אשפוז בכפי'ה...

אשפוז בכפי'ה...

אישפוז מישהו בכוח על חרף התנגדותו. זה מחולק לשניים אישפוז על רקע נפשי אישפוז על רקע גופני *האם אין לחולה זכות על עצמו???מדוע לא נותנים לחולה להחליט על חייו??? *אם החולה מסרב לקבל טיפול והטיפול ניתן בכוח,האם יש בכלל ערך לטיפול???

סאני42

New member
שלא נדע!!!

לדעתי אם אינו מהווה סכנה לציבור זה עוול לאשפז בכפיה.

הסיבוך אינו מסובך , רק מסתבך !

ישנם כאלה `שכרגע` אינם מסוכנים , אבל אחר זמן , ללא טיפול המחלה תחמיר ... וכאן הדילמה ; האם גם כעת , כדאי לאשפזו כדי שבעתיד לא יהיה מסוכן ... וזה `מדרון חלקלק` באתיקה הרפואית ... האם הרופא הוא `הדיין` והוא `האומר ועושה` ... או יש מעבר לזה `רצון האדם` ... אם וכאשר נחליט שאינו אדון לעצמו ... אז `לית דין ולית דיין` ... או שמא קרוביו `אדונים` לו ... איך אומרים ? הסיבוך מסתבך ! זה קורה רק כשאין ``תורה`` !!!

סאני42

New member
הזהר בדבריך!../images/Emo46.gif עוד יאשפזו אותי בגללך...../images/Emo6.gif

סאני42

New member
מה יופי??? ואתה הבנת????

מה הקשר

לאישפוז כפוי והיעדר תורה?! בשמחה הייתי שולחת צוות מאברבנאל לרדוף אחרי כמה אנשים

אישפוז

הכלל הכפוי הוא,האם החולה מהווה סכנה לעצמו או לסובבים אותו. אם הטיפול אינו כרוך בהצלת חייו אי כופים עליו את הטיפול הרפואי לגבי טיפול נפשי, כל עוד האדם אינו מהווה סכנה לעצמו או לסביבתו לא בהווה ולא בעתיד אין כופים עליו את הטיפול.

את כותבת כאילו יש לך ידיעה ...

ברורה בנושא ... היה פולמוס גדול בנושא הזה ... רק מראה שהחוק פרוץ מאד , אין דין ואין דיין ! ובנוגע למה שהערת להודעתי ... הכל קשור לתורה הקדושה ... רק התורה ידעה לומר את תשלומי `עין תחת עין` ... האדם אינו יודע כלל כיצד ליגוע בסוגיא הזו ... ובנושא הכפיה, בכל דבר , כגון , נתינת גט , לולא התורה אי אפשר היה לפסוק כך ... וכן בנושא דידן , אין כוח בעולם שיכול להכריח אדם להבריא את עצמו ! במקרה שמזיק את עצמו ... כי כשמזיק אחרים , כל בעל שכל מבין , שצריך לעוצרו מיד ... כי ישנם חוקים שאין בר אנוש יכול להכריע בהם , וזה אחד מהם ! כי המדרון החלקלק כפי שהגדרתי , יכול להפוך למתן רשות לרציחה ... ורואים היום מה שקורה בבתי חולים `ממשלתיים` !

כן

הלכתי לבדוק אישפוז לכמה חבר'ה ומכאן רמת הידע
עדיין אני חושבת שאין קשר בין התורה לאישפוז בכפייה. אני יודעת על המון מקרים של החברה החרדית שמאושפזים במוסדות הנ"ל.

למעלה