אשתי מקללת...

תועהדרך

New member
אשתי מקללת...

...ואני אובד עצות. אשתי תמיד היתה עצבנית, ועם השנים (והילדים) המצב רק הדרדר. כיום אני חוטף ממנה קללות על בסיס יומיומי ולפני הילדים שלנו (בני 1 ו-5). דברים כמו "אפס, חרא, זבל". אם אני עונה, מגיעים מהר מאוד ל-"הלוואי שתמות" או "אני רוצה להתגרש" (במקרה הטוב). ניסיתי להתעלם, ניסיתי לענות, ניסיתי לנתק מגע, שום דבר לא עוזר. לדבר איתה על זה עוזר עוד פחות - תגובה טיפוסית שלה: "מפריע לך? אז תפסיק להיות חרא". האמת היא שאולי הייתי יכול להסתדר, איכשהו, אם זה לא היה מול הילדים. אני מאוד לא רוצה שזה מה שהם ילמדו, אבל לאשתי זה לא מזיז. חברים טובים שדברתי איתם אמרו לי שהם כבר מזמן היו עוזבים את הבית, אבל לי זה נראה מגוחך - אני לא רוצה לעזוב את אשתי, רק יחס סביר. מה לעשות?

shy777

New member
צור משבר

זו הייתה הכוונה. זוהי הדרך לעתים לטיפול בבעיות. אם היא לא מפנימה עד כמה מפריעה לך התנהגותה משבר דוגמת לעזוב את הבית לכמה ימים אולי יכניס שכל בקודקודה.

פתאום היא התחילה יום אחד לקלל???

התהפך לה האופי מתישהו? לא הכרת אותה קודם? כי אם היא השתנתה, מעניין לדעת מתי קרה השינוי ומדוע, והייתי מנסה לטפל בגורם ולא בסימפטום. אם זה היה מהתחלה, אז סליחה בזה התאהבת... ועכשיו אתה זה שמשתנה... אל תבוא אליה בטענות.

תועהדרך

New member
ברור שלא

כמו שכתבתי, היא תמיד היתה טיפוס שמתעצבן בקלות. עם הזמן זה נעשה יותר ויותר גרוע. חוץ מזה, אני לא חושב שדרישה שתרסן את עצמה מול הילדים שלנו זה בגדר "אני זה שמשתנה".

מה שאתה מתאר מצביע על אי לקיחת אחריות

היא מדברת כך כי מותר לה. אולי היא קצת כמו ילדה... אז תנסה להיות המבוגר ולשים לה גבולות. אם היא אומרת לך זבל ליד הילדים, תגיד לה (בפני הילדים) שלא מדברים בשפה כזאת ליד הילדים... ותתמקד רק בסיגנון... זה כמובן יעצבן אותה יותר, אבל לפחות הילדים יראו שיש להם אבא יציב שמצליח לעמוד יפה מול אמא בלי להיגרר לסיגנון שלה. ואם היא אומרת שהיא רוצה להתגרש, לך לעורך דין ותביא טפסים לחתימה. תראה לה שלמילים שלה יש תוצאות בשטח. שהיא לא יכולה סתם להגיד את המילים בלי אחריות. לכאורה אתה לוקח סיכון, כי המצב עלול להפוך קיצוני יותר. אבל אם למשל תביא טפסים והיא באמת תרצה להתגרש, אז אולי זה המצב האמיתי, שהיא רוצה להיפרד ולפחות ככה חשפת את המצב כמות שהוא. בהצלחה.

yellow feather

New member
ניסיתם יועץ זוגי?

אולי אישתך תלמד דרכים חדשות להביע את מורת רוחה, או לחילופין, אולי היא תצליח לנסח את הדרישות שלה ממך כך שתוכל להבין מה מציק לה. לחילופין, אתה תמיד יכול להקליט אותה, לגשת לפתוח תיק ברבנות ולהגיש בקשה למשמורת על הילדים, יש סיכוי טוב מאוד שזה יעיר אותה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
השאלה היא האם אין לה סיבות לכך?

לא שאני מצדיק דיבור גס בכל מקרה, אבל יכול להיות שאין לה מוצא אחר? אולי יש לה טענות שאתה לא מוכן לשמוע או להתחשב בהן? אני בטוח שלהיות עצבנית ולקלל זאת לא הבחירה הראשונה שלה. אפשר להניח שהיא גם הייתה רוצה חיים שלווים של שיתוף פעולה, לא? מריוס

גם אני רוצה לדעת?

באילו סיטואציות היא מכנה אותך ככה? כי כמו שמריוס כתב, יכול להיות שאתה מתעלם באיזה שהוא אופן מדברים שנראים לה חשובים או מתנהל בבית באופן לא יעיל בעיניה או באופן שמקשה על החיים בבית: למשל לא משתדל מספיק לפרנס, או לא משתדל מספיק לתחזק את הבית או לטפל בילדים, אולי מבטיח דברים ואחר כך לא מקיים? אז נכון שזה לא מצדיק קללות אבל תסביר בבקשה מה מביא אותה להתפרצויות הללו. ככה יהיה קצת יותר קל להתייחס לטענתך. (נכון שהכי "קל" לענות לך משהו כמו "אם היא מקללת - תזרוק אותה" אבל אולי חסר במשוואה איזה נתון כמו "כשאני מגיע הביתה שיכור" או "אחרי ששוב פיטרו אותי מהעבודה בגלל שלא הצלחתי לקום בבוקר ולהגיע לשם בזמן..." או "במקרה שכחתי היום לאסוף את הילד מהגן וזה באמת קורה לי לעיתים די רחוקות...")

פעם ראשונה שהשארת אותי בפה פתוח

אני קורא כאן מידי פעם ותמיד התשובות שלך מאוד מעניינות וחכמות אבל עכשיו הפתעת אותי לגמרי האם זה בכלל משנה למה היא מקללת???? האם תישאל אותו דבר גבר שמרים יד על אישתו???? אין מקום לקללות נ-ק-ו-ד-ה כמו שאין שום דבר שמצדיק אלימות פיזית, אין דבר שמצדיק אלימות מילולית, בטח לא אלימות מילולית מול הילדים. אסור לה לקלל ואסור לו בכלל לקבל מצב כזה בלי שום קשר מה היה לפני ומה יהיה אחרי. כמו שאני מצפה מאישה מוכה שתקום ותעזוב את הבית כל כמה שקשה לה כך אני מצפה ממנו שיחתוך את הסיפור הזה מייד, על אחת כמה וכמה שהילדים סופגים את האלימות הזו. הוא אולי יצא מזה עם צלקות קלות, הילדים יסבלו מההתנהגות שלה כל החיים! כשהיא תיקח את הטיפול הפסיכולוגי שאותו היא זקוקה, אולי שם השאלה הזאת תהיה רלוונטית...

מריוס זכריה

Member
מנהל
גם את צודקת, אמר הרב לאשתו

אתה צודק במאה אחוז. אין מקום לאלימות מילולית וקללות. נכון. אבל... שאלת על גבר מכה, האם גם אז הייתי שואל מה הסיבות. התשובה היא: אם האישה הייתה אצלי לבד, בלי בעלה, אז כן. הייתי שואל. אם הגבר היה בחדר לא הייתי שואל, כי היה בזה בבחינת הצדקת האלימות. גם כאן, ה"קורבן" נמצא לבד. הוא בא לפורום וכותב את הצד שלו. מותר לי לשאול את השאלה. אני לא עומד דום בפני אף אחד, וגם כשבא אלי הקורבן הכי מסכן בעולם, אחרי שהוא קיבל את כל האמפתיה, אני אשאל אותו שאלות רלוונטיות. בלי בושה. ןבלי קשר, לא מצדיק שום אלימות או השפלה. בשני הכיוונים. מריוס

Flakor

New member
פעם בימים עברו הינו מעיפים סתירת לחי

בדיוק כמו שאני קיבלתי מאבא או אמא כל פעם שניבלתי את הפה בבית היום עם השיווייון וכל החרטה זה דומה יותר לשח מט.. אישית ומניסיון פתח לך תחביב עם חברים משלו וסביבה שאפשר לברוח אליו. אני אישית התחלתי בגלל סיבה דומה לגלוש, ובמקביל אמרתי לאישתי מפורשות שאני לא מתכוון לתרום אפילו חלקיק זעיר לפירוק המשפחה, אם היא רוצה יש לה מפתח היא יכולה להחזיר אותו. לי אין את הכסף לעמוד במזונות. בכלל. כך שאני לא מתכוון ליזום כל מהלך שהוא שגוי מבסיסו. בסופו של דבר נראה לי שזה אחת מהגולשות שבאה להחזיר לי חליפת גלישה- הייתה הקש השעמידה את אישתי במצב שהבינה שחלופות לא חסר, ומרכז היקום כנראה טבורו לו בה. היא נירגעה, לי יש את הים, הבנות שלי מאושרות... ככלל אני מאמין כמו שסבא שלי היה אומר "להחליף עז בעיזה" דהיינו גם את מתגרשים ועוברים למשהו אחר, בסוף אותן הבעיות מגיעות. ואתה נאלץ להתמודד עם אותה סיטואציה רק עם מישהיא אחרת רק שהפעם יש לך מזונות על הגב... אז למה? לא מאמין בכל אתה שאומרים תעזוב. תעזוב זה לברוח מהמציאות. אתה בטח חזק יותר מזה ידידי...

seeyou

New member
"אשתי תמיד היתה עצבנית"../images/Emo4.gif-אני לא רופא

אבל ,אני מאמין שה"עצבים" מעבר לגבול הטעם הטוב זאת "מחלה". בשלב ראשון הייתי מקליט אותה בכמה הזדמנויות בלי ידיעתה ומשמיע לה את ההקלטות כאשר היא במצב רגוע-הרי לא עשיתם ילדים כאשר היו לה התפרצויות כאלו. שלב במקביל מתיעץ עם רופא המשפחה אולי הוא ימצא לנכון לתת לה טרופות בעצבים. יש לנסות להבין בין המצב שהיה קיים בתחילת הנשואים ובין המצב לאחרונה. בעית כלכלית? בעיה הורמונאלית? יוסי

אם אתה

עדיין שם,אז אתה אפס!!!! תהיה גבר ותתחיל להשתלט על העניינים תתחיל בטוב,איום קטן שעוד מילה אחת ממנה אתה לא חוזר הביתה לערב או שניים(נראה אותה אז) ואם זה ימשיך,תקבל ממני את הכתובת של הרבנות.

pasa24

New member
את בטח גרוזינית.

זו העדה היחידה שנשים נולדות עם אשכים.

למעלה