אש בשטחים,ואש מבית...

אורניהו

New member
אש בשטחים,ואש מבית...

נשוב לנוסטלגיה שלנו,על מה בישלתם?פרימוס או פתיליה.אמא פחדה נורא מהפרימוס,מהבערה החזקה שלו,ומהסכנה שתפרוץ שריפה.היו אז המון אסונות עם הפרימוס,כך שבישלנו כל העת על פתיליות,מה עוד שהתבשילים היו טובים בגלל שהאש היתה רכה וחלשה,ולאורך זמן.לימים שעידן הגז הגיע,אמא לא אהבה את הלהבות הגדולות,והיא תמיד ניסתה להנמיך כמה שיותר.לפרימוס היתה אש עצבנית וחזקה,אני גם זוכר שהיה מין פחית כזו שמחובר לקצה מין חוט דק לניקוי החריר.וכל אותם סירי אלומיניום מושחרים.אותם היו מצחצחים עם ננס,ומניחים על אדני החלונות בשמש.ועוד קשר לעניין,מוכר הנפט השכונתי,שהיה עובר בבקרים,ומכריז!ועצה קטנה מכם,לדירה החדשה שקניתי,אני רוצה להכניס כיריים קרמיות ללא כפתורים של ´מילה´.הכדאי?

במיוחד בשבילך - מוכר הנפט ../images/Emo15.gif

ברדיו כבר מדברים על מה שפוחדים בכל העולם, שהבלגאן ברמאללה תיכף יביא לעליית מחירי הנפט - אז בינתיים תזכורת מחורף 1952 - בדיוק לפני 50 שנה: נפט בתל אביב - בשיווק ישיר. ובכלל, היו אנשים שעוד קראו לו קרוסין ולא נפט, ומייד, בתמונה נוספת - תזכורת איך קראו אז לאותה חברת-נפט הנפט - לפני שהפכה ל"פז".

נפט בתל אביב - חורף 1948

שיווק ישיר - ישר מחברת-הנפט. מותר לעצור בתחנת האוטובוס. ממילא יקח לו שעה ארוכה עד שיגיע.

itche from oz

New member
גשר של

כילד אני זוכר שהיו מפחידים אותי ואומרים לי לקופף את הראש כשהיינו עוברים בנסיעה מתחת לגשר של.

אטיוד5

Active member
בארה"ב עדיין קוראים אותו

kerosine. ומאיפה הביאו את הנפט - לא יודע. ואפרופו נפט, כדי לממן את רכישת האופניים הראשונות שלי ב-1962 לבר-מצוה (כן, זאת היתה מתנה מקובלת אז. שמעתי שהיום עברו לטרקטורונים) מכרנו אז מניות שקנינו בתור השקעה כמה שנים קודם לכן - של חברת נפטא. החברה הזאת קיימת?

magy

New member
כשמזכירים את מוביל הנפט

זה מזכיר לי חלום מסוייט שהיה לי בילדותי. גרנו ברחוב שהיה ברוחב סימטא. ומוביל הנפט היה מגיע עם המיכלית הצמודה לאופנוע קטן. לא יודעת איך להגדיר את כלי הרכב שלו.....אבל כך זה הצטייר לי... המיכלית שלו תפסה את כל רחב הסימטא. ואסור היה לעבור בה כשהוא הגיע. סכנת חיים באחד הלילות חלמתי , שאחותי הקטנה נדרסה על ידי מוביל הנפט. עשרות שנים כעסתי על עצמי שחלמתי בלילה.......את מה שחלמתי.

טרה10

New member
נפטא הוא אחד מהמוצרים שהם תוצר

של זיקוק הנפט הגלמי. כמו גם המזוט, הסולר והבנזין. יש גם מזוט קל מזוט כבד וגזים שונים.

חזרת לפתיליה?!

אז הנה תזכורת למרכז השיווק האיזורי (ותחנת השירות) לפתיליות במרכז המסחרי של מעברת בית-ליד - 1950:

magy

New member
בא ונראה אותך , מביא

את מכונת הכביסה הראשונה......... לוח פח או אלומיניום גלי......היה גם עם זכוכית....... גם מסגרת אלומיניום או מסגרת עץ....... אני זוכרת אותה אישית....... עד שאסע העירה לקנות .........שים תמונה.....

אורניהו

New member
נשר,עובדי המפעל הראשונים...

המהנדסים והעובדים הראשונים של המפעל היו ייק´ס שהיגיעו מגרמניה,הנהלת המפעל אז,בנו להם בתים בכל השורה הראשונה של המפעל.גרו שם פקידים,מנהלים,ועובדים מקורבים.היו אלה בתי אבן שנבנו ממש כמו בגרמניה.החצרות היו מטופחות מאד,גנים ופרחים ועצים ממש כמו שם.לנו ילדי השכונה היו כמה חברים,ובמיוחד מיקי שטרקמן[נפטר ממחלה לפני שנה]אביו היה המהנדס הראשי של נשר ,ושנים רבות עוד נעזרו בכישוריו במפעל.מיקי הז היה בעל בית המלון ´ארנה´ בנהריה,את המלון קיבל בירושה מדודו האדון בנדהיים אשר גם הוא גר אז בבתי נשר[אותם הבתים שהזכרתי].המנהל הראשי היה האדון בלך,רונית בתו למדה איתנו והיו לה גם אחים גדולים ממנה.בחצרות של החברה האלה יכולת לראות אז מכונות כביסה שהביאו מגרמניה,עם מעגלת לבנה שסחטה את הכביסה.ועוד פרט נוסף,וותיקות השכונה היו הן הן שעסקו בניקיון אצל אותן גבירות המנהלים הגרמנים.כל השנים היו תנאים טובים לאלה שגרו בבתים הנ´ל,ועד לא מזמן שהבתים עוד עמדו על תילם,לא שילמו שם מים,וחשמל,ואפילו תחזוקה,הנהלת המפעל שילמה זאת על חשבונה כל השנים!אבא שהיה וותיק מאד במפעל,לא רצה לעבור לשם,כי תמיד אמר;שהוא לא רוצה להיות חייב!פרטיזן אמיתי.ועוד על השכונה ...

אפי לוג

New member
אפרופו גזר

לפני כ-10 שנים, החליט מי החליט, לקחת את החוק בידיו (כנראה מ"כח" הותק של אז), ושיכן בבית הספר בנשר (בית יהושע) עובדים זרים. היה עצוב לראות את העובדים, ב"נומך" הזה של החיים, מחד ומאידך, עצוב היה לראות לאן מגיעה מערכת החינוך.........

אורניהו

New member
אז אני אספר לך....המנכ´ל הכל יכול..

בשנים האחרונות היה לנו מנכ´ל חביב שלא אזכיר את שמו,איש צבא קבע לשעבר[כמו כולם]שהיה בקשר,או שותפות רצינית בחברת בנייה בחיפה.ואז השותף ההוא חיפש כמובן קשרים היכן לשכן את עובדיו,והקשר החברי כאן פעל לעניין,ובאמת שיכנו כאן את העובדים הזרים....להזכיר שהבעלות עד היום לכל הסביבה הסמוכה למפעל עדיין שייכת לו. גם בית הספר הישן,שדרך אגב למדתי בו גם אני...וככה התנהלו העיניינים ,עד לסילוקו ממנכלות נשר,בגלל דברים לא כשרים,,ולא אוסיף...

עיניים

New member
../images/Emo141.gif אולי,,,,

לטרום מכונת הכביסה הזו התכוונת??? זוכרת דווקא את הכובסות הערביות שנהגו לשבת בשוק תלפיות בחיפה רעולות פנים, ומחכות ל"בלעבוסטה" שתיקח אותן לים כביסה,,,

עיניים

New member
רק ששכחת

את גושי סבון הכביסה הגדולים, אותם היו "מורחים" בשיפשוף על הכביסה הרטובה הפרושה על הפח המגולבן,,,,,

עיניים

New member
ואם כבר הזכרת

את טרום מכונת הכביסה - הרי לך גם את טרום מכונת הייבוש,,,, לא זוכרת מתי ראיתי לאחרונה כביסה כל כך לבנה,,,,

magy

New member
בדיוקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק

לזה התכוונתי.....

למעלה