אשמח לשמוע רעיונות

תאנה 2

New member
אשמח לשמוע רעיונות

בני בן 3 וחצי. אוהב מכוניות
, אבל לא סתם, מטורף על כלי תחבורה. על כל הסוגים: משאית, מערבל בטון, מכונית משטרה, טרקטור, אופנוע
, מטוס
, וכו' וכו'. במשך תקופה די ארוכה ניסיתי לעודד אותו לשחק גם במשחקים אחרים מלבד מכוניות וזה לא כל כך הלך. הוא כמעט ולא רוצה, לא פאזל, לא לגו, לא מגנטים... רק מכוניות! החלטנו שאולי עדיף לזרום איתו ולנסות להעשיר אותו דרך המכוניות. למשל ללמוד את הכיוונים של שמאל וימין, נגיד שאני מסיעה את המכונית על כביש מצוייר והילד מודיע לי לסוע ימינה או שמאלה ואני מצייתת להוראות שלו ואחר כך מתחלפים בתפקידים. אשמח לקבל רעיונות נוספים להעשרת הילד בעזרת המכוניות.

פלגיה

New member
כמה רעיונות:

1. למיין אותן. לפי צבע, או לפי גודל. 2. להעמיד שלוש בשורה ולהסיע: את הראשונה, את השניה, את האחרונה. אלה מושגים של "מספר סודר" 3. לספור אותן 4. לערום השוואות בין שתי מכוניות: מי יותר גדולה? מי יותר קטנה? האם הן באותו צבע או בצבעים שונים? 5.להשוות את מספר הגלגלים: למה יש יותר גלגלים - לטרקטור או לאופנוע? וכמה גלגלים יש למטוס? 6. מושגי מרחב: חוץ מהימינה ןהשמעלה יש גם "ישר" "אחורה", "להסתובב במקום" וכמובן "מעל הכיסא", "מתחת למיטה" "מאחורי הדלת" וכדומה. וזוהי רק ההתחלה.

אפילו היסטוריה אפשר ללמד דרך מכוניות

המכוניות הראשונות והמכוניות של היום סידור כלי רכב לפי קבוצות - צבע, גודל, סוג הרכב ספירה, תרגילי חיבור וחיסור, משחקי זיכרון (שמים כמה מכוניות, הילד מתבונן ואז מכסה את עיניו ומוציאים כלי רכב אחד והוא צריך להיזכר מה חסר ולומר) זה מה שעולה לי כרגע ב"שלוף"

תאנה 2

New member
ניסיתי את משחק הזכרון שהצעת

היה מצוין. הוא שיתף פעולה ונהנה ועשינו גם חילופי תפקידים, תוך כדי הוא ביקש להוסיף עוד מכוניות למשחק. המשחק החזיק 10 דקות בערך. תודה שוב!

michal@gal

Active member
מנהל
הוא רק בן שלוש וחצי

למה הוא צריך העשרה יזומה?

michal@gal

Active member
מנהל
רק מסיע או שיש גם מטרה?

גיל שלוש וחצי זה גיל של משחקי דמיון. הוא לא "סתם" מסיע. הוא יוצר עולם עם המכוניות. זה עוד שלב של התפתחות. את יכולה להציע לו עוד אביזרים שיעשו את עולם משחקי הדמיון עשיר יותר. (אנשים בתוך המכוניות, מוסך וכו').

מלמלה

New member
זה לא מה שילד בן 3.5 אמור לעשות עם מכוניות?

ואפשר גם: פזל של מכוניות לוטו של מכוניות ספרים על מכוניות לגו את ערכת המכוניות

צימעס

New member
אני מאמינה שאם תסתכלי עליו מסיע, את תגלי

לאן הוא מסיע, את מי הוא מסיע, למה הוא מסיע, איך הוא מסיע וכו' וכו' תגלי שזה משחק מגוון להפליא. את יכולה להזמין את עצמך לשחק איתו, ולתת לו להנהיג. ככה יהיה לך קל יותר לראות את כל זה.

תאנה 2

New member
תאמינו לי... יש צורך בעזרה ובתיווך

מדובר בילד שנחשד בבעיית תקשורת (PDD). לאחר אבחונים התברר שאין שהוא לא PDD אבל זקוק למס' סוגי טיפולים. עלה בדעתי להעלים לתקופה את כל המכוניות אבל זה נראה לי אכזרי. במקום זה החלטנו לזרום איתו ולנסות לגוון את המשחק שלו דרך המכוניות.

פלגיה

New member
אבל מה שצימעס אומרת

זה שאולי התיווך צריך להיות גם הדדי. לא רק הוא צריך ללמוד מכם - אלא גם לכם ללמוד מאופן המשחק שלו?

רווית11

New member
אני בכל זאת חושבת שצריך קצת פאזל.גם הבנים שלי

לא אהבו פאזלים(אבל משחקי קופסא אחרים-כן), אבל בכל זאת "הכרחתי" אותם,עד בערך גיל 5. משחקי קופסא-לוטו,וכו' חשובים . לכן אני מציעה שכאת יוצאת מהבית לביקור אצל סבתות וכו'-אל תקחי שום מכונית, אלא משחקים רגילים,ונסי לשכנע אותו לשחק איתך או עם הסבתות וכדו'. גם אחד מבני סרב לעשות פאזל -ובזכות העוזרת- גננת שהיתה יושבת איתם,בתחילת היום הוא הצליח. יכול להיות שהוא מתקשה במשחקים כאלה,ולכן מסרב לשתף פעולה.כדאי להתיעץ עם הגננת בשנה הבאה.

3תיתי

New member
אף פעם לא הבנתי למה פאזל

כל כך חשוב למישהו. עסק משעמם טיכו.

רווית11

New member
הכוונה לא דוקא לפאזל.אבל משחקים מעין אלה

מפתחים מיומנות מסוימות. כמובן שיש כאלה שגם שהם גדולים יותר יאהבו זאת כתחביב ויעשו 1000 חלקים וכו'(אצלי זה לא קרה).

מרגוש

New member
אפשר לקנות לו מכונית לבניה

לבן שלי היתה מכונית מפלסטיק שניתן היה לפרק אותה ולבנות מחדש עם מברגים בילד און (ממש לא יקר). יש טרקטור עם עגלה עם חיות וכך ניתן ללמוד על החיות. יש דופלו עם חלקים עם גלגלים כך שניתן לבנות מהם מכוניות. צריך להסתובב בחנויות ולחפס רעיונות.

למעלה