כמה הבהרות...
שלום לכולן (וגם לנועה)
קודם כול חשוב לי לציין שנועה פנתה אלי במסר, ציינה בפניי את הערוץ בו היא עובדת, ואת שם התכנית שבה מדובר. הסיבה, עד כמה שאני מבינה, שנועה לא ציינה כאן עדיין את הפרטים שאותם היא מסרה לי, היא כי היא חשבה קודם כול להבין קצת יותר את המצב הקיים כיום. אני לא חושבת שהיא ציפתה שמיד תספרו לה את כול מה שיושב לכן על הלב, אלא חשבה כנראה לקבל דעה כללית כלשהי, כסוג של דיון, על מנת שתהיה לה הבנה בסיסית על מה המצב כיום.
מה שלא הובן מההודעה של נועה, וזה החלק הבעייתי באיך שהיא ניסחה את ההודעה שהיא פתחה כאן, זה שהיא לא כתבה שהיא עדיין לא קיבלה בכלל אישור לעשות את הכתבה...היא חשבה כנראה שהיא תפתח כאן דיון על הנושא (שלא נוגע לסיפור האישי של כול אחת ואחת, אלא ברמה הכללית יותר) ואז תבוא אל העורכ/ת שלה ותגיד "הנה, חשוב לעשות את הכתבה כי...". כנראה שהיא לא יכולה לתת את הפרטים של הערוץ והתכנית הרלוונטיים באופן פומבי כאן, עד שהיא לא קיבלה הסכמה של העורכ/ת שלה.
כתבתי לה על כך מסר.
הסברתי לה איך היא יכולה להתחיל, ומה הכיוון שהיא יכולה לפעול בו, על מנת שהיא לא תבוא בידיים ריקות אל העורכ/ת שלה, ועם זאת לא תצטרך להתחיל לראיין אנשים על מנת להתחיל. הסברתי לה שקודם כול צריך אישור, אחר כך אפשר לראיין...
אני רוצה לבקש ממכן סליחה, שלא כתבתי מיד הבהרה, כשנתתי אישור להודעה הזו, שהפרטים של שם הערוץ, ושם התכנית ידועים לי. חשבתי שנועה תביא אותם לפה בעצמה. אפילו לא ידעתי שאין לה עוד אישור לכתבה. הייתי בטוחה שכשהיא כתבה שהיא 'עורכת תחקיר' אז זה מובן שכבר אישרו לה לעשות את זה. לא חשבתי
שהיא לוקחת יוזמה, על דעת עצמה, שאולי תיתקל בסירוב אחר כך.
לדעתי נועה צריכה לבוא ולהציג את הנושא בפני מי שממונה עליה, גם אם היא עדיין לא בטוחה מהי התוצאה שיכולה להיות לתחקיר. זה כמו שכשמתכננים מחקר, עוד לא יודעים מה תהיה התוצאה הסופית שתהיה לו, אבל עדיין שואלים מראש אישור מהמרצה, האם נושא המחקר הוא בסדר...
אני חושבת שכרגע, נועה צריכה לחכות עד שהיא אכן תקבל את האישור המבוקש.
בינתיים, אם אתן רוצות להביע דעה כללית ולא מחייבת, ברמה של דיון, רק בשביל שלנועה יהיה קצת אומץ לבוא ולהציג את הנושא שלה בפני הבוס בעבודה, אז אתן יכולות. במידה ולא, פשוט נחכה עד שנועה תעדכן אותנו לגבי האם היא קיבלה את האישור המיוחל או לא.
לבשה.