציה מספקת לכאורה הסבר חלופי להיווצרות החי לזה של הבריאה. עד למציאתה של תיאוריית האבולוציה, היה לכאורה הסבר הבריאה היחידי בשטח, ולאתאיזם לא היתה לכאורה כל רציונליזציה. ולמה לכאורה? כי אפילו היותר מתוחכמים שבין הדתיים לא קולטים שהסבר הבריאה בעצם איננו הסבר, ושהוא מעלה יותר שאלות מאלה שהוא בא לפתור. לכן האתאיזם לא זקוק כלל להסבר חלופי, שכן אין כלל מה להחליף. הסיבה השלישית היא הדקה והמעודנת מכל, ובה אוחזים המתוחכמים שבין הדתיים, אלה שמבינים ששתי הסיבות הראשונות אינן סיבות אמיתיות. אם תיאוריית האבולוציה נכונה, הרי שאין באדם משהו מעבר לגוף, וסופו של זה למות, כמו שיודעים גם הדתיים. בכך אובדת המוטיבציה העיקרית לדת, זו של הישארות נפש. אגב, יש דתיים עוד יותר מתוחכמים, שאינם אוחזים גם בסיבה השלישית. אולם הם נתקלים בקשיים אדירים בבואם להסביר מה היא הנפש שאינה תלויה בגוף, ומה בדיוק נשאר לאחר מות הגוף.

גם אצלי החוויה האישית השפיעה

בתור נער הייתי מרבה להתעסק בפילוסופיות דוגמת דת. הייתי תקופה של שישה חודשים שהנחתי תפילין, לבשתי ציצית והייתי הולך מדי שבוע לשיעורי תורה. אפילו ביקרתי פעם בחודש בבני ברק והשתתפתי בשיעורי גמרא (לפני כשבע- שמונה שנים). החוויה הזו הבהירה לי חד משמעית כי לא רק שאין אלוהים אלא ש"שליחיו"זורעים שנאה ופחד באנשים. גם חברים טובים שלי שהם דתיים שכגדלו באמריקה, באים לארץ ואני מקשה עליהם באינסוף סוגיות פשוטות (איך אפשר לשנוא או להסית נגד אוכלוסיית של הומואים, למה להחזיר בתשובה זו מצווה ולא מאפשרים לאדם אמונה סובייקטיבית, תפקידי האישה בדת וכו') והם תמיד אומרים לי: אתה טועה, זה לא ככה בכלל. מסתבר שהדת היהודית בארץ- וניתן להבין זאת כשפלוטיקאים זוטרים וזולים דוגמת הרב עובדיה נחשבים כאלוהים ומכתיבים סדרי יום- התעוותה עוד יותר ומסיתה לשנאה וזורעת פחד. הרצו בפני הרבנים הגדולים ביותר- נפגשתי וביליתי אישית עם הרב רנטגן וכדורי ועוד. את עובדיה יוסף לא פגשתי וגם לא רציתי- מסקנתי הייתה שצריך להתרחק מדבר שמנסה לשבות אותך על ידי זריעת פחד בליבך.

dafnaleh

New member
אכן

גם בבתי ספר דתיים לומדים על אבולוציה בשיעורי ביולוגיה.

L7

New member
כל הדתיים בפורום מסרבים לעסוק בדת

ובאלוהים. וחבל. כנראה שיש משהו ברתיעה המראה על חולשה גדולה של אמונתם.

L7

New member
נבואה-דיבור בשם האל ובשליחותו.

היו רבים: אליהו ישו מוחמד שבתאי אהבה1 ועוד ועוד

הייתי רוצה שתעלה את הרשימה

הזו שוב כאשר היא מחולקת לקטיגוריות, סוג הדת, והאמת מאחורי דברי אותם נביאים. שים לב שמרגע זה ואילך אתה נישא על גלי סיפורים אותם אתה יכול לקנות או לא, אבל אם להתייחס להסטוריה כתובה זו כאל אמת - אז עד הסוף!

באהבה1

New member
../images/Emo151.gifתציל אותי מהפרימיטיביות שלי!!

שנים!!! חיכיתי! והנה אתה פה!
"התכחשות לעובדות בשטח"??? אנשים פה אוהבים להסתבך! אבל בפשטות אלה ה"עובדות בשטח"!!! מצאו שלד שהוא משהו בין קוף לאדם!!! אבל זו שטות! כי לא מצאו מליונים!!! אלא שלד פה שלד שם! זו לא הוכחה!!! יש מחלות שגורמות לעיוותים בשלד האדם!!! אין אנשים שנולדים פגומים??? ולגבי "מה קרה ל'איש באמונתו יחיה'? לא קרה! הפס' לא קיים! זהו סילוף של "צדיק באמונתו יחיה"! וזה שלמדת קצת יהדות והחלטת שהיא "משוללת הגיון" יכול להיות שה"פרופסורים" לא "התאמצו" להסביר את ההגיון שבה, אבל תפנה למומחים האמיתיים ואז נראה אם תחשוב כך...

למעלה