אשמח על עזרתכם

ריסריס

New member
אשמח על עזרתכם

שלום לכולם הנני חדשה בנושא מחפשת מידע על משפחתי: כהן יעקב שם אשתו לא זכור עלו מרומניה ב 1882 והיו בין המיסדים של זכרון יעקב. בתם בריינה נישאה ללוי ראובן שהיה מורה או מנהל בי"ס אליאנס. בירושלים, סוריה, לבנון ידוע כי נקבר בצידון. לבריינה ולראובן נולדו6 ילדים. מחפשת מידע על ההורים של בריינה, אחיה. על ההורים של ראובן. ממש לא יודעת היכן להתחיל. בתודה ריסריס

friend9

New member
הארכיון של אליאנס

חפשי בארכיון של אליאנס http://www.archives-aiu.org/aiu/index.htm לפי שם משפחה LEVY, שם פרטי RUBEN. יש הרבה מסמכים. הראשון פירוט אישי על ראובן לוי.

ornan

New member
כהן-קיטרר יעקב - מראשוני זכרון יעקב

שלום ריסריס בספר "זכרון יעקב" מאת א. סמסונוב, אכן מצויין שיעקב כהן-קיטרר, הגיע באורחה השלישית לזכרון יעקב ומוצאו מהעיר יאסי שברומניה. על אשתו וילדיו תוכלי אולי למצוא פרטים בארכיון ההיסטורי, שבמושבה אותו מנהלת תלמה בחור. מספר הטלפון של הארכיון הכללי בזכרון יעקב הוא 04-6297139 נשמח לשמוע כיצד את מתקדמת

כוכה

New member
יש לי הרגשה שיהיה כאן קישור לשרי

גם אצלה ניהלו את אליאנס....

שרי סילבר

Active member
למרבה הצער לא אין קשר משפחתי, אך גם לצערי השם לא נשמע לי מוכר כלל. אנסה לשאול את אימי אם מוכר לה השם, אך יעזור אם אדע מתי ניהל בירושלים. יש לי הרגשה שזה בשנים מוקדמות, עוד לפני שמשפחתי התנחלה לה שם.

ריסריס

New member
שלום שרי

בארכיון של בי"ס אליאנס מצאתי כי לוי ראובן נולד ב 1872 נפטר ב1930 . יש רישום כי בנובמבר 1893 היה בירושלים כמורה. וגם ב 1907. ב1910 ניהל בטבריה ב1905 בצידון אולי גם ב1907 בירושלים. אשמח לכל מידע ריסריס

שרי סילבר

Active member
צר לי, אבל אלה שנים מוקדמות סבתי ואחיותיה היו מורות באליאנס ירושלים בתקופת מלחמת העולם הראשונה. סבי וסבתי ניהלו את אליאנס בירושלים הרבה יותר מאוחר, בתקופת מלחמת העולם השנייה. אח של סבא ואשתו ניהלו שם עוד יותר מאוחר. אבי לימד באליאנס טבריה, אך גם כן, הרבה יותר מאוחר. צר לי שלא יכולה לסייע. האם רשום באתר אליאנס היכן נולד ראובן לוי? אולי דרך מקום-לידתו ניתן להגיע לארכיון כלשהו ע"מ לאתר רישומים. והעיקר - סבלנות, אולי יצוצו פרטים בהמשך. ברכות על הפרטים החדשים שהתגלו בזכרון יעקב!

ריסריס

New member
שלום רב

בעקבות המלצתכם פניתי לארכיון של זכרון ואכן קיבלתי פרטים נוספים שיכולים לעזור. מסתבר שיש מידע רב בספר פעמון סדוק כמו כן נמצאו לי קרובי משפחה שאנני מכירה המתגוררים בזכרון והם נכדיו של יענקל קטרר ובעצם בני דודיו של אבי. אעדכן בהמשך לאחר שאשוחח עימם ואבקר בארכיון של זכרון. עדיין מחפשת מידע על משפחתו של אביו של אבי, לוי ראובן שהיה מורה ומנהל באליאנס. ידועים שנת לידה ותאריך פטירה. חסר לי מידע על משפחתו, אחים אם היו ושמות הוריו. אשמח לכל מידע או רעיון באם יהיה ושוב תודה ריסריס

עצתי להתחלה, כמו בכל מקרה:

תשאלי את יתר בני המשפחה. כיוון שאיני יודע אם את מכירה את יתר צאצאיהם של יעקב ואסתר כהן - לא אלאה אותך בכל שמות ילדיהם ובני זוגם, אך אם תרצי - אעשה זאת בשמחה. כדאי להגיע לכל אחד מן הענפים של ילדיהם, לאתר בכל אחד מהם את ה"משפחתולוג", ולנסות להעלות את השאלות. אני בטוח שדרך זו תניב רמזים חשובים מאוד לפתרון התעלומה. ארנון

ריסריס

New member
../images/Emo140.gifתודה ארנון

אנני מכירה את כל אחיה של סבתי בריינה. זכורים לי חלקם מהילדות. היום שוחחתי טלפונית עם כהן אברהם בנו של יהושוע (שיקה) אך לא היו לו פרטים שיכלו להעשיר. במידה ויש לך אפשרות להעביר אלי שמות של ילדיהם (הנכדים של יעקב ואסתר), אנסה לאתר וליצור קשר. כל הנושא הזה מרגש והנני מודה מאוד על כל העזרה שאני מקבלת כאן באתר. ריסריס

למעלה