אשת נכה ובתי מלון

• פותח הנושא tbh12
  • פורסם בתאריך

tbh12

New member
אשת נכה ובתי מלון

אני חדשה כאן מקווה שאתקבל כאן בפורום כאשתו של נכה צה"ל. לבעלי יש 28 אחוזי נכות. מגיע לו חמי מרפה וטיפולים למשך 7 ימים בשנה. אולם רוב הטיפולים הם בבתי מלון והוא לא מוכן ללכת בלעדי. לעומת זאת כדי שאני אצתרף אליו אנחנו נדרשים לשלם סכום כסף לא מבוטל שאני מעדיפה להשתמש בו לצרכים יותר חיוניים למשפחה. יש למישהו מכם הצעה לפלונטר המשפחתי שנוצר בעיקבות אישור הוועדה לחמי מרפא לבעלי? הרבה תודה

AVI359

New member
TBH12

TBH12 שלום רב אכן בגין 28% נכות בעלך אינו זכאי למלוה לצורך טיפוליו,עתה לפתרונות: אפשר לקחת שבוע טיפולים זה בתקן של מילואים בצבא לעיתים פרידה של שבוע עשוי לשפר את היחסים בינכם.אך אם אינכם מעונינים בפתרון זה,נסו בזמן הזמנת החדר בבית המלון לבקש הנחה עבור בני זוגם של נכה צה"ל,עשו סבב בין בתי המלון בטבריה או בים המלח ובררו היכן אפשר לקבל את ההנחה הגבוהה ביותר.אגב,ישנם בתי מלון המחייבים ילדי נכים עד גיל 12 בתשלום של 25$ ליום פנסיון מלא.אשר לסדר העדיפויות במשפחתכם באמת שאין לאף אחד זכות להתערב זוהי החלטתכם בלבד. בברכה אבי

tbh12

New member
חהחהחה...אבי

אהבתי את דרך כתיבתך. ולענייננו מה קורה? משרד הביטחון החליט לסכסך ביני לבין בעלי? מי שצריך באמת נופש וחופש, מי שבאמת מטפלת בבעל בילדים ובבית זאת אני! מי שצריך לנוח - זאת אני!!! אז איך זה שבעלי מקבל נופש בבית מלון ולא אני? היכן ההגיון? ואם אפשר עוד קצת לנצל את הנחמדות שלך: האם אתה מכיר מלונות שמוזילים מחיר לבני הזוג של הנכים? לא היינו יוצאים לבית מלון בכלל בגלל העניין הכספי עכשיו שאושר לו בית מלון זה מאלץ אותנו להוציא כספים שמיועדים למשהו אחר כדי שאני אצתרף. אוףףף.. הבעיה שיא רק שלי? זה לא נושא טעון שמשותף לעוד הרבה נכים? אבי שוב תודה

AVI359

New member
לאסתר החביבה

אסתר שלום רב ענת צרפה את רשימת בתי המלון וצריך לעשות סבב טלפוני. ולענינך,אגף השיקום מטפל בבעלך מאחר ונפגע בזמן השרות ועקב השרות ובתור שכזה מטפל בו על פי חוק נכים ותגמולים(ללא שום קשר מי הפעיל מבינכם).זאת לדעת כאן לא מדובר בהיגיון או צדק או התחשבות מדובר בחוק שהוא(לצערי)יבש.כבר אמרו חז"ל "ללא חוק יד איש באחיו".צר לי אין לי עיצה טובה יותר.מאחל לכם ובני משפחתכם חיים ארוכים ומאושרים יחדיו. בברכה אבי

לאבי ידידינו החביב

הגב' הנכבדה העלתה בעיה כואבת וחמורה בעצמתה. היא צודקת כי זאת בעיה המשותפת לעוד מס' אנשים שאיננו יודעים מספרם. לצורך הדוגמא אוסיף את בעייתי הדומה,לדעתי,לבעיתה. זכאותי היא גם לשבוע ימים חמי מרפא,אך אני מטופל ב-6 ילדים קטנים שכל טיפולם נעשה על ידי.הכיצד אוכל להשאיר ילדים אלה לבד למשך שבוע ימים? (אישתי אינה מסוגלת לטפל בם).האם האגף יאפשר לי לקחתם עימי(אני זקוק לעוד שני חדרים במלון).כמו כן ברשותי "טראנטה" מודל 1985 ולא ניתן להתניד עם כולם יחדיו.האם האגף יכול להעמיד לרשותי רכב מסוג וואן לצורך זה למשך השבוע ו/או לחילופין לזכותני ברכב רפואי לצורך זה? אודה לך על תשובתך החביבה.

AVI359

New member
דן ארבל ידידי

דן ארבל שלום רב אתה מעלה בעיה כאובה שאין לה פתרון באמצעות החוק וההוראות.ידוע לך טענת אגף השיקום שהם מטפלים בנכה ולא במשפחתו(אגב,לא מדויק)אך כללית נכון. מצד שני קיים מצב שאינך יכול לנצל זכויותיך במצב הקיים.מן הסתם אם אינך זכאי לרכב רפואי נכותך פחותה מ30% ובהמשך גם זכויותיך פחות מרובות.אגב ישנם מלונות שמחייבים ילדי נכים עד גיל 12 ב25$ ליום פנסיון מלא וכך גם שילמתי אני.הייתי מציע לכתוב מכתב בנושא זה לראש אגף השיקום,אם להיות גלוי לב,הסיכויים קלושים לתשובה חיובית,אך אם לא מנסים כלל אין סיכוי. בברכה אבי

bil13

New member
היי ,כאשת נכה אני יכולה לספר לך שגם

בעלי לא רצה לנסוע בלעדי.ראי זאת כמחמאה, הוא רוצה שתנוחי ושתבלי איתו, בטח בבית הכל לחוץ והראש לא בדיוק בענינים.. ,ואז מצאנו שכל בתי המלון גובים מבן זוגו/תו של המלווה מחיר מוזל לחצי פנסיון, אם הזמן תלמדו להסתדר עם ארוחת הצהרים. חוץ מזה בזמנו מלון נובוטל בים המלח אפשר לבן הזוג לינה+ארוחת בוקר ב99 ש"ח והנכה יכול היה להמיר את ארוחת הצהרים לערב בלובי ואז שני בני הזוג אוכלים בלובי ואין בעיה. צריך רק לבדוק/ לשאול/ לגשש ולהקשיב לנכים אחרים., מהם למדנו הרבה. אז בהצלחה וסעי
אל תוותרי , הרי גם לך מגיע מנוחה וצודק בעלך.

tbh12

New member
בילבי, נראה שאת מצילה את חיי

הנישואין שלנו!!! הרבה תודה על הרעיונות לפתרונות. שימשי הובהר לנו שיש מעקבים אחרי החופשות הנ"ל ובודקים אם יש קומבינות וכאילו זה פשע גדול לרצות להיות ביחד. במשרד הביטחון לא מוכנים להמרה ואנחנו אנשי חוק פחדנים. לא ברור לי איך הם מתעקשים שבעלי יהיה לבד במשך שבוע שלם - בלעדי!!! תגידו, הם אטומים שם? נכון למצב הכספי שלנו היום, אנחנו שוקלים לוותר על ה"מתנה" הנ"ל כדי שלא להוציא כספים מיותרים. תודה לכם על התמיכה היעוץ והתגובות. טלי

אכן יש מעקבים מאד אינטנסיבים של אגף

השיקום...זה לא פשע בכלל לרצות להיות יחד...אבל אין מה לעשות וזה מה שמגיע לבעלך...אין טעם להילחם איתם.כי גם ככה יש בעיות עם החמי מרפא...זה בכלל צ'ופר מה שהם נותנים...הם לא חייבים לתת כי טיפולים אפשר לעשות באיזור המרכז את יודעת כמה כסף זה עולה בשנה?המון כמה מיליונים טובים...הכל תלוי באחוזי הנכות של בעלך... בדרך כלל על אחוזים נמוכים הם עושים טובה בכלל שנותנים... ובטח ובטח ללא מלווה...

albos

New member
לאשת נכה שלום

שלום לך לדעתי כמלווה את מקבלת מחיר נמוך מהרגיל ושנית תקחו 4 ימים ביחד זה יוצא 8 ימים אם יאשרו לכם במשרד הביטחון או בית מלון תבדקו שבת שלום שימשי

למעלה