אשמח לשמוע לדעתכם

אשמח לשמוע לדעתכם

יש לי תלמיד בכיתה ב שלא קלט קריאה/כתיבה ואינו שולט בחשבון בעשרת הראשונה.
הילד הוא ילד מאוד נבון עם ידע עולם עשיר מאוד.

מה הסיבה שהוא לא קלט קריאה וכתיבה ?

ומה הסיבה שהוא שולט בחשבון ברמה של ילד בן 4?

הילד עדין לא עבר אבחון ובכל זאת מטריד אותי מה יכולה להיות הסיבה לכך?

אשמח לדעתכם

FOR THE LD

New member
אני לא מבינה משהו...

בחתימה שלך כתוב שאת מורה בכירה להוראה מתקנת (לא זוכרת במדוייק מה כתוב), כך שאת אמורה לדעת מה יכולות להיות הסיבות לקשיים שציינת, בתחומי הקריאה, הכתיבה והחשבון.
בשורה התחתונה - אם עדיין לא נעשה דבר בעניין זה, חשוב לזמן את הוריו לשיחה, לשקף את מצבו, ולהמליץ להם לקחת אותו לאבחון ללא דחיות, על מנת שניתן יהיה לטפל בו כפי שצריך, ולקדם אותו בתחומים השונים שבהם הוא מתקשה.
אני בטוחה, שכאשר תקבלי את האבחון לידייך, תוכלי להבין מהן הסיבות לכל אחד מן הקשיים שציינת. חשוב להבין מהן הסיבות לכל קושי, שכן יש להן השפעה ישירה על האופן שבו נתווה עבור אותו ילד את הטיפול (בניית תכנית, הצבת מטרות ויעדים, דרכי עבודה, אסטרטגיות וכו').

נכון שאני מורה להוראה מתקנת ויחד עם זאת

אני מתייעצת.
ועד שאקבל את תוצאות האבחון יקח עוד זמן.

ולכן אשמח לשמוע מה חושבים אנשים נוספים שמבינים בתחום.

FOR THE LD

New member
השאלה היא לאלו סיבות את מתכוונת...

האם את מתכוונת לגורמים הקשורים למהלך ההריון, גורמים הקשורים בלידה עצמה (מחסור בחמצן לעובר כדוגמא), גורמים גנטיים (אחים/הורים בעלי לקויות במשפחה), חסכים הקשורים לסביבה/משפחה שבה הילד גדל, עיכובים בהתפתחות - כדוגמת עיכוב שפתי - תחילת דיבור בגיל מאוחר וכל הקשיים הנלווים..
או שמא את מתכוונת ל.. - אם ניקח את לדוגמא את נושא הקשיים בקריאה - קשיים בתחום המודעות פונולוגית, קשיים בתחום התרגום הגרפמי-הפונמי (סמל לצליל), חסך כפול, קושי בקליטת מידע ועיבודו דרך ערוץ זה או אחר (שמיעתי, חזותי...)...
גם במסגרת העבודה היומיומית עם התלמיד עצמו - בשיעורים או במפגש אישי (לזהות מה כן יכול לעבוד בשבילו ולעזור לו להתקדם), וכן בזכות המפגש עם הוריו (כשבאים לאסוף אותו, בקבלות הורים/ימי הורים, בשיחות ייעודיות שאליהן הוזמנו), אפשר להתרשם ולשער מהן בדיוק נקודות החוזק ובמה הוא יותר מתקשה, ו"לעלות על" חלק מאותן סיבות לקשיים שלו. כמו כן, במצב כמו זה שתיארת, לא הגיוני שאין מידע לגבי הרקע של הילד בתקופת לימודיו בגן. לכן חשוב לגשת ליועצת בית הספר ולבקש לעיין בתיקו האישי של התלמיד. לאחר שעושים זאת, וכאשר גם האבחון מגיע מקבלים תמונת מצב יותר מקיפה.

zivadina

New member
אם התכוונת לחשד להפרעת קשב

אם את חושדת שבקשיים שלו מעורבת הפרעת קשב, אזי ההצעה שלי היא
לבדוק איך הוא בתחום ההתארגנות, העמידה בזמנים, הסדר
והיכולת להתרכז במשימות פאסיביות כמו קריאה וכתיבה.

כמו כן, כדאי לבדוק קוצר ראיה, מיקוד ראיה והפרעות בשינה.
שלושת אלה עלולים להשפיע על יכולת הריכוז שלו.

כדאי לתשאל את ההורים ולהציע להם לערוך בירור בריאתי אצל רופא המשפחה.
גם מחסור בברזל ובויטמין b6 עלולים לפגוע בריכוז.

החשד שלי שהילד הוא דיסלקטי

אני לא מתכוונת לומר להורים כי אני מחכה לתוצאות האבחון.

הילד מאוד נבון עם ידע עולם עשיר בהרבה מאוד תחומים.

בשבוע שמתי לב שיש קושי גם בחשבון בעשרת הראשונה - ילד בכיתה ב'.

הורים מאוד תומכים, מעודדים ומבינים.

ואני מהמקום שלי רוצה לראות התקדמות ולו הקטנה ביותר.

למעלה