חלק 5
למרות שתי הסקירות לעיל, אני עדיין חושב שיש מספיק הבדל בין הציפראלקס והרסיטל שאם נראה שהרסיטל כמעט עובדת, אז שווה לנסות את הציפראלקס. אבל אם הרסיטל היתה כישלון מוחלט, אל תטרחו עם הציפראלקס. המחקרים האחרים שאני מצטט, שאם כל שאר הגורמים נשארים זהים ציפראלקס עובדת תוך שבוע או שבועיים, במקום ארבעת השבועות שהם אופייניים לרוב חוסמות הספיגה החוזרת הסלקטיבית של הסרטונין ה SSRI. ציפראלקס מול דסיפרמין מול פלצבו בטיפול בהפרעה בעיכול שאחרי האוכל אה, או קי, מהמחקר "אנטי דיכאון נמצאות בשימוש נרחב לטיפול בהפרעות עיכול פונקציונאליות אבל ההשפעה שלהן על הסימפטומים שלאחר הארוחה נשארה לא נחקרת". אז מישהו חשב לשים את הציפראלקס (escitalopram oxalate) ראש בראש עם הנורפרמין (desipramine). בערך הכי חזק וסלקטיבי שאפשר להיות עם סרטונין מול הכי חזק וסלקטיבי שאפשר להיות עם נוראדרנלין. התוצאות? לא משהו. ציפראלקס מול פקסט מול אפקסור - למי יש את סינדרום ההפסקה הקשה ביותר? לבסוף, מישהו שבדק את השאלה שהרבה אנשים מתעניינים בתשובה אליה, איזו התרופה שהכי קל להפסיק? והאם יש הבדל אם יש לכם הפרעת דיכאון מזורי (MDD), הפרעת חרדה כללית (GAD) או הפרעת חרדה חברתית? אז הם השוו את ציפראלקס (escitalopram oxalate) עם פקסט (paroxetine) ועם אפקסור (venlafaxine hydrochloride) לראות איזו תרופה הכי קלה להפסקה. התוצאות ציפראלקס (escitalopram oxalate) הראתה באופן "משמעותי" פחות בעיות עם הפסקה מאשר הפקסט (paroxetine) או אפקסור (venlafaxine hydrochloride), ללא קשר לכינים במוח שלכם. איך ציפראלקס עובדת במוח שלכם: ציפראלקס (escitalopram oxalate) היא החזקה ביותר והסלקטיבית ביותר מבין כל הSSRI בשוק. לפי המחקר הזה היא פי שלושים יותר חזקה וסלקטיבית מרסיטל. ד"ר סטאל פרמקולוגיה יסודית של דיכאון והפרעה דו קוטבית וד"ר פרסקורן בפרמקולוגיה קלינית של חוסמי ספיגה חוזרת סלקטיביים של סרטונין שניהם מציינים את הרסיטל כתרופה שהיא לשעבר החזקה והסלקטיבית ביותר מהSSRI. נ.ב. בקריאת המספרים באתר של ד"ר פרסקורן, לעיתים זה המספר הנמוך יותר שמשמעותו החזק יותר. זו הסיבה שרסיטל היא הכי סלקטיבית היא בקושי נוגעת בשום דבר אחר. רק לפבוקסיל (fluvoxamine maleate) יש נגיעה קלה יותר בדופאמין. כך שללא קשר לניתוח הכללי שמצוטט לעיל שמשווה את הציפראלקס לרסיטל, אני חושב שיש הבדל משמעותי בין השתיים. רק שסביר להניח שיותר טוב לנסות קודם את הרסיטל אלא אם החומרה של הסימפוטים דורשת את הפוטנציה החזקה של הציפראלקס. כמו כל חוסמות הספיגה הסלקטיבית של הסרטונין SSRI ציפראלקס (escitalopram oxalate) לא גורמת לכם ליצור יותר סרטונין, במקום זאת היא גורמת לנוירונים שלכם להיות שרויים יותר זמן בסרטונין שכבר ייצרתם. סרטונין הוא אחד משלושת הנוירוטרנסמיטרים הגדולים שאחראים על דיכאון, ביחד עם דופאמין ונוראדרנלין. הניחוש הפראי שלי/כלל האצבע אומר שחוסר איזון באחד או יותר מהשלושה אחראי על 80% מהנושאים שקשורים לדיכאון. זה הכול עניין של להבין את המידה שבה צריך לצבוט ואיזו נוירוטרנסמיטר צריך לצבוט. הערות: תקפידו לקרוא את החומר על האנטי דיכאוניות ובמיוחד על הSSRI אם לא עשיתם זאת עד כה. אושרה ע"י ה FDA לטיפול בדיכאון באוגוסט 2002, ציפראלקס SSRI היא הגרסה החדשה והמשופרת של הרסיטל (citalopram oxalate). בגלל שהיא חדשה כל כך, אין הרבה ספרות לגביה! זה הכל עדויות אנקדוטיות, רבותי. אני לא יכול למצוא הרבה מבחינת מחקרים. באף אחד מהספרים אין כלום. רוב השימושים הלא מותווים הם מRemedyFind, ובעיקר משקפים את השימושים הלא מותווים של הרסיטל (citalopram oxalate) ואם הרסיטל עוזרת במקרה הזה, אז פשוט מנסים את הציפראלקס! ציפראלקס היא אחת מהאנטי דיכאוניות שעכבר ואני לא ניסינו באופן אישי. עדיין אם אתם משנים מרסיטל (citalopram oxalate) לציפראלקס (escitalopram oxalate), תצפו שיהיו לכם רק מעט, אם בכלל מתופעות הלוואי הנפוצות. הרבה אנשים דיווחו שעשו את המעבר עם מעט תופעות לוואי או בלי בכלל. עם זאת אם אתם משנים מSSRI כלשהי לציפראלקס, תצפו לתקופת הסתגלות מסוימת וחזרה קצרה של תופעות הלוואי הנפוצות שחשבתם שסיימתם איתן. אם אתם מסתכלים על ה SSRI הראשונה שלכם, או שאתם מחליפים מSSRI אחרת בגלל תופעות לוואי, ציפראלקס נראית כמו בחירה טובה. אני מצאתי התייחסות למקרה מחקר אחד שבו מישהו התגבר על תופעות הלוואי המיניות של הפרוזאק (flouxetine hydrochloride) באמצעות מעבר לציפראלקס. הרבה אנשים דיווחו שתופעות הלוואי המיניות, כמו גם כל תופעות הלוואי המשותפות לSSRI באופן כללי, הן פשוט פחות קשות עם ציפראלקס. בנוסף לכך שהיא נוטה לעבוד יותר מהר מכל SSRI אחרת. אז אם אתם עומדים להתחיל היכן שהוא עם SSRI, ציפראלקס נראית כבחירה הראשונה הטובה ביותר, כפי שהעדויות האנקדוטיות מעידות (כלומר מה שהאנשים שלוקחים את התרופה אומרים) שהיא מעיקה פחות מהאחרים. לפחות אם אתם הולכים על תרופה שעובדת מהר ויש לה פחות תופעות לוואי ואתם והרופא שלכם די בטוחים שסרטונין הוא הבעיה מלכתחילה. אם אתם לא בטוחים שזה סרטונין, אתם כנראה תרצו לנסות את הפרוזאק (flouxetine hydrochloride) קודם. בעוד שהפרוזאק (flouxetine hydrochloride) הוא בעל יותר תופעות לוואי, הוא בדרך כלל ישבש אתכם פחות כי הוא החלש ביותר מבין הSSRI. יש הבדל די גדול. יכול להיות שהתרופה חדשה מכדי שאפשר יהיה לדעת אם ציפראלקס (escitalopram oxalate) היא יותר טובה מהאחרות בשליטה בסימפטומים, אבל אם היא טובה כמו האחרות ומכבידה פחות, אז זה יתרון עצום.