אשרת עבודה בגרמניה

zefnon

New member
אשרת עבודה בגרמניה

שלום לכולם!
הגעתי לברלין בעקבות חברתי הגרמניה אנחנו כרגע גרים ביחד באזור קויצברג
ברצוני להתחיל לעבוד וללמוד.
מה הן האפשרויות שעומדות לפני לגבי עבודה- חוקית ולא חוקית
כל פיסת מידע תעזור! ותודה מראש :)

elley

New member
אפשרויות עבודה

אפשרויות עבודה לא חוקיות לא יידונו כאן, מפאת חוקי תפוז.

לגבי אפשרויות עבודה חוקיות - באיזה סטטוס אתה נמצא בברלין? איזו ויזה יש לך? אזרחויות? אם יש לך רק אזרחות ישראלית ואתה על ויזת תייר, אינך יכול לעבוד חוקית, נקודה. אם רק ישראלית ועל ויזת סטודנט, אפשר לעבוד עד 20 שעות בשבוע אם אני לא טועה. אם יש לך אזרחות ממדינה אירופית כלשהי, אתה יכול לעבוד בכל עבודה שהיא. איך לחפש עבודה? בדיוק כמו שהיית מחפש עבודה בארץ: מדבר עם אנשים, בודק מודעות, שולח קו"ח וכו'.

שכחתי משהו?

zefnon

New member
ויזת סטודנט

דבר ראשון תודה רבה על המידע!
דבר שני-לפי הבנתי יש כמה סוגי ויזות סטודנט
ויזת לימודי שפה, ויזת הכנה ללימודים, וויזת סטודנט
האם אתה יודע מה ההבדלים בינהם לגבי אפשרויות עבודה?

elley

New member
אני יודעת

שויזת סטודנט (ללימודים במוסד להשכלה גבוהה) מאפשרת עבודה במשרה חלקית (עד 20 שעות בשבוע אם אני לא טועה). לא בטוחה חד משמעית לגבי שתי האחרות, ומעדיפה לא להטעות סתם. אולי האחרים יודעים.

nadav1974

New member
ויזות בגרמניה

אלה לא "כמה ויזות סטודנט", אלא ויזות, שכל אחת מהן שונה מאחרת.

ויזת לימודי שפה מאפשרת שהיה לא מאוד ארוכה, ולא מאפשרת עבודה.

ויזת הכנה ללימודים מאפשרת שהייה של עד שנתיים בהנתן שאתה עושה צעדים לקראת לימודים אקדמיים, כשהכי חשוב זה רישום ללימודים אינטנסיביים בבית ספר לשפות - לפחות 20 שעות בשבוע (וזה משותף גם לוויזת לימודי שפה). כמו כן, צריך להוכיח יכולת קיום. היא מאפשרת עבודה "בזמן חופשות" (שזאת הגדרה די עמומה... איזה חופשות יש למי שמכין את עצמו ללימודים בדיוק?) בשנה הקלנדרית הראשונה, ואחריה - 90 ימים או 180 חצאי ימים, שעדיין לא הצלחתי להבין אם הם ימי עבודה או ימים קלנדריים.

ויזת סטודנט אפשר לקבל רק אחרי שמתקבלים לאוניברסיטה, והיא צריכה להיות העוקבת של ויזת הכנה ללימודים. לדעתי, מקבלים אותה לפרק הזמן המשוער של הלימודים, בתנאי שאתה יכול להוכיח, שאתה יכול לקיים את עצמך. למיטב ידיעתי, היא מאפשרת עבודה כמו בוויזת הכנה ללימודים (ולא "20 שעות בשבוע", אני שומע את זה הרבה, אולי זה היה ככה פעם), אבל אני לא משוכנע בזה.

בכל מקרה, אפשרויות העבודה בגרמניה מוגבלות למדי למי שלא יודע גרמנית. לעוד פרטים, נסה ב"ישראלים בברלין" בפייסבוק, בפרט אם ברלין היא היעד.

yaelisam

New member
פתח את הדרכון שלך

בעמוד בו הדביקו לך את הויזה, שם יהיו כתוב בדיוק מה החוק אומר לגביך בעניין עבודה.

nadav1974

New member
לפי ההודעה שלו

הוא עדיין לא קיבל שום ויזה חוץ מוויזת תייר. וחוץ מזה, מי שמגיע עכשיו לא מקבל מדבקה בדרכון, אלא כרטיס חכם כמו תעודות הזהות החדשות ו-Zusatzblatt, שבו מופיעים תנאי הוויזה.

zefnon

New member
הבהרה

תודה רבה על המידע המועיל!
רק הבהרה-אם אני נרשם לקורס שפות של פחות מ20 שעות הם לא יתנו לי ויזה??
האם זה וודאי?

nadav1974

New member
זאת הדרישה.

ייתכן שייתנו לך, אבל זה מתכון לצרות, כמו למשל, שלא תוכל להגיע לרמה הדרושה תוך שנתיים, ואז מה תעשה? אשרת ההכנה ללימודים לא ניתנת להארכה מעבר לשנתיים.

מיכליק5

New member
בלי עבודה מסודרת-אין ויזה

זה מה שזכור לי מברלין, קיבלנו אשרת עבודה לשלוש שנים במקום
במשטרת האגירה בצירוף חוזה עבודה.ואני לא אוהבת את קרויצברג (-:

zefnon

New member
מה הקשר?

לא הבנתי אותך מיכליק5.....איך קיבלתם אשרת עבודה? באיזה סטטוס הייתם? ולמה את לא אוהבת את קרויצברג?

למעלה