אשרת שהייה בגרמניה

rony143

New member
אשרת שהייה בגרמניה

היי
אני עוברת לברלין עם בעלי שלו יש דרכון גרמני.
אני צריכה לבקש אשרת שהייה כשנגיע לברלין?

תודה

vereguy

New member
אשרה לא, כרטיס תושב כן

שימי לב שלא בכל המקומות בן/בת זוג של אזרח גרמני מקבל אוטומטית כרטיס תושב (Aufenthaltstitel). אם אין לכם ילדים (שאז האישור אוטומטי), במקרים רבים עליכם להוכיח הכנסה מסוימת, לרוב של לפחות פי שניים מהשכר החציוני. לפעמים הדרישות משתנות - תלוי בעיר ואף באיזור בתוך העיר. בניגוד לאזרחים אירופאים אחרים, לבן זוג של אזרח גרמני קצת יותר קשה. אם יש לך התחייבות לחוזה עבודה, יכול להיות קל יותר (יש לך שלושה חודשים לחפש פיזית).

elley1

New member
ספציפית לגבי ברלין - אין בעיה בכלל

מגיעים, קובעים תור למשרד הזרים, מגיעים לפגישה עם המסמכים הרלוונטיים ומקבלים אשרת שהיה לבת הזוג שאינה גרמניה די על המקום.

vereguy

New member
למרות שלא שמתי לב שהכוונה לברלין

גם בברלין כבר היו בעיות (לא זוכר באיזה Bezierksamt), ובהמבורג למשל הן דבר שבשגרה. בכל אופן, המגמה היא ללכת יותר ויותר "ימינה", בעיקר כל עוד התקנות האירופאיות הן כפי שהן.

vereguy

New member
צודק - ניסוח חדש

המגמה היא יותר ויותר ליישם את החוק.

elley1

New member
רוב הבעיות בברלין נפתרות בד"כ

כשהולכים לפקיד אחר, או כשמתעקשים איתם שיקראו את החוק. בכל מקרה, יש בברלין מספיק אנשים שמוכנים לבוא יחד עם הזוג למשרד הזרים, ולעזור בנושא מול הפקידים.

anarma

New member
המקרה שלי

אישתי גרמנייה ועברנו לפני 8 חודשים ל KIEL. כשהלכנו לעשות לי את הכרטיס תושב- כבר בשבוע הראשון- בישרו לנו בקול תרועה שאם אני לא דובר גרמנית ברמה סבירה ( צריך לעבור מבחן ) ואין לאשתי חוזה עבודה בעת הבקשה עם משכורת מספיקה למימון של שנינו ( אמרו שיש סכום מדוייק אבל לא ביררנו יותר מידיי) אז הבקשה תסורב ואנחנו יכולים להגיש אותה אבל זה לחכות הרבה זמן לתשובה שלילית- צריך אחד משני התנאים. אישתי ביקשה ליראות איפה זה רשום ושלחו אותה- די בחוסר חשק- למישרד אחר והיא סיפרה שזה באמת מה שרשום על נייר רישמי עם לוגו של גרמניה והכול. שאלו אם יש לנו ילדים עם אזרחות גרמנית שזה יכול לעזור אבל אין לנו ילדים ביכלל (אחר כך היתברר לנו שאם יש ילד ואני האבא הביולוגי שלו וזה שדואג לו,אני יכול לא להיות נשוי בכלל לאמא של הילד). בכל אופן לאחר כמה שבועות מצאנו סידור עם חברה של אישתי מברלין- נירשמנו בדירה שלה בתור ה WOHNUNG הרישמי שלנו, והלכנו לבקש את הכרטיס ושם הלך לנו חלק. אז מבחינת החוק דווקא כן יש דרישה לזוגות של גרמנים/ות שעד כמה שאני מבין לא קיימת עבור אירופאים לא גרמנים, אבל זה נכון שבברלין- או לפחות איפה שאנחנו נירשמנו, הם לא מתייחסים לזה ( נכון ללפני שישה חודשים וחצי - מי יודע מה יביא העתיד).

anarma

New member
סליחה,, מי אדוני?

בסה"כ רשמתי על הניסיון שלי. יש לך בעיות עם זה? אתה לא גר בהולנד בכלל? וגם היידע שלך עד כמה שראיתי הוא בין הפחות מקיפים ( גם כן "הולנדי", אתה ישראלי לכל דבר עם או בלי אזרחות ומהפחות אינטליגנטים עד כמה שניתן לראות -- רושם דברים שאפילו אידיוט כמוני יודע לקרוא ואז מיתווכח עם כל העולם שלא אתה רשמת אותם ). אז נכון, אני ישראלי אבל אישתי לא ישראלית , ואולי היא בלונדינית , דוגמנית בעבר ולמדה רק שנתיים משפטים ( כי שיעמם לה )- כל הקלישאות שאתה רוצה- אבל היא בכל זאת לא מטומטמת , והיא ציינה את זה שאני ישראלי ( מילאנו את זה גם בטופס שהפקידה קראה בשקיקה ) ונאמר לה שאלו התקנות. גם ציינו שאני יהודי ( אם זה לא מתבקש ) כי מישהו אמר לנו שזה עוזר אבל מסתבר שהחל מ 2005 אין לזה יתרון ( או שאולי גם זו טעות? ). אז אני רושם מהניסיון שלי ע"מ לעזור בשירשור ומה שאמרו לנו פקידות ב AUSLÄNDERAMT, שאמורות לדעת יותר מאקס-ישראלי מובטל מהולנד, שאין לי מושג למה הוא מתערב בכלל בשירשור הזה. אז יכול להיות שהן לא מעודכנות- זו לא תהיה פעם ראשונה שפקיד ממשלה לא מעודכן- ויכול ליהיות שבברלין לא מקפידים ( בכל זאת לא מצאתי אף תקנה רשומה לגבי כך שישראלים יוצאי דופן ), אבל זה הניסיון שלי וזה הכל. GO FIND A LIFE.

RonspotNL14

New member
ניק חדש ?

מה קרה אתה חסום בניק אחר? אני חי בהולנד 12 שנה ולא אני לא מובטל תודה רבה על הדאגה ניק חדש אני לא אזרח ישראלי אלא הולנדי ככה שישראלי אני כבר לא מה לעשות שזו המציאות !אישתך לא ישראלית אולי אם אין לה דרכון ישראלי אבל אתה כן ולכן יש חוקים שחלים עלייך ולא על אחרים ולמה שיהיה יתרון לזהות היהודית שלך? מה הקשר בין זה לבין חוקי ההגירה החלים עלייך?

למעלה