אשר פדי או מנצור?

luzian2

New member
זה לא בא טבעי.

אני מנגן בבית ספר בהרכב הסלסה של תלמה ילין. שהוא אחד משני ההרכבים היצוגיים של הבית ספר, יחד עם הביג בנד(שגם בו אני מגן). בהרכב אני מנגן טימבלס. ולמרות שמנגנים על הכלי הזה עם מקלות (אמנם לא כמו מקלות תופים אך עדיין מקלות) זה מאוד מאוד לא פשוט. שלא נדבר על קונגס, שבכלל לא משנה כמה זמן אתה מתופף וכמה חוש הקצב שלך מפותח, אתה לא תצליח להוציא סאונד טוב מהקונגס, כנ"ל לגבי בונגוס. מגוון הסאונדים שאפשר להוציא מהכלים האלה טמון בטכניקה בידיים. שלמתופפים פשוט אין. גם אני יכול לנגן סולוים על קונגס ובונגוס... אבל יישמע רע. יחסית למישהו שיודע מה הוא עושה. לסיכום - אין פה שאלה בכלל. אתה חייב לדעת לנגן פרקשן בכדי לנגן פרקשן. מתופף טוב ממש ממש ממש ממש לא אומר פרקשניסט טוב.

כן זה ברור

אבל יש כאלה שיבוא להם בטבעיות. מה שכן הכמות של הסאונדים שאני יכול להוציא מצומצמת מאוד בניגוד לאחרים שיותר מבינים עניין ממני. כמו שאמרתי זה לא ממש התחום שלי כי אני לא ממש מתעניין בזה.

luzian2

New member
זה מה שאני אומר

אין כזה דבר בא בטבעיות בפרקשן. אתה לא יכול להוציא "סלאפ" מקונגה בצורה טבעית. זה פשוט לא הולך.

Bardug0

New member
יש כאלו שזה בא להם בטבעיות

כמו שיש כאלו שמתמטיקה באה להם בטבעיות, לעומת אנשים שלא מבינים בכלל מה זה אינדוקציה... מה שאני אומר - זה ממש לא קשור לתופים איך זה בא לך ולמה. אולי תופים יכולים ליצור לך את המשיכה לכלי הקשה, אבל חוץ מזה - זהו. תהליך הלמידה על כלי הקשה, גם בשביל מתופף, הוא דבר חדש והוא יצטרך להתחיל שם מאפס.

shaibec

New member
נדב...

אז מהניסיון שלך מה אני צריך לעשות כדי לנגן טימבלס? זה לא מקצבים שונים פשוט? אתה לומד עם מורה?

luzian2

New member
תלך ללמוד אצל רוני עברין

אני למדתי אצלו כמה שיעורים. אני כבר לא לומד.... כן זה מצקבים שונים, אבל כל הגישה לכלי היא שונה לגמרי!

למעלה