אשר יגורתי בא

אשר יגורתי בא ../images/Emo7.gif

ומה זה הדבר שיגורתי? שיגידו לי שמשהו לא בסדר עם מיכאל, שיש לו הפרעת תקשורת. וזה בדיוק מה שקרה היום. היינו באבחון בהתפתחות הילד, אצל ד"ר זנדהאוס (רופא ההתפתחות הראשי של מחוז דן) ובוני (קלינאית תקשורת כנ"ל). זומנו לשם בדחיפות בעקבות מכתב שכתבתי ושתיאר את ההתנהגות שלו, ושלא בצורה המחמירה ביותר. כשחיכינו בתור בעלי עוד "ירד" עליי והפנה את תשומת לבי לכך שעל פי הכרזות - יש הליך אבחוני מיוחד לילדים עם הורים "בעלי סף חרדה גבוה"... אבל מהרגע שנכנסנו לאבחון עצמו, היה ברור לכל הנמצאים בחדר שהגענו לשם לא סתם. הילד כמעט ולא יצר קשר עין, לא התייחס לאנשים בחדר ו"חיפצן" אותם, ובקיצור הפגין את מיטב ההתנהגויות המדאיגות שהביאו אותנו לשם. אחרי שעה שהייתה ממש עינוי, הד"ר והקלינאית אמרו לנו שיש בעיית תקשורת ראשונית, ומכיוון שהוא כל כך קטן (שנה+10) עדיין קשה להגיד חד-משמעית לאיפה זה יתפתח, אבל החשש הוא ל-PDD (הנה, אמרתי את זה...). הופנינו לאבחון דחוף אצל פסיכולוג ולעו"ס, ואנחנו אמורים להתחיל בקרוב קלינאית וריפוי בעיסוק. מהרגע שיצאנו משם אני בקושי מחזיקה את עצמי שלא לבכות (ואני בעבודה, אז לא ממש יש לי ברירה, ואני מעדיפה להיות כאן מאשר בבית, ששם אני אתפרק לגמרי). אני לא יודעת איך החיים שלנו יראו מעכשיו, מה יהיה, האם הילד יתקדם לאנשהו או שכל החיים הוא יישאר תלוי בנו לכל דבר, פגיע כל כך. קשה לי להאמין ש(גם) הסיוט הזה קורה לי, ואני מרגישה רצון ללכת לישון ולהתעורר רק אם יבטיחו לי שהכל חלום רע. לא יודעת מאיפה אקח את הכוחות, אבל אני יודעת שאני חייבת, כי הילדים שלי צריכים אותי. אני יודעת שיש הרבה מקרים שבהם עם עבודה קשה מצליחים להתקדם מאוד יפה וכו', אבל כרגע אני לא מצליחה לחשוב על זה, אלא רק על המבטים הבקורתיים והדחייה שבהם הבן שלי נידון להתקל לכל אורך חייו, ואני לא יודעת איך להגן עליו. אז אל תנסו לעודד אותי כרגע, אני רק רוצה לשפוך את הלב ואולי גם
. עתליה

חן123

New member
../images/Emo201.gif שלום, אני אמא לילד PDD

ילד משולב בגן רגיל, מאושר ועם חברים. לצערי כרגע אני מעט קצרה בזמן לכתוב ולעודד אבל ממליצה לך בחום לקרוא את השרשור שלי שנמצא בטאגליינס ונקרא "ילד מיוחד שלי - חן מספרת על אור" . תשמעי, רגע האבחון הוא נקודת השפל, אבל תזכרי שמיכאל הוא אותו ילד שהיה לך עד ללפני האבחון, פשוט את יודעת עכשיו את השם של הבעיה ואיך לטפל ומכאן אפשר רק לצמוח. מבטיחה לכתוב לך באריכות מאוחר יותר

חן123

New member
ועוד דבר

ממה שאני רואה מהחתימה שלך הוא עוד לא בן שנתיים, זה מעולה! בגיל הזה עוד אפשר לעשות המון, המוח גמיש, הפערים עוד לא אדירים. אני יודעת שכרגע קשה לך לראות את נקודות האור אבל תאמיני לי שמפרספקטיבה של זמן האבחון של אור הוא המתנה הכי גדולה שניתנה לו

anguly

New member
../images/Emo201.gif

יקירתי עשית לי כווץ' בלב שולחת חיבוק גדול גדול

doe2

New member
../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

לבקשתך לא מרחיבה. רק שולחת את מלוא החיבוקים שבעולם.

הנה ה../images/Emo24.gif שלך

ובכוונה הוא מחייך, כי כמו שחן כתבה - יש הרבה מה לעשות עם PDD שמאובחן בשלב כזה. אני בטוחה שהבן שלך לא יסבול ממבטים ביקורתיים ודחיה כמו שמציג לך כרגע התסריט הפסימי שנבנה בראשך, אני בטוחה שברגע שיעבור ההלם של האבחון את תסתערי על ה-PDD הזה (אם זה אכן *זה*) ותעשי כל מה שאפשר כדי לקדם את מיכאל. ואני בטוחה שגם לו יהיו חברים טובים שיאהבו אותו בגלל מי שהוא ולא בגלל מה שהוא צריך לעבוד קשה כדי להשיג.

אהובה שלי

אני אכתוב את הרוב במסר (לא שכבר מצאתי את המילים לכך) ואני יודעת שלא ביקשת עידוד (למרות שאני מתנצלת מראש, לא אוכל להמנע גם מכך), אבל בינתיים, כאן, שולחת לך חיבוק גדול גדול גדול, שיעטוף אותך, את הכאב, את הקושי, ומקווה שאת יכולה להרגיש את החיבוק הזה חודר אליך.

נועם@בת

New member
../images/Emo24.gif חזק חזק

לומבינה בזה כלום ולא יודעת להבטיח הבטחות יפות. אבל מכירה אותך מספיק בשביל לדעת שאחרי שישקע האבק והכאב יפסיק לסנוור, את תתמודדי עם זה כמו גדולה ומיכאל יקבל בזכותך מהחיים את הכי טוב שיש.
מועך בתיה

Navva

New member
../images/Emo201.gif את לא לבד גם אני בסירה הזו

תרגישי חופשי לשפוך את הלב, כאן ואפילו לי באופן אישי (אשלח מסר עם מס' הטלפון שלי). מותר לך בימים הקרובים לבכות ואפילו להתפרק זה נורמלי לחלוטין. אבל אחר כך לאסוף את עצמך יחד עם בעלך ואם צריך המשפחה הרחבה,ולהתארגן לטיפול במיכאל, אבל לא לשכח את אחיו התאום. משכן דחוף לבדוק מקום למעון אבחוני לשנה הבאה. בתל-השומר (קרוב אליכם, אם אני זוכרת נכון) יש גן/מעון "אבחוני" ביחוד לילדים שאבחון שלהם "לא סגור". זהו לבינתיים הולכת לשלוח לך מסר. נאוה

חן123

New member
הנה אני כאן

מרוב שרצתי קודם לנסות להראות לך שממרחק זמן וטיפול הגזרה הזאת לא נוראית כמו שהיא ניראת לך כרגע שכחתי את ההוה. תשמעי, יום האבחון והימים שבאים אחריו הם הקשים ביותר, זה המקום הכי קשה. מקום של הרבה בכי, כאב, כעס, שאלות קשות, למה זה מגיע לו, למה זה מגיע לי וכו'. מותר וצריך לכעוס לכאוב לבכות להתפרק. זה רק טבעי. קחי את הזכות הזאת ברוחב לב. ואחרי שתמצאי את הכוחות לאסוף את עצמכם, אשמח לעזור לך בצורה יותר אישית, אם תרצי כמובן חן

אני מחבק אותך ../images/Emo24.gif

אין לי מושג מה לאומר וכיצד לתמוך אבל אניי מרגיש שאני חייב במיוחד אחרי העזרה שלך בזמן המצוקה שהייתה לנו עם פלפלת. אוהבים אותך ואם יש משהוא ביכולתינו לעשות לעזור ולתמוך אל תתביישי.
מכל ה-

גמ'ני אחרי המון זמן שלא הייתי פה

מרכזת את כל האנרגיות הטובות והחיבוקים הוירטואלים שהיו אצורים בי ולא מצאו פורקן... ושולחת אותם אלייך יקירתי... עם הרבה חיזוקים וביטחון שברגע שההלם הראשוני יעבור (ומסכימה איתך שזה בהחלט הלם גדול), את תתחילי ללמוד את הנושא ולפעול מתוך גישה אופטימית ופרודוקטיבית(!)... ...

osi28

New member
הנה ../images/Emo24.gif

באמת לא יודעת מה להגיד. רוצה לחזק אותך ולחבק אותך. לפי איך שאת "נקראת" לי כאן בפורום את אשה חזקה שתתן הכל למען הסובבים אותה, תכונה שבטוח תסייע לקדם את מיכאל. ואל תדחיקי, יקירתי, תבכי ותוציאי הכל החוצה

s h r o n i t

New member
../images/Emo24.gif חזק ממני

מקווה שבקרוב הכל יתבהר ויראה אופטימי יותר.

../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gifאהובתי

כל כך מבינה אותך שכואבת לי הבטן, אנחנו צריכות להפסיק להיפגש ככה. חיבוק חזק חזק כמו אז ליד האולטרסאונד.

עתליה,

השלב של האבחנה הוא שלב קשה, מצד אחד הרגשת גם קודם ולמעשה עכשיו הכל פתוח ותוכלו לעזור למיכאל בדיוק במה שצריך כדי שהוא יתקדם ויפרח, ומצד שני זה קשה כי עכשיו קיבלת "חותמת" לחששות שלך וזה כבר לא רק מחשבות של "אמא לחוצה". תוציאי הכל, תבכי, תשפכי, ואחר כך כשלך ולי' יחזרו הכוחות תאגרו אותם ותשתמשו בהם כדי לעזור למיכאל להגיע רחוק.
גדול גדול שרה

למעלה