אשר יגורתי בא לי....

אשר יגורתי בא לי....

וטוב שיש את הפורום , כך ידעתי איך לצאת מהסיפור הזה... היום בהצהרים בעלי היקר התלונן בפעםה ראשונה שדייב הרביץ לו בטיילת אתמול אחרי הצהרים כשהלכו לטיול וגם צבט אותו, התעקש שאני אגיד משהו לדייב בנכוחותו, מיכוון שמניסיון שלכם אין עם מי להתווכח עניתי לו בסדר, סובבתי קצת את הכיסא שבעלי לא יראה אותי וקרצתי לדייב, מזלי שהוא הבין את הקריצה, ואז אמרתי לו שטובי מתלוננן על מכות וצביטות ואם עוד פעם זה יקרה אני אשלח אותו הביתה, ניסיתי להשוות לקול שלי תוקפנות, אבל זה נשמע יותר כמו בדיחה, הוא לא הבחין בזה, למזלי, ואחרי שאמרתי הוא נרגע, ושאל את דייב אם הבין, ושייזהר כי הוא ילך הביתה! עכשיו אני בבעיה, עד כמה להאמין לבעלי, בטוח שיש בזה חלק מהפנטזיות, ועד כמה לבטוח בדייב, מה שאני רואה הוא מטפל בו עשר, אבל כשאני לא רואה מה קורה, בבית אני תמיד או הבת בבית,לעיתים רחוקות אין אף אחד, אבל מה קורה בטיילת, אבל מצד שני דייב לא יקח סיכון שמישהו יראה אותו מכה אותו כך שבמחשבה שניה זה די דימיוני.... בנתיים שיהייה חג שמח, ושבת שלום! נ.ב. ד"ש מענתי!!

אירילה

New member
בינתיים ניצה ,תחפשי סימנים כחולים על היד

אם זה רק סימן אחד ,יכול להיות שדייב אחז בו קצת חזק ,אבל אם יהיו יותר מסימן כחול אחד תתחילי לחשוד . זה נכון שלרוב מפנטזים ,אבל לא תמיד ,אין זה אומר שדייב אכן מכה ,אבל כבדהו וחשדהו...... נקווה שבאמת זה רק פינטוז. שבת שלום גרשון

זאת היית התגובה הראשונה שלי....

ואמרתי לו שאין לו סימנים על היד, אז הוא שאל אותי" את מאמינה למי שמכה, את אומרת שאני משקר!" לפעמיים יש לו תשובות ממש לעניין, תיכף חזרתי בי ואמרתי לו שאני מאמינה לו, ואגיד לדייב... אבל בכל זאת אני קצת לא רגועה, פשוט נעשה לדייב אמבושים בזמן הטיול בטיילת, היא ליד הבית כך שאין בעיה! חג שמח ושבת שלום!!!!

99.9% זה דמיון בלבד לגבי דייב

צריך לעשות הבחנה בין מטפלים שמתגוררים יחד עם המשפחה ובין מטפלים שמתגוררים רק עם החולה. במקרה שלנו (שלך ושלי ועוד רבים) אנחנו מתגוררים ורואים בעצמנו. את מתרשמת טוב מדייב, וזה הקובע. יחד עם זה, בגלל 0.1% אם בעלך היקר יתלונן שוב, תשאלי אותו פרטים. איך זה בדיוק קרה, באיזה מקום בטיול, אם אף אחד לא ראה, והעיקר היכן בגוף קיבל מכות. תראי אם יש סימן כלשהו. אני בטוח שיתברר כדמיון מוחלט, אבל אפילו מבחינת ההרגשה שלך, לא צריך להתעלם לגמרי בלי לברר. אם דייב ישים לב, תגידי לו שאת רוצה להוכיח ליקירך שלא קרה דבר.

../images/Emo51.gif אני באותה דעה...

ואיני מרגישה עצמי חכמה גדולה.. פשוט מהניסיון בפורום.... ועל כך אני מודה יום יום....

pisikusha

New member
ניצה,האם אישך נוטל מיקרופירין? כדורים

לדילול הדם (כמיקרופירין או אספירינים למיניהם) גורמים להופעה של שטפי דם קטנים בידיים ברגליים או בחלקי גוף אחרים ונראים כמו לאחר צביטה או חבטה.אני מציינת את זה כי במידה ויש לבעלך כאלה, זה בטעות יכול להתפרש ככתם לאחר מכה...ואולי בכלל לא לוקח כדור כזה ואני מכניסה לך לראש רעיונות.. שבת נפלאה ושקטה פיסיקושה אגב, תמונת הפורטרט שצולמת בנוה צדק מדהימה !

הוא לוקח כבר 10 שנים כדורי

אספרין למינהם, אבל זה לא הבעיה, מדי פעםהופיעו ומופיעים כתמים ששייכים לכדורים מזה אנחנו לא מתרגשים יודיעים את המקור, אבל עכשיו במקרה אין כל סימנים כאלה, כך שקרוב למדי שזה חלק מההזיות, אני די צמודה למטופל ויודעת למה הוא מסוגל ולמה לא, ולא נראה לי שלמכות מסוגל, אבל כבדהו וחשדהו, אני עד היום בודקת באםיש פצעי לחץ וכו' שומרת עליו ועל המטפל. כמו שכתבתי נעשה להם אמבושים בטיולים ונראה מה יהייה... בטוח שזה יהייה לחינם, אבל בשביל להרגיע את המצפון.... לילה טוב, שבת שלום וחג שמח. ניצה.

יש לי חדשות לגבי כתמים כחולים מדילול דם

אני מקבל אספירין מזה 4 שנים ומדי פעם מופיעים לי במקומות שונים כתמים כחולים. חשבתי שהם מופיעים סתם ללא סיבה. אבל לאחרונה התברר לי שלפחות חלק מהם מופיעים לאחר מכות. הזכרתי מספר פעמים שאלפי מתנגדת לקילוח. מחוסר ברירה אנחנו מפשיטים אותה בצורה ברוטלית. היא כמובן לא מבינה למה ומכה אותי ואת שרי. אחרי מכות חזקות במיוחד מופיעים אצלי סימנים כחולים, במיוחד מלחץ של דלת וכד' או שאלפי לוחצת חזק את היד שלי. אין לי ספק שרובם אי לא כולם לא היו מופיעים ללא הדילול. עובדה שלצ'רי יכול להיות סימן שעובר אחרי כמה שעות ואצלי רק אחרי כמה ימים. כך שסימנים כחולים יכולים להופיע אצל בעלי דם מדולל גם בגלל מכות. וזה באמת מבלבל כי זו לא הסיבה היחידה.

ronnyw

New member
ניצה, אני בטוחה ומשוכנעת שאין אמת בדברים

בעיקר לאחר שקראתי שהוא לוקח אספירין, ובכל זאת לא היו סימנים. אגב, בהחלט ייתכן שדייב אחז בו חזק או מנע ממנו לפנות או לעשות משהו, וכל זה התפרש אצל בעלך כאלימות. לך תדע... בכל אופן, את מכירה את דייב, יודעת את איכויותיו. נראה לך שהוא יכה את בעלך לאור יום על הטיילת? לא קונה. בכל אופן התגובה שלך היא התגובה הנכונה !!!

zs1957

New member
ניצה תגובתך היתה נכונה

יתכן והכל פרי הדמיון של בעלך אבל תמיד צריך לבדוק. תעשו לו אמבושים ותראו. אני זוכרת שאמי ז"ל היתה בחיים תמיד בדקתי לה את כל הגוף לראות אם יש פצעי לחץ אם יש מכות. פעם אחת בדקתי וראיתי נפיחות ברקה וסימן כחול. שאלתי את המטפלת אם היא נפלה או קבלה מכה היא אמרה שלא קרה לה כלום והיא לא נפלה ולא ידוע לה מאין הכתם הכחול זה היה מאד נפוח אמי היתה סיעודית , לא דברה אני ואחותי החלטנו לקחת לבית חולים ולבדוק בכל זאת זה מכה בראש. עשו CT ואמרו שיש מכה אין שבר. זה היה ברור שהיא נפלה והמטפלת לא דיווחה מחשש שנכעס עליה ונפטר אותה. היא היתה מטפלת מצויינת.אני לא יודעת איך זה קרה אני יודעת רק שלאמא שלי מאד כאב והיא סבלה. במקרה אחר עם מטפלת אחרת קבלתי שיחת טלפון מהמטפלת שקרה משהו חמור לאמא ושאבוא מיד המטפלת בכתה מאד . אני לקחתי את דני וטסנו לביתה של אמא ואני רואה שיש בבית טיפול נמרץ עם כל המכשירים שאלתי מה קרה ואמרו לי שהיא איבדה את ההכרה. כל העת לא יכולתי להוציא מילה מהטפלת כי היא בכתה ללא הרף . הרגעתי אותה נסענו לבית חולים ואחרי טיפול אמאחזרה להכרתה. כמובן שהמטפלת עברה תחקור רציני ואמרה שהיא לא יודעת מה קרה היא פשוט ראתה שאמא איבדה את ההכרה בעת הרחצה באמבטיה. אני לא קנית את הסיפור המשכתי לחקור ואז היא נשברה והודתה שרחצה את אמא במים קרים אמא איבדה את ההכרה מזל שהיה לה תושיה והיא הזיעקה את השכן שהזמין ניידת טיפול נמרץ. המטפלת חשבה שאמא שלי מתה והיא נבהלה מאד.עם המטפלת הזאת היה סיפור נוסף שהיא בבוקר היתה עוזבת את אמא והולכת לעבוד משק בית בשעה 9 כבר חזרה הביתה. אני נהגתי לערוך ביקורי פתע יום אחד באתי והיא לא היתה היה לי מפתחות נכנסתי וראית את אמא שלי ישנה במיטה היה ממנה ריח של שתן וקקי החלטתי שאני אעיר אותה ואחליף לה את הטיטול ואנקה אותה לפתע נפתחת הדלת והמטפלת מופיעה שאלתי אותה היכן היית והיא אמרה לי יצאתי לפגוש חברה. שפת הגוף שדרה לי שהיא משקרת. בקשתי ממנה לנקות את אמא לקחתי אותה לשיחה ואמרתי לה שאין לה מה לחפש פה כמובן שהבאתי מטפלת אחרת. ככה זה שיש חולה דמנטי בבית והוא לבד עם המטפלת איש אינו יודע מה באמת מתרחש בין כותלי הבית. צריך מצלמה ניסתרת. אבל זה עסק יקר וזה רק לעשירים. למי יש כסף יש כל כך הרבה הוצאות. אחזקת הבית, תשלום למטפלת, חיתולים, מזון מיוחד ועד. שנשמע רק בשורות טובות. זהבה

ככול שעוברות השעות מאז שסיפר לנו על

המכות,אני משתכנעת שזה דימיון פורה, והוא בתקופה של הזיות, ולא כ"כ יודע איפה הוא ומה איתו. אתמול בלילה בשע שתיים רצה לנהל שיחה על מה שקורה בבית ועל הצעקות שלו... שנוציא אותו מהמיטה ונשוחח בסלון, מיכוון שאין עם מי להתווכח הוצאנו אותו, אני והבת, בתחילת השיחה רצה להבהיר לנו שהוא לא מסכים למצב בבית, ושאימא צריכה "לשבת בפינה" כמו שהיית כל החיים והוא יחליט מה יהייה, ויש לו תנאים, אני והבת התחלנו לצוק, טוב שיש לו תגובות כאלה כל הכעסים עוברים באותו הרגע, כמובן הסכמנו לתנאים שלו, איך אפשר אחרת, ואז באותה נשימה הוא שואל את הבת "מתי את חוזרת לאילת?" לקח לנו כמה שניות להבין את השאלה, ואז גם להבין שאנחנו מתעסקות עם גב' דימנציה, להבדיל מא' אלצהיימר, והסברנו לו שהיא חזרה הביתה, כבר עשרה חודשים, ולאחר שקיבל את ההסבר הסכים ללכת לישון , וןמזלי ישן עד אחד עשרה, כך שהצלחתי לישן קצת, ולקום עם כוחות מחודשים לשמוע את השאגות,. אז את האמבושים נעשה אבל בטוח שאין צורך! חג שמח, ניצה.

פנינה1935

New member
לבת גלימית

ניצה יקרה תבדקי טוב אמא שלי היתה נכה על כסא גלגלים והמטפלת שלה עשתה רושם מצויים אמא התלוננה כל הזמן ואני חשבתי שהיא סתם מדמיינת עשינו בירורים ובכל פעם נראה היה לי שאמא לא צודקת ואז ביום אחד ירדתי מהדירה שלי {אגב אנחנו גרנו באותו בנין אני מעל הקומה שלה} וראיתי והרגשתי ריח לא נעים שאלתי מה קרה לא קיבלתי תשובה נכנסתי למטבח וראיתי שהיא בישלה עוף במרק מבלי לנקות אותו ובלי לחתוך אותו כששאלתי מה זה ענתה לי שהיא ניקתה אותו מתחת לברז וככה היא נוהגת תמיד כמובן מיד שפכתי את כל התכןךה ונכנסתי לחדרה של אמא ואז ראיתי שהמטפלת מסתירה משהו שאלתי מה את מסתירה תראי לי ואז גיליתי שהיא קנתה קרם להורדת השערות מהפנים {אגב שילמתי על הקניה} וכשבדקתי היה רשום בהוראות שזה רק להסרת שיער מהרגלים ובשום אופן לא מהפנים והיא כנראה ישעה זאת ולכן הסתירה את הקרם מיד באותו רגע { צלצלתי לאחותי הזמנו מונית ושלחנו אותה לקרית גת משם היא באה הזמן היה יום שישי לפנות ערב אגב היא עבדה אצלנו רק שבוע ובכל זאת שילמנו לה לפני שהעפנו אותה ומחברה ששלחו לנו אותה כעסו עלינו ששילמנו לה לנו היה חשוב להפטר ממנה כמה שיותר מהר ניצה תבדקי טוב טוב אולי בכל זאת יש דברים בגו כי גם אני ואחותי חשבנו שאמא סתם מעלילה עליה דברים כי העדיפה שאנחנו נטפל בה ולא מטפלת זרה ניצה שימי לב מה אני יכולה לאחל לך שתהיי חזקה פנינה

חבר'ה תרגעו. ניצה לא ילדה קטנה

צריך להתרכז בדאגות האמיתיות ולא להוסיף דאגות מצוצות מהדמיון של החולה. נדמה לי שכתבתי נכון ששווה לבדוק בגלל 0.1% של ספק. ניצה בדקה וכל המוסיף גורע.

חשוב ביותר מה את מרגישה

ואם יש לך ספק קל שבקלים, הרי שכיום העיקוב הוא זול, אמין ומהיר. ובעיקר - קל להתקנה. כשהשארנו את המטפל של אבא עם אבא, למרות שאמא היתה בבית, העדפתי בכל זאת לשים מעקב של מצלמה למשך תקופה, כדי להיות רגועה.

למעלה