אשתי ואני מתרחקים

ati18

New member
אשתי ואני מתרחקים

שלום רב,
אשתי ואני בני 30, 9 שנים ביחד ויש לנו ילד מקסים בן 3 אותו אנחנו אוהבים מאוד ומקדישים את כל חיינו עבורו. מאז שהוא נולד אני מרגיש שהזוגיות שלנו הולכת ודועכת ושאנחנו מתרחקים זה מזו. אני מניח שהבעיה די מורכבת ושלא מעט דברים גורמים לריחוק הזה, אנסה להסביר את הבעיה בקצרה וביעילות בתקווה שתוכלו לעזור לנו.
במשך השני אני הייתי מ-א-ו-ד פתוח איתה, אולי אפילו יותר מידי (אף פעם לא חשבתי שיש דבר כזה בזוגיות להיות יותר מידי פתוח). מספר לה פשוט הכל, את כל מה שעובר עליי, את כל מה שאני מרגיש, את כל המחשבות הכי טובות, רעות, פרועות, מוזרות, פנטזיות/סטיות מיניות.. בקיצור הכל.
מנגד, אשתי בחורה מאוד סגורה ומופנמת, בעלת קושי להביע רגשות ולהראות אהבה (לא רק אליי אלא לכולם, למשפחתה, לחברותיה ולכולם חוץ מלילד שלנו, איתו היא מאוד פתוחה וטבעית), לא משתפת אותי כמעט בכלום, ואני הרבה פעמים ניסיתי ללחוץ ולהוציא זאת ממנה בכח.

כמה חודשים אחרי הלידה התחילו הבעיות (או שרק אז הן התחילו להפריע לנו). רבנו והתווכנו המון, על כל דבר. לא יכולנו להחליף שתי מילים בלי שזה יהפוך לוויכוח, גם אם זה הנושא הכי דבילי בעולם. במקביל התחלתי להרגיש אי סיפוק מיני שנבע בין היתר מהכמות ההולכת ומתמעטת של הזדמנויות לקיים יחסים. התחלתי להרגיש קרירות מהצד שלה שהלכה והתגברה עם הזמן. הצעתי כמה פעמים ללכת לטיפול זוגי אבל היא נרתעה מהרעיון אז ירדתי מזה. באותה תקופה היא אמרה לי שהיא לא בטוחה שהיא אוהבת אותי ושהיא חושבת שאולי יהיה עדיף שנתגרש. הייתי בשוק מהמילים האלו שלה, הרגשתי שהעולם שלי מתמוטט ונכנסתי למשבר, תקופה ארוכה לא הלכתי לעבודה, לא יצאתי מהחדר, לא אכלתי כלום והשלתי לא מעט קילוגרמים. בסופו של דבר היא הסכימה ללכת לטיפול זוגי שהחזיר אותנו למסלול... עבדנו הרבה על התקשורת בנינו, היא עבדה על עצמה בכמה מפגשים אישיים עם המטפלת, אני עבדתי על עצמי בלהיות יותר שותף בגידול הילד, ובאותה תקופה היה נראה שיפור ניכר בזוגיות, מלבד הקטע המיני שעליו לא דנו בטיפול.
עברו חודשים והיא התחילה לדבר על ילד נוסף בו אני איני הייתי מעוניין (סליחה אם זה נשמע רע). הילד הראשון שאב מאיתנו את כל הכוחות, הוא מאוד היפראקטיבי ולא נותן לנו רגע אחד של נחת. קשה לי לדמיין עוד אחד כזה, ושיהיה יותר מידי רעש והמולה בבית. אמרתי לה שזה מוקדם מידי ושתנסה להבין אותי ושילד נוסף זה דבר ששנינו צריכים לרצות ושניתן לזמן לעשות את שלו. אבל היא כל כמה זמן המשיכה להעלות את הנושא, וכל פעם שהיא מעלה את הנושא זה מכעיס את שנינו ומעכיר את האווירה בבית.
עברה תקופה והתחלנו לבנות בית שעלה יותר מהמצופה והכניס אותו לבעיות כלכליות. ומנגד, היא ממשיכה ללחוץ על כך שהיא רוצה עוד ילד. אם עד עכשיו היה על מה לדבר, עם המצב הכלכלי כרגע מבחינתי זאת בכלל לא אופציה. אבל היא? שבוע בלבד אחרי שנכנסנו לבית החדש, בעוד אנחנו בשיא הבלאגן והבור בכיס, היא ממשיכה להעלות את הנושא ומשתמשת במשפטים כמו "אני אוציא את ההתקן בלי שאתה תדע", "אם אתה לא תעשה איתי ילד אני אעשה עם מישהו אחר", "כבר ביררתי לגבי טיפולי הפריה" ועוד דברים בסגנון. שוב המילה גירושים עולה על הפרק מבחינתה, ואני כבר לא יודע מה לעשות ואיך להסביר לה ולהוריד אותה מהנושא הזה. היא נאטמת ולא מצליחה להבין את המצב שלנו. היא עובדת בחצי משרה ומרוויחה 2500 ש"ח בחודש, לא מעוניינת להתקדם לעבודה אחרת כי העבודה הזאת "נוחה לה" כדבריה. זה נשמע כאילו היא בחורה לא הגיונית ורעה מאוד, אבל זה לא נכון. היא אישה מדהימה ומבינה ומתחשבת, אבל בקטע של הילד היא כאילו מסרבת להקשיב ולחשוב באופן הגיוני. מה אפשר להגיד לה כדי שתבין? או שמא אני זה שטועה ע"י כך שנותן לפן הכלכלי להיות שיקול בנדון? אולי בגלל הסירובים הקודמים שלי לילד נוסף היא לא מאמינה לי שכסף זו הסיבה העיקרית?
בקטע הזוגי והמיני נראה שהריחוק הולך וגובר. בחודשים האחרונים הרגשתי אותה מתרחקת ממני וניסיתי כמה שיותר להיות איתה ביחד גם אם זה על חשבון העבודה שלי. אבל היא לא משתפת פעולה כמעט ולרוב היא הולכת לישון מוקדם ומאוד חסר לי יחס חם ואוהב. אני חושש שהיא לא אוהבת אותי. עשיתי טעויות שכפיתי עצמי עליה ובאיזשהו שלב הבנתי שאני צריך להרפות ממנה, לתת לה ספייס ולתת לה לבוא אליי וליזום מגע איתי. בהתחלה זה עבד מצויין, היא יזמה מגע וסקס כל יומיים-שלושה ומאוד שמחתי על כך, אבל באיזשהו שלב זה הפסיק. בשבועיים האחרונים היא לא נגעה בי פעם אחת, אני מרגיש נורא ומפחד שהחמרתי את המצב עוד יותר עם הנסיון להתרחק ממנה קצת ולגרום לה להתקרב אליי. נראה שהיא התרחקה עוד יותר.
אשמח לשמוע את דעתכם על המצב, כל עצה תתקבל בברכה. תודה רבה!

מריוס זכריה

Member
מנהל
האמת?

אני חושב שגירושין הם הצעד הנכון.
ולעשות עוד ילד איתה בשלב הזה נשמע לי כמו טעות רצינית ביותר.
וכל זה רק בהנחה שהיא לא נכנסה להיריון החודש (מה שנשמע לי יותר מסביר, לאור ההתלהבות המפתיעה שלה לסקס, לאחרונה).
לדעתי ההתקן כבר מזמן לא שם.
&nbsp
שמע, אני אמנם מטפל, ובתור שכזה אני בהחלט מאמין בטיפול, ובטח שאני מאמין בצורך להציל זוגיות משמעותית, ועוד כשיש ילד.
אבל במקרה שלכם לא נשמע לי שיש מה להציל, ובהחלט נשמע לי שכל אחד מכם יהיה מאושר יותר לחוד.
כולל הילד. כידוע, לא כיף לגדול להורים גרושים, אבל עוד פחות כיף לגדול להורים גרושים בפוטנציה שנאלצים לחיות יחד מפחד או מרגשי אשמה.

ati18

New member
האמנם?

אתה באמת חושב שגירושין הם הפתרון?
היא לא בהריון ולא הוציאה את ההתקן אלא רק איימה שתעשה זאת. ה"התלהבות" שלה לסקס הייתה לפני כחודשיים, זה נמשך לפרק זמן קצר והסתיים פתאום (אולי בגלל הלחץ של מעבר הדירה) ומאז היא קיבלה מחזור.
מדוע אינך סבור שניתן להציל את הזוגיות? אני אוהב אותה מאוד, ובתוכי יש תקווה שאולי היא עדיין אוהבת אותי למרות כל הסימנים שמראים אחרת.. אינך חושב כך?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני מצטט את מה שאמרה:

"אותה תקופה היא אמרה לי שהיא לא בטוחה שהיא אוהבת אותי ושהיא חושבת שאולי יהיה עדיף שנתגרש"
מה נשתנה? האם היא אמרה שהיא כן אוהבת אותך?
זה שהיא רוצה עוד ילד, זה לא אומר שהיא ואהבת אותך. זה אומר שהיא רוצה שניים לפחות לפני שהיא סוגרת את הבסטה, וטוב ונח שיהיו מאותו אבא.
&nbsp
תגיד לי אתה: מה הנימוקים או הסימנים שיעורר בך אופטימיות (חוץ מזה שאתה נורא רוצה - שזה כידוע לא מספיק)?

ati18

New member
כשאני שואל אותה

אם היא אוהבת אותי היא אומרת שכן, אבל כמעט אף פעם לא אומרת זאת על דעת עצמה, לא ממש מראה זאת (אם כי, כאמור, זה תמיד היה ככה היות והיא סגורה ולא מחצינה רגשות) בעוד אני אומר ומראה זאת המון.
מה יעורר בי אופטימיות? בעבר ברוב תמימותי הייתה לי אופטימיות מעצם העובדה שהיא רוצה לעשות איתי עוד ילד. חשבתי שזה סימן לכך שהיא אוהבת אותי וממשיכה לדמיין את העתיד שלנו ביחד.
כרגע אני מנסה להיות הבעל המושלם ומקבל ממנה לא מעט מחמאות על כך, אבל בפועל לא נראה שזה משנה הרבה מבחינתה. אני מצפה ממנה ליזום זמן איתי, בין אם זה לצאת לבלות, סתם לשבת ולדבר וזמן אינטימי לסקס, לא כי אני רוצה או כי אנחנו צריכים, אלא כי היא רוצה/צריכה. לצערי כל זה לא קורה בתקופה האחרונה. כשאני ניסיתי ליזום בילויים/יציאות/סקס, היא לא התלהבה. לרוב סירבה או שעשתה זאת בחוסר חשק. ומאז שאני תפסתי קצת מרחק שציפיתי שיגרום לה טיפה להתקרב אליי, התרחקנו עוד יותר.
&nbsp

מריוס זכריה

Member
מנהל
לילד נוסף אין שום קשר לאהבה

את זה כבר הסברתי. יתר על כן, "עוד ילד לפני שמפרקים" זו תופעה מאוד נפוצה.
גם זה שאתה רוצה, זו לו אינדיקציה לכלום.
וגם לא המחמאות. על שאתה כרגע "הבעל המושלם".
&nbsp
לדעתי כל הסימנים מראים שחבל על הזמן. חבל על הכסף שיעלה לך במזונות. וחבל בעיקר על שיברון הלב.
אין פה שום סממן אמיתי של שיתוף, זוגיות, אהבה.
מילא, אם היית אומר שאתה אוהב אותה ומוכן לחיות ככה, עם מישהי שלא שמה עליך.
אבל אני חושד שאחרי שהיא תקבל את הילד הבא זה יהיה עוד יותר גרוע, ותהיה עוד יותר לכוד בפרוייקט רדיפה אחרי אהבה בלתי אפשרית.
&nbsp
אני בעד אהבה ענקית. אבל אני טוען שהיא תריכה להיות הדדית, אחרה זו לא אהבה אלא אובססיה.

תשמע, בנורמות הישראליות, חתונה היא סוג של התחייבות

ל-2-3 ילדים, זה מן חוזה בלתי כתוב כזה של "המשפחה הישראלית", גם אם לא ממש דיברתם על זה במפורש לפני החתונה ולא סגרתם על המספרים המדוייקים...
מה שאתה עושה זה בעצם סוג של הפרת חוזה - אז איך אתה מצפה ממנה שהיא תהיה שמחה ומאושרת? היא מבחינתה ניסתה לתת לך מה שאתה רוצה מהזוגיות (סקס) ואתה לא הבנת את הרמז ולא נתת לה בתמורה את מה שהיא רוצה (ילד)...
כך או כך הגיע הזמן לשים את הקלפים על השולחן ולשבת על המספרים: כמה ילדים, כל כמה שנים, מה ההכנסות, על מה מוותרים כדי לעמוד ביעדי הילודה (אולי תמכרו את הבית היקר ותעברו למקום זול יותר?) וכו' אתם חייבים להיות מסוגלים לדבר על הדברים הללו, בלי זה, הבלון שלכם רק ידחה את מועד הפיצוץ שלו.

ati18

New member
אני לא סגרתי את הבסטה

ולפיכך לא הפרתי את ה"חוזה".
דיברנו על דברים כאלה לפני החתונה, הייתה "הסכמה" על 2-3 ילדים לפחות.. אבל מה לעשות שיש שיקולים אחרים (שנראה שהיא מתעלמת מהם) שלא מאפשרים להביא ילד בתקופה מסויימת.
בזמן בניית הבית כשהיינו בשיא ההוצאות היא העלתה את הנושא שוב ושוב, ובאיזשהו שלב סיכמו שאחרי שנכנס לבית וקצת נסתדר על עצמנו יהיה על מה לדבר. אבל היא המשיכה לדבר על זה, שוב לגרום לוויכוח מיותר שנמשך למרות שסיכמנו שלפני שנכנסים לבית החדש אין על מה לדבר.
וכעת, בשבועיים מאז שעברנו, היא כבר מעלה את הנושא, ובצורה אגרסיבית יותר עם שלל האיומים שציינתי. מרגיש לי כאילו היא עוברת למטרה הבאה שלה-
חתונה V
ילד V
בית V
ועכשיו למטרה הבאה, עוד ילד. אם אני לא מקבלת את זה אני לא מאושרת.
יש לא מעט דברים שאני רוצה ולא מקבל(לא רק סקס), אבל אני משלים עם זה ומצפה לזה בעתיד וחי עם זה. אני מצפה ממנה לאותו דבר- להבין את הסיבות, ולהשלים עם זה ולא למרמר לנו את החיים. זה לא קורה וחבל שאת מצדיקה אותה כביכול

לא מצדיקה אותה

אבל אני חושבת שזה קצת מצחיק לצפות ממנה להיות שמחה ומאושרת מהמצב.
אני מבינה שאתה נותן לה שפע תפוחים, אבל היא בכלל רוצה בננות...
לכן אמרתי - תשבו ותדברו תכל'ס: מתי מתחילים לעבוד על הילד הבא (חצי שנה? שנה?), איך דואגים שיהיו מספיק משאבים כדי לגדל אותו (לעבוד יותר? להוציא פחות?), מה עוד חסר בזוגיות שלכם כדי שיהיה טוב יותר בבית (זמן ביחד? נופש זוגי פעמיים בשנה? סקס ואינטימיות?).
הבעיה שאתם בעיצומו של מאבק כח ולכן במקום לפעול יחד לקידום מטרות משותפות (הקמת בית ומשפחה בזוגיות טובה), כל אחד מתבצר בעמדתו וחותר להשגת "מטרותיו", כאילו אין לו בן/בת זוג... אני לא יודעת מה איתך, אבל אני מניחה שהיא מרגישה שאתה לא איתה בעיניין שהכי חשוב לה כרגע, שזה ההריון ולכן אין שום סיכוי שתצליח לגייס אותה למה שחשוב לך (אינטימיות? פרנסה?). אם היא תדע שאתה לגמרי איתה ומבחינתך ימות העולם - בעוד שנה (נגיד), גם אם תצטרך בשביל זה למכור כליה, אתם נכנסים להריון - כי זה הדבר הכי חשוב - אז יש סיכוי שאת השנה הזאת היא תקדיש להכנות למהלך הזה (לא למכירת כליה... לעוד ילד). ה"בנתיים" שלך ומשחק הכח שלך שיהיה ילד כשיתקיימו תנאים מסויימים, הוא זה שמוציא אותה מן הדעת.

רק רוצה להוסיף שאם אתה בא אליה עם תכנית פעולה

שמפרגנת לכם ילד נוסף בזמן ספציפי (ולא אם וכאשר), ובמקביל בונה אתכם כלכלית לעמוד בזה ותומכת בחיזוק הזוגיות בעוד כמה מישורים - ואין עם מי לדבר, אז אני מצטרפת לדעה של זכריוס...

כיוון אחר לגמרי

אני מציעה שתתמקד במה שנשמע רע <וזה אכן נשמע רע, רע מאוד>:
"ילד נוסף בו אני איני הייתי מעוניין (סליחה אם זה נשמע רע). הילד הראשון שאב מאיתנו את כל הכוחות, הוא מאוד היפראקטיבי ולא נותן לנו רגע אחד של נחת. קשה לי לדמיין עוד אחד כזה".
אני חושבת שבנקודה הזאת, לא בשבילה וגם לא בשביל הזוגיות, אלא למען 'הילד האהוב שמקדישים את כל חיינו עבורו', כדאי מאוד שתתחיל לקחת אחריות על הרגשות שלך, ולא להתכסות ב'לנו' וב'אנחנו'. לפי התיאור שלך לאישתך דווקא אין בעיה עם הילד. מאז שהוא נולד היא התחברה אליו בצורה הכי טבעית ובלתי אמצעית, והוא למעשה האדם היחיד שהיא זורמת איתו בלי סייגים ולא נסגרת בפניו. האהבה שלה אליו טבעית ופשוטה. ולה אין כל בעיה עם עוד אחד כזה.
אבל לך יש. למעשה מאז שהוא נולד לך יש בעיה. הוא 'גנב' לך את האהובה
. הצליח איפה שאתה נכשלת. שנים אתה חופר לה, וקודח, ומסתער על מבצרה המבוצר שבתוכו היא חווה אותך לעיתים כמציף או פולש <ובעקבות הטיפול אתה לומד לא להציף ולא לדרוש בכוח את 'האהבה' שאתה חפץ בה>, אבל השמגגה הקטנטן הזה פתח את ליבה ככה, במחי חיוך. ומה שאתה עובר מאז הלידה, שבה לנצח איבדת את הבלעדיות הטוטאלית על הצומי של אישתך, היא קינאה בברנש, שעוברת לפסים קשים של דחייה. ויתכן מאוד שהילד קשה יותר מהרגיל או מקשה עמדות כי הוא חווה את הרגשות הקשים האלה שלך כלפיו, ומתוך מצוקה מנסה בכל כוחו לשנות את רוע הגזרה מתוך הכלים הילדיים של בן 3.
גם אישתך וודאי מרגישה ומודעת ליחס שלך כלפי הילד. אין דבר קשה יותר לאמא טריה וצעירה מתחושה שהאבא לא חווה את אותה אהבה ושמחה וגאווה על היצירה המשותפת. גם אם אתה אומר שאתה אוהב אותו ומקדיש את חייך אליו, הסירוב הנחרץ שלך 'לעוד אחד כזה' משדר לה שאתה לא אוהב את הגוזל שלה. שהיא אוהבת בכל ליבה. והדרך משם ללא לאהוב אותך ולהכריז עליך כעל אויב העם קצרה מאוד. זה מנגנון כזה, ברמת האינסטינקט הבסיסי, שיש לאמהות
.
אז מה שהולך ביניכם עכשיו, תחת התירוץ 'בעיות כלכליות' <להזכירך, ההיריון אורך 9 חודשים. בזמן הזה אפשר לצאת מחלק של חובות ותשלומים> זאת התבצרות שלך ב'הענשה' שלה על האהבה לילד 'שהרס לך את החיים', ומניעה של 'עוד אהבה שבכלל תגנוב אותה לגמרי'.
למען הילדון המתוק שלכם, שבאמת שלא אשם בכלום, ולמען לא יגדל אדם פצוע עם דימוי עצמי ירוד, אני הייתי מציעה לך טיפול פרטני. זה שנכנסת לדיכאון קליני מזה שהיא אמרה שהיא לא אוהבת אותך וכדאי שתתגרשו, לצד עובדת היותך פטפטן לא קטן שחייב לדווח על כל מה שקורה לו, להציף במידע על עצמו, ולכפות את עצמו בכח שיהיו שם מאזינים קשובים, לצד הקשיים שלך עם ילד 'היפראקטיבי' <ממי הוא ירש את זה?
> מרמז על מגוון בעיות רגשיות לא פתורות עם מעט מאוד מודעות עצמית, והכי חשוב - מאותת על יחסים מאוד לא בריאים עם תלות רגשית קשה מהצד שלך. כן תישרדו או לא כזוג - לילד הזה מגיע אבא שבאמת אוהב אותו בלי רעשים וסייגים ומסוגל להכיל עם כל הקשיים אם באמת ישנם, ולא חלילה מתנכר לו מתחת למעטה של 'הקדשת חיים'.

ati18

New member
תגובה מדהימה

ואני חושב שפגעת בול בכל מה שאמרת.

עבר כמעט שבוע שקרה בו לא מעט.
ראשית, חשבתי המון על העניין והחלטתי לא לתת לפן הכלכלי להיות שיקול בהבאת הילד נוסף. היא תמיד אמרה ״נסתדר״. אז באמת נסתדר, אם צריך אני אעבוד בשתי עבודות.
מפלצת או ילדה, התגובה שלך פשוט מדהימה שאני חושב שמסבירה בדיוק מה שעובר במשפחתינו. באיזשהו מקום באמת הרגשתי קנאה אבל השתדלתי לעשות הכל כדי שזה לא ישפיע על היחס שלי אליו. בליווי התחושות שגם החופש שלי וגם האהבה שלי נגזלו ממני, אולי הוא כן שם לב בכמה סיטואציות שאני לא 100 אחוז שם איתו ובשבילו כל הזמן. לפעמים כשהוא חוזר מהגן וכשאני מקבל את פניו הוא לא רוצה להיות איתי. הוא מסרב שאני אקלח אותו. היה אפילו מקרה לאחרונה שבאתי לקחת אותו מהגן והוא נשאר לשבת ולא רצה שאני אקח אותו.
אני מנסה להתגבר על התחושות האלה שלי ולשלים עם העובדות, וכמובן שמנסה בכל כולי לא להראות לו זאת אבל אולי זה לא תמיד מצליח לי.
למרות שאמרתי לה שכרגע הפן הכלכלי הוא הסיבה העיקרית שבגללה אני מסרב לילד נוסף, בתוך תוכי ידעתי שהסיבות האחרות גם מהוות שיקול, וכעת שאני מתעלם מהפן הכלכלי, הסיבות הנוספות חוזרות לעלות בראשי.
מה אם היא לא אוהבת אותי? האם במצב כזה שאני לא בטוח באהבתה אליי אני אמור לעשות איתה עוד ילד?

השבוע, שבועיים וחצי מאז המעבר לבית החדש שכאמור לוו בלא מעט לחץ ועצבים, שבועיים וחצי שבהם לא שכבנו ובקושי נגענו אחד בשני (שנינו יזמנו את הריחוק הזה), מה שאף פעם לא קרה, היא ניגשה אליי בערב אחרי שהילד נרדם וכשההינו באווירה טובה ומחוייכת והעלתה את השאלה ״כמה זמן לא עשינו סקס?״ עניתי ״המון״.
היא שאלה כמה זה מפריע לך מ1-10 ואמרתי 9 ואת? היא אמרה גם 9.
זה הוביל לשיחה על כל הרגשות של שנינו במהלך המעבר ועל מה שלדעתינו גרם לזה.
שוב אני מנסה להגיד לה שתשתף אותי במה שעובר עליה במקום לשמור את הכעסים עליי בבטן. השיחה התנהלה ברוח נעימה ונגמרה בסקס.
למחרת שוב עלה הנושא של הילד, באיזשהו שלב כבר אמרתי לה שמבחינתי הפן הכלכלי לא מהווה שיקול כרגע אבל יש עוד עניין שאנחנו צריכים לדבר עליו לפני שנתחיל לנסות. העלתי בפניה (שוב) את זה שאני לא בטוח באהבתה אליי, שאני ממשיך להרגיש ריחוק (שמצידה מתורץ כרגע במעבר הדירה), ושאני חייב להיסגר על דברים כאלה לפני שעושה עוד צעד גדול. שוב היא לא מבינה על מה אני מדבר, בטוחה שהיא אוהבת אותי(אני לא בטוח ולא השתכנעתי) ומתחיל ויכוח איך כל החלטה שלנו בחיים הולכת איתי קשה. יש משהו במה שהיא אומרת, החתונה, הבאת הילד הראשון, המעבר מהעיר לבניית בית במושב, כל אלה היו מלווים בהמון התלבטויות מצידי בעוד היא תמיד הייתה סגורה על עצמה. בכל אופן הויכוח התנהל בנסיונות שלי לשמירה על טורים נמוכים עם הקשבה של כל צד לשני, ובאווירה טובה. גם הערב נגמר בסקס (ביוזמתי).

למחרת (היום בצהריים) נסעתי לבלות עם חברים ולהעביר איתם את הלילה. היא לא מתקשרת לראות מה קורה איתי ורק אני התקשרתי כבר 3 פעמים. שוב עולות התחושות שלא אכפת לה ממני בכלל. שאלתי אותה אם היא תישן בבית או שתלך להורים שלה והיא אמרה שבבית וזה היה לי מוזר כי היא בד״כ מפחדת להישאר לבד.
8 שנים לא העלתי חשד ולו הכי קטן שיש סיכוי שהיא בוגדת בי אבל בשנה האחרונה אני מתחיל לחשוד. עכשיו בדקתי משהו (מעדיף לא לפרט) שגורם לי לחשוב שהיא לא ישנה בבית. השארתי לה הודעה שתצלם את הילד במיטה שלו כשהיא מתעוררת ושתשלח לי כי אני מתגעגע.
לא יודע אם אני סתם אכול סרטים או שהנורא מכל באמת קורה.
כבר קשה לי לחשוב על זה, אני אחכה לבוקר

אני שמחה שאתה מרגיש

קצה חוט, אבל כאמור לבד אתה לא תצליח. מאחר והקושי הוא מערכתי הצעתי טיפול פרטני. אבל גם מכון אדלר הוא כתובת עבורך כדי לטפל בסוגיות שההורות לילד מציפה <כולל בעיות בזוגיות>, ולהיות אבא מודע שלא מנוהל על-ידי רגשות שליליים ומכוון יותר לצרכים של הילד.

אמרלדה

Active member
מצטערת

אהבה זאת לא. גם זוגיות לא משהו.
אני חושבת שהבעיה הכי גדולה שלך היא שאתה חי באשליות ולא מוכן לעמוד בפני המציאות.
לא מאמינה שיש סיכוי שזה ישתנה או ישתפר.
&nbsp
לכן, ראשית אתה צריך לגדל ביצים כלפי הדרישות והאיומים.
שנית, אתה צריך לטפל בעצמך כדי להתחזק בכל המישורים - זוגיות עתידית והורות.
אבל אני חושבת שבנוגע לזוגיות הזאת -
בשום אופן לא להביא ילד. כי אז הגירושין יידחו קצת, אבל יהיו הרבה יותר קשים כלכלית.
להתחיל לשקול גירושין, ואחר כך לעשות צעדים בכיוון.
עם כל שברון הלב, אתה חייב לעמוד בפני המציאות החד משמעית: היא לא אוהבת אותך
וכך לא נראית אהבה.
&nbsp

anesthesi

New member
באופן אישי לא ממליץ על גירושין כשיש ילד בתמונה

אבל כן, אתם נראים במשבר חמור.
אתה צודק שאין טעם להביא ילד במצב כזה, שבאמת נשמע גרוע.
האם יכול להיות שהיא בוגדת בך או מנהלת רומן מאחורי גבך?
האם היא מעוניינת לשקם את מערכת היחסים ביניכם?
&nbsp

אני דווקא חושבת שיכול להיות שאשתך בדיכאון

הייתי יושבת איתה לשיחה אחד על אחד לפתוח את הכל ולראות איך ממשיכים- טיפול פרטני בשבילה, ייעוץ זוגי או גירושין (נראה לי שהאופציה האחרונה בכל זאת תבוא לאחר תקופת טיפול).
מצד שני, אם חסרים לך דברים בקשר כמו גילויי אהבה ואמפתיה שהיא באופייה מעולם לא יכלה/רצתה לספק, יכול להיות שהקשר מלכתחילה נידון לכישלון בגלל חוסר התאמה בסיסי בצרכים של שניכם מן הקשר, אבל בטח תגלו את זה יחד בטיפול...

ds694

New member
אני מסכים לגמריי

להגיע לטיפול זוגי. או אישי שלה קודם או גם שלך.

למה אישתך מתרחקת ממך?- דעה מקצועית

היי
נשמע שאתה ברור מאליו ביחסים האלה.
השאלה היא למה?
מזמינה אותך לצפות בסרטון שלי שמדבר על למה המשיכה נעלמת בזוגיות אבל משיכה היא תוצאה להתנהגות לקויה.
תתיחס להתנהגות ותראה האם אתה משויך לאחד מהדוגמאות שציינתי.
אם יש לך שאלות מוזמן למצוא אותי בפורום טיפול זוגי- מנהלת את הפרום פה בתפוז.

אם לא היית כותבת "דעה מקצועית" הייתי בטוחה שמדובר בחובבן...

כי הדרך שבה את מנסה לפרסם את עצמך היא סופר לא מקצועית וה"תשובה" שנתת לשואל לא גורמת לנו בשום צורה לחשוב שיש לך משהו לתרום לנו...
אני בטוחה שבתור "מקצועית" תדעי לקבל את הביקורת, למרות שאני חובטת...

לחובטת..

אם את לא הבנת מהו הערך את מוזמנת לבקש שאחדד לך. אל תכתבי בלשון רבים כי לא מעט מהקבוצה פנו אלי בשאלות הקשורות לעולם הזוגי שלהם.
&nbsp
מצד שני מה אני יכולה כבר לצפות מאחת שמגדירה את עצמה כחובטת…
&nbsp
כל טוב יקרתי.
&nbsp

למעלה