אשמח לתגובות

אשמח לתגובות

סטודנטים שנה ג' מנסיונכם, האם תוכלו להמליץ לי אצל אילו מרצים מומלץ יותר ללמוד? -מבוא למיקרו-אפשטיין גיל/גולדנר שרית/בן ישר רות/סילבר זק תרגיל- זהבי מור/פומרנץ רננה/סילבר זק -מתמטיקה לכלכלנים א'- רווזנוסר שרה/הולנדר גדעון -מבוא לסטטיסטיקה א'-רווזנוסר שרה/קוז'וקרו לוצי כמו כן כיצד עדיף לבנות את מערכת השעות-מרוכז/פרוס על פני השבוע? האם כדאי שהתרגול יהיה צמוד להרצאה? אם יש לכם המלצות וכו'-אשמח לשמוע

תשובות

לגבי מיקרו: מארבעתם לימדו אצלנו רק אפשטיין ובן ישר. מביניהם אני חושב שאפשטיין עדיף (אני למדתי אצלו). קחי בחשבון שהוא יהיה מפצץ באנשים. לגבי תרגיל: אין לך כל כך בחירה, התרגיל מגיע עם קבוצת ההרצאה. יצויין כי יש סטודנטים שלא נכנסים להרצאה או לתרגיל. אך יש חובת הגשה של התרגילים למתרגל של הקבוצה בה רשומים. מתמטיקה וסטטיסטיקה: עדיף רוזנווסר בשניהם (במיוחד במתמטיקה). אבל גם לוצי בסדר כך שמעתי. גדעון הולנדר הוא תופעה בפני עצמה, ולרוב הסטודנטים אין ברירה אלא ללמוד אצלו. יש אצלו נוכחות חובה. העדפות לגבי פרוס/מרוכז - זה תלוי אם יש לך עבודה שאת מחויבת אליה. אם לא, לדעתי לפרוס לכמה שיותר ימים, כי הרבה שעות כאן זה מעייף... לגבי התרגול אמרתי למעלה שהוא תלוי בקבוצת ההרצאה ולכן לפעמים הוא צמוד אליה ולפעמים לא.

תשובה

מיקרו-אני למדתי אצל מרים קראוס והיא די טובה אבל אני לא יודע אם היא מלמדת עכשיו.תבררי איזה מרצה כותב את המבחן ותלכי ללמוד אצלו אבל מעל הכל זה פחות חשוב המרצה אליו הולכים ויותר חשוב כמות ההשקעה במיקרו-תשיגי על ההתחלה את חוברת המבחנים הכי מעודכנת (אפשר לקנות באגודה או להשיג אחת של שנה שעברה ולצרף את המבחן האחרון) ותחרשי על המבחנים מהיום הראשון בלי קשר להתקדמות המרצה ככל שתדעי יותר שאלות ממבחנים ככה תצליחי הם הרבה ממחזרים.מיקרו זה לא מקצוע שיש לזלזל בו והוא ומקרו יהוו את האתגר הגדול שלך השנה.אני למדתי אצל גולדנר אקונומטריקה והיא הייתה די טובה,אני לא יודע איך היא במיקרו אבל היא אחת שמשקיעה בתלמידים כך שהיא נראית לי הכי מומלצת מאלה שהזכרת. מתמטיקה לכלכלנים א'-ברור שרק רוזנווסר היא המלכה של המחלקה מרצה מצוינת, אימהית,ובאמת אחת שרוצה בטובתך.הולנדר שנוי במחלוקת ויש לו קצת קריזות אני לא הייתי הולך אליו במקומך הקורס עצמו די קל וכל מי שעבר בגרות במתמטיקה עובר אותו די בקלות. סטטיסטיקה א'-גם לוצ'י החמודה כפרה עליה וגם רוזנווסר טובות זה לא ממש משנה למי תלכי.אבל המקצוע עצמו הוא די קשה ומבלבל ולכן צריך לחרוש אליו זה לא צחוק.למרות שסטטיסטיקה ב' זה יותר נסבל. בכל מקרה את חייבת שהתרגול יהיה צמוד להרצאה אי אפשר לפצל.לגבי לפרוס את המערכת זה תלוי בך אם את מעדיפה ימי לימוד מרוכזים ושיהיה לך חופש או להתפרס על כל השבוע. שיהיה לך בהצלחה

zarkawi

New member
תקשיבי

תקחי את מי שאת רוצה, המבחן הוא זהה וכך גם החומר. כולם מלמדים את אותו הדבר ובסופו של יום את תעשי את אותם תרגילים מהחוברת מבחנים של האגודה כמו כל אחד אחר וסביר להניח שתצלמי מאה עמודי הסבר ממורה פרטית בשם שולי. אין ממש טעם לחפש מרצים כאלה ואחרים, הכי חשוב שתסדרי את המערכת שיהיו לך כמה שפחות חורים ותלמדי את החומר טוב במהלך הסמסטר. אה, ועוד משהו - במהלך הסמסטר ובמיוחד לקראת סופו, את תחווי את תופעת "ההשאה" שזה אומר שגם אם תלמדי את החומר פרפקט ותעני נכון על כל השאלות בחוברת, תמיד יהיו חבר'ה שיגידו לך כמה שהמבחן הוא קשה וכמה שאי אפשר לעבור אותו בלי עזרה, ואז תהיי בלחץ סתמי. אני לא יכול להיכנס לך לראש ואני מבטיח שרוב הסיכויים שאת תיפלי במלכודת הזאת, אז בכדי שתהיי מוכנה לקראת זה, תשתדלי להתרחק מהאנשים האלה כמו מאש, ולא רק אלו שלומדים איתך מיקרו אלא באופן כללי בחיים. בהצלחה

zarkawi

New member
אה שכחתי, לעולם אל תשלמי לאגודת הסטודנטים

יש אפשרות לבטל את זה בתשלום הראשון לאוניברסיטה או באמצעות טלפון קצר למערכת שמתעסקת עם התשלומים. תסמכי עלי, זאת העצה הכי טובה שתקבלי ב-3 שנים האלה, ובבקשה תעבירי את זה גם לאחרים.

תותחנים

New member
המלצות

מיקרו- אפשטיין, לגבי תרגיל לא נראה לי שאפשר לבחור אבל אם במקרה כן אז לדעתי רננה. מתמטיקה- עדיף רוזנווסר בהרבה אבל רוב הסיכויים שלא יהיה לך מקום כי הולנדר מלמד 4 כיתות והיא כתה 1... בכל מקרה הציונים אצל הולנדר גם גבוהים בסופו של דבר, אז אל תדאגי אם לא תביני כל כך הרבה במהלך הסימסטר.. סטטיסטיקה- שתיהן טובות מאד

moxer

New member
היי.. לדעתי...

מיקרו- אפשטיין תרגיל- רננה מתמטיקה- שרה סטטיסטיקה- לוצ'י תבני אותה איך שמסתדר לך.. אם את במעונות אז תחלקי יהיה לך פחות עמוס .. אם את באה מהבית אז תרכזי שלא תצטרכי לעשות כלכך הרבה נסיעות זה מתיש..... בהצלחה.. ותקחי הכול בקלות וברוגע

למעלה