אשמח לשמוע מה דעתכם

• פותח הנושא innar
  • פורסם בתאריך

innar

New member
אשמח לשמוע מה דעתכם

האם זה חלום צלול? האם החלומות צלולים ישנה סימבוליות לפרטים מסויםמים או שזה כמו משחר מחשב או משהו דומה? תאור החלום : החלום מתחיל במקום שהוא העיר בת-ים בחלום, למרות שזה לא ממש בת ים במציאות, אני נמצא במתחם שיש בו בריכות במפלסים שונים הקשורות בינן בתעלות ומפלים, הבריכות הינן מלאכותיות ונראות כמו בריכות שחיה והן מוקפות במדשאות ועצים וכל בריכה נמצאת על טרסה רחבה במפלסים שונים. אני נכנס למתחם ועולה במעלה מדרגות המתעקלות שמאלה בין המדשאות והברכות, מטפס מטרסה לטרסה. סביב חלק מהבריכות יושבים סביב פועלים זורים, כנראה פיליפינים וחלקם משתכשכים במים, אני מגיע לסוף המדרגות, לביניין שנראה כמו בית מלון ומתחתיו ישנו מרכז מסחרי, אני נכנס לאחת החנויות ורואה שזו חנות למכשירי כתיבה, מאחורי הדלפק יושבת בחורה צעירה ואני שואל אותה אם ניתן להשכיר את אחת החנויות ולעשות שימוש בבריכות למטרת צלילה. היא עונה לי שהבעלים של כל המתחם בטח ישמח לפגוש אותי כי גם הוא עוסק בצלילה וכדאי שאני אחכה לו ואדבר איתו ישירות כי הוא צריך לחזור מהים. אני יוצא משער אחורי במתחם לכיוון שממנו נראה לי שהוא יבוא ואני רואה קבוצת צוללים עולה לעברי במעלה הגבעה על כביש אספלט שחור, שמשני צידיו אדמה חשופה. אני שואל אותם מי המדריך והם מצביעים לעבר אדם בשנות הארבעים המאוחרות לחייו, אנחנו מנהלים שיחה שאני לא זוכר את תכנה, ואני חוזר שוב למרכז המסחרי, יורד במדרגו ת שעל הטרסות ולפתע אני מוצא את עצמי צולל בבריכה, עובר מאחת לאחרת במורד המתחם, אני יוצא מהמיים ועוקב אחר תעלת המים שיוצאת מהבריכה האחרונה עד שאני פוגש בגדר, מעברה השני אני רואה את התעלה ממשיכה ונכנסת לתוך מבנה עתיק, עם קשתות שחלקו חורבות. אני מוצא את שער היציאה וחוזר לתעלה מעברה השני של הגדר ושוב אני צולל במים, ונכנס עם התעלה למבנה העתיק כעת אני נמצא באולם גדול מאד, אבל לא מבנה מודרני אלא משהו עתיק, אולי כמו בריכת הקשתות ברמלה אבל גדול בהרבה. רצפת האולם מרוצפת באבן, והיא חצויה בתעלות מים ללא גשרים. במהלך החלום אני מחפש משהו אבל אני לא יודע מה, אני שט בסירה ממקום למקום, אני שולט בסירה בחלום, ביד אחת יש לי בקבוק עתיק בצבע כהה חום, אני יודע שיש בבקבוק שיכר שזיפים ושותה ממנו, אך כשאני שותה אני מרגיש שהמשקה אינו אלכוהולי, אני מרגיש את טעם השזיפים היטב ושותה בשקיקה, טיפות ניגרות על שפתי וצווארי אך ככל שאני שותה יותר, אני נעשה צמא יותר, אני מרגיש את המשקה זורם במורד הגרון אך אינו מרווה אותי, אני שותה ושותה אך המשקה אינו נגמר, אני ממשיך לשוט ורואה שולחן עץ כבד וישן ועליו מונח בקבוק בהיר, אני עוצר את הסירה ומטפס לגדה, נוטל את הבקבוק ושותה ממנו, הוא מכיל תירוש ענבים, המשקה המתקתק מקל על הצמא ומרווה אותי אך נגמר מיד, אני מנער את הבקבוק ומספר טיפות מטפטפות לפי ושוב תחושת הצמא חוזרת, אני ממשיך לשוט בסירה, ושותה מהבקבוק של השזיפים, שותא בצמא שהולך וגדל אך המשקה אינו מרווה את צמאוני. אני מתעורר סוף.

Bluescale

New member
ווואו

החלום נשמע לי ממש ציורי אבל ממש לא צלול. לאומת-זאת, כמות החושים שפעלה בחלום זה הייתה די מכובדת. כלומר, אנחנו מדברים על חוש הראייה (כרגיל) חוש המישוש (תקן אותי אם אני טועה) חוש השמיעה (דיבורים) חוש טעם. חסר פה רק את חוש הריח -שזה נדיר שחוש הריח או בכלל חוש הטעם מופיעים בחלומות. אני מניח שזה היה חלום בשעה מאוד מאוחרת בשינה, כלומר זה חלום בשינה עמוקה (מחזור שני והלאה של הREM) בהחלט שיש פה את גורם ההשפעה החיצוני : הצמא שלך אף פעם לא כלתה מהסיבה שהיית באמת צמא בחיי האמת ולכן ההרגשה לא הייתה ניתנת לדיכויי. בכל מקרה, למרות שמודבר במיצג (חלום) מאוד מעניין ואני מניח שהוא גם היה ארוך, לא מדובר כאן בחלום צלול. חסר פה האלמנט של הידיעה שאתה נמצא כעת בחלום. בזה הרגע אני חולם ולכן אני צלול. השליטה על הסירה הינה שליטה שמתוך החלום עצמו אלא לא בחלום ספציפית. מדובר בחפץ שהיה חלק ממך ולכן השליטה הייתה מובנת מאליו. יחד עם זאת, אני רואה שאתה זוכר חלקים ופרטים מאוד ספציפיים בחלומותיך ולכן אני חושב שאתה מהאנשים שיכול להגיע לחלום צלול ראשון מהר יותר מהאנשים הרגילים. כבר עכשיו תוכל להתחיל עם בדיקות המציאות. לשאלות אנחנו פה :)

למעלה