אשרת................

a-s-inv

New member
אשרת................

את צריכה לענות לי מדוע את צמה ומתענה ביום הכיפורים? תודה מראש

פלסטיק

New member
אשרת את ממש מרגישה צורך?

ASS כבר החלטת הרי מדוע מה שהיא תגיד לא ישנה אז בשביל מה אתה צריך תשובה ממנה?

אשרת

New member
ASS כבר עניתי לך על זה בפעם הקודמת

שדברנו על זה, ואני אכן מחכה לתשובה.

a-s-inv

New member
הירידה עלי זה מתסכול?

אני מחכה וממתין ומצפה לתשובה למה את צמה? הצום זה מנהג דתי יהודי גרידא, שום דבר מעבר לזה. תשאלי את חברייך המנוכרים שלא קיבלו חינוך מסורתי כמוך לכן אני שואל, למה את צמה כשהמקור היחיד לעצם הצום והתענית זה התורה שלכאורה אינה נכונה ובטעות יסודה כל מי שיאמר לך לצום תצומי?:

פלסטיק

New member
חס ושלום...

לא "יורדים" עליך, פשוט לא עונים לך לא עונים לך כי אתה לא מוכן לשמוע שום תשובה שהיא לא התשובה שאתה החלטת עליה מראש (סליחה הרבי שלך החליט, אתה לא מסוגל לחשוב לבד). ובטח לא מתוסכלים ממך, אם הילד שלי היה מפגין כושר תפיסה כמו שלך הייתי מאוד מתוסכל אבל אתה אולי יוצר תסכולים אצל הוריך אצלנו בטוח שלא.

אשרת

New member
אני לא מרגישה מתוסכלת בגלל השאלה

הזאת, בחייך. ידוע לי שצום זה מנהג דתי יהודי גרידא ומה שעניתי לך מבחינתי זאת התשובה. אין לי יותר מה לענות לך על זה. באמת. הכל מתחיל בחינוך ולא בקשר לאמונה. אני תופסת את עצמי כאדם לא מאמין אבל משום שחונכנתי לכך אני צמה ביום הכיפורים, אנו חוגגרים כמו שצריך את ראש השנה, בפסח הופכים את כל הבית, מנקים ואוכלים רק כשר בפסח ובכל ימות השנה . עושים קידוש בערב שישי. האפ אתה חושב שאני דתיה? אני באמת נשעמעת לך כמו דתיה?

a-s-inv

New member
אשרת

אין סעיף במשרד החינוך שמחייב לצום, אין מושג במנהגי חינוך ובחינוך נאות שמלמד הורים ללמד את ילדיהם לצום ולהתענות בקיצור אם הבנתי....את מאמינה? יש אלוהים במילים אחרות? את לא כמו כולם כאן? במידה וזו התשובה אזי זו גם התשובה למה את צמה תודה על התשובה

אתה יודע מה הבעיה שלך?

כל דבר שאין לו הסבר אתה מחבר ישר לבורא עולם. הסיבות שלך לצום ברורות לך, הסיבות שלה לצום לא צריכות לעניין אותך - ובטח ובטח שלא להסיק מכך שהיא צמה שהיא מאמינה באלוהים. אבא שלי צם במשך שבוע שלם פעם אחת בשנה, והוא עושה זאת מטעמי בריאות - עכשיו תטען שגם הוא מאמין באלוהים? איפה בתוכנית הלימודים כתוב שהוא צריך לצום - או שאתה צריך לנגב את הישבן אחרי פעילות מסויימת? תשמע, יש כללים לדמגוגיה מתקדמת, לפחות תשנן אותם בשביל שלא תצא טמבל בכל וויכוח שאתה משתתף בו. ><>

a-s-inv

New member
ביקשתי בסך הכל הסבר

או טעמים בריאותיים- מוצדקים או טעמים חינוכיים - מוצדקים או טעמים דתיים - מוצדקים ניסיתי להטיף לי ברצינות? במקום לדחוף תעיין בהודעתי התיאולוגית ותדחוף את השטויות שכתבת בנושא לשירותים

אני מאוד נהנה לחזור על עצמי.

לא לכל דבר יש הסבר - וכפי שכבר למדתי להבין, לא כל הסבר יספק אותך אם אינו מסתדר עם תפיסת עולמך. הבחורה אמרה שזה עניין של חינוך מהבית. מה לא מספק בתשובה הזו? אגב, ביקשתי ממך לקצר את הודעותיך - ע"ע ההודעה התיאולוגית שלך. ><>

אשרת

New member
ASS היקר

מה הקשר למשרד החינוך? בשום מקום לא ציינתי שהמורה שלי חייבה אותי לצום. זה בא מבית הורי. אני אגיד את זה כך, אם אבא שלי היה מקפיד יותר ללכת לבית כנסת אז רוב הסיכויים שהיום הייתי נשואה עם לפחות 5 ילדים בגיל שלי. אבל משום שהוא לא הקפיד על זה אחרי הנישואים אז... אני עדין אומרת לך שזה בעיקר חינוך מהבית על ערכי היהדות. זה הכל. לא קשור לאמונה ולא קשור לשום מקום. אני לא תופסת את עצמי כאדם מאמין, אבל אם אתה חושב כך... אשמח לשמוע מה אתה חושב- האם אני נתפסת בעיניך כאדם מאמין או לא?

a-s-inv

New member
אה , גם את עצבנה?

אמרתי שכן, את נתפסת בעיני כאדם מאמין שיש עליונות אלוהית ולכן את צמה, שום סיבה מעבר לזה לא תספק לא אותך לא אותי ולא את האמת לגבי הנסיון להעליב אותי, אפשר לומר שאת היחידה שהצליחה לפגוע בי ולו רק שרכשת את אמוני שאת בת שיחה ולא כשאר הערסים כאן בפורום ולא ממך ציפיתי לכינויי גנאי אבל כנראה שאת כמו כולם כאן, טיפה נוגעים בציפורן האמת ואתם כחתול מאולף שזרקו לפניו עכבר יום טוב

אשרת

New member
ASS קבל את התנצלותי, באמת לא

התכוונתי לרדת עליך או לפגוע בך, זאת לא הדרך שלי לנהל דו שיח עם אנשים.

a-s-inv

New member
ממשיכה לכנותי בכינויי הזה ומתנצלת?

דע את היריב

אשרת

New member
עכשיו אחרי שאתה די הבהרת

לאיזה שם "חיבה" כיניתי אותך... אז אני באמת מתנצלת. לא יחזור שנית. מבטיחה.

למעלה