אשמח לשמוע מה דעתכם

ב נ ה

New member
אשמח לשמוע מה דעתכם

בעניין לקיחת בן תשע וחצי ללוויה של סבא שלו.

ב נ ה

New member
כן

רצה.(והלך) אני שואלת בעקבות וויכוח שהיה לי עם בן זוגי. אישית אני חושבת שזה מיותר ולא נכון בגילו.

פלגיה

New member
אני חושבת שאין תשובה אחת נכונה

זה גם תלוי באופי הילד, באופי הקשרים שהיו לו עם הנפטר, ובאופי של הלוויה. יש לוויות טרגיות שבאמת מקשות על ילד להתמודד, יש לוויות מאופקות יותר.

כשסבא שלי ז"ל ניפטר לפני 7 חודשים

2 הילדים שלי היו נוכחים בלוויה - הבכורה היתה אז בת שתע וחצי והזאטוט בן שלוש. הם היו קשורים לסבא שלי, ידעתי שהלוויה תהיה שקטה ולא מלווה בבכי קורע לב, הם גילו סקרנות מהרגע שסיפרתי להם שסבא ניפטר והרגשתי שזה מתאים. אין תשובה אחידה - יש ילדים שגם בגיל 9 לא יהיו מסוגלים להתמודד עם לוויה.

michal@gal

Active member
מנהל
לדעתי זה מיותר

לא הייתי לוקחת ללוויה. אני כן לוקחת לאזכרות.

לדעתי מיותר ולא נתון לשיקול הילד

עצם טכס הקבורה,הקברים שמסביב,עזיבת הנפטר באדמה...עשויה להיות מאוד טראומטית ומעוררת חרדות,גם אם לא במיידי. לא הייתי "מראינת" ילד אם הוא רוצה או לא ,כי אני חושבת שהוא לא חוה את החויה ולא מודע להשלכות.

פלגיה

New member
יש לי חברה

שמלאת כעסים על אימה שלא נתנה לה ללכת להלווית אביה. היא היתה אז בת 9 ולקח לה שנים להפנים שאבא שלה באמת מת.

מרגוש

New member
אצלנו עם הילד רוצה ללכת להלויה

דואגים להצמיד לו משהוא קרוב אליו שיתמוך בו וישאר איתו במרחק סביר מהקבר. אצלי הבנות בגיל הזה בערך לא רצו ללכת להלויה (חילונית שזה יותר קל ל"עיכול" לילד) אבל הקטן בן 4 היה עם הסבא בקרבת מקום.

לדעתי אנחנו משליכים

על הילד את מה שאנחנו מרגישים בעניין המוות והקבורה - מי שמתקשה להתמודד בעצמו עם הנושא גם יירתע מלערב בכך את ילדו ובכך, לדעתי, יוריש לילדו את אותם פחדים. אני באופן אישי משתדל לא להעמיס על בנותי את הבעיות שלי - יש להן מספיק משלהן
.

מלמלה

New member
אני לא רציתי את בנותי בלויות הורי

וזאת כי רציתי להיות חופשיהמהן ושבעלי יהיה איתי בלבד. הן היו בבית לפני ואחרי בית הקברות וכשהטכס שם הסתיים הצטרפו לאבלים. כמבן שיש תמיד לשקול את בגרות ומוכנות הילד עצמו והקשר שלו לנפטר. ולגבי חברתה של פלגיה יש הבדל בין לוית סב ללויית אב

פלגיה

New member
אני לא יודעת

יש הבדל בין סבא לאבא - אבל זה יכול להכריע דווקא כדי כן ללכת ללויית הסב שהוא מן הסתם בא בימים והלויה שלו הרבה פחות דרמטית. יש הבדל בין ילד רגיש וילד לא רגיש. יש הבדל בין ילד שהיה לו קשר עמוק וחזק אל הסבא, ובין ילד שבקושי הכיר אותו. בגלל זה אמרתי שאין תשובה חד משמעית, וכל מקרה צריך להידון לגופו.

למעלה