אשמח לשמוע דעתכם.

danielu

New member
אשמח לשמוע דעתכם.

שלום חברים, אני בן 31 וניתן להגדיר אותי כאקדמאי בתחילת דרכו. אני בעל תואר ראשון במנהל עסקים (משאבי אנוש) ולקראת סיום תואר שני במשפטים. לצערי לא הצלחתילהניע את הקריירה שלי כפי שציפיתי ולכן אני שוקל לעשות הסבה לעולם ההיי טק. אין לי מושג לאיזה כיוון ללכת ומראש יש בי חששות מאחר ואיני מבריק בתחום הראלי ועולם המחשבים תמיד הצטייר בעיני כתחום ריאלי. חבר המליץלי לעשות קורס בניתוח מערכות מידע, אני מברר כרגע בגון ברייס ובטכניון. על פניו הקורס בטכניון נראה מאוד רציני וארוך אך אני חושש לבזבז עוד שנה וחצי מחיי ואלפי שקלים (שאין לי) מכיסי ובסופו של דבר עדיין להישאר תקוע באותה נקודת מוצא. אשמח לשמוע הערות לגביי המקצוע הנ"ל, כמו כן אשמח לקבל המלצות נוספות לגבי הסבה מקצועית לנישה מסויימת בתחום. ברור לי שמדובר בהשקעה שאמורה להוכיח את עצמה רק עוד שנה וחצי לפחות אך איני ממוקד וכאן אתם נכנסים לתמונה (אני מקווה)

natb1

New member
היום הבנתי מאיש אחד בכיר בתחום

שבלשכת האקדמאים (התעסוקה) מציעים דברים כאלה - ושיש אפילו חברות שעושות לך את ההסבה ואתה מתחייב להם לעבוד אצלם כמה זמן אח"כ (שזה טוב). הבעיה היא יותר אם יש לך משפחה - כי משלמים ממש מעט. בקשר לתחום ריאלי או לא - זה לאו דווקא תחום ריאלי. אני מכירה הרבה אנשים ש"יש להם את זה" בתחום (מתכנתים) אבל בתיכון ובלימודים לא ממש הלך להם והם הרגישו שהם לא ריאלים. וגם - יש הרבה מקומות שרוצים לשלב מחשבים עם דברים אחרים (כמו כלכלה, למשל, לא יודעת מה עוד). שווה (אבל) אולי לעשות עוד בדיקה לגבי הסבות אקדמאים. אולי להתעניין יותר בתחום. תראה, אני כרגע בעבודה - אבל אני אבדוק לך מה שאני יכולה ואם תחזור לכאן ביום שישי אני מניחה שיהיה לי מידע יותר מפורט. בהצלחה בכל מקרה!

TheReverend

New member
מה המטרה שלך?

מה אתה רוצה לעשות בחיים? נניח שעשית את הקורס מה אתה מצפה שיקרה? שייקחו אותך לעבוד בתור מה בדיוק? צר לי לאכזב אותך אבל כל בוגר תואר ראשון בהנדסת מערכות מידע יקבל עדיפות עלייך. קורסי ניתוח מערכות בד"כ נועדו עבור אנשי תוכנה עם וותק מסויים שרוצים להתקדם מעבר לשלב הראש צוות תוכנה. לדעתי, חפש עוד קצת עבודה בתחומים שלך ותשיג קצת נסיון. להגיע לראיון עבודה בגיל 33 עם תואר ראשון במנע"ס, שני במשפטים וקורס ניתוח מערכות ועם אפס נסיון עבודה זו לא נק' פתיחה טובה לשום משרה(לא שאני מסוגל לחשוב על סוגי משרות שאדם כזה יכול להתאים להם) אם בכל זאת אתה מתעקש על הקורס, לך על הקורס של הטכניון, קורסי מכללות מחשבים לא נחשבים טובים במיוחד בשוק. בהצלחה בכל מה שתבחר.

גרי רשף

New member
דעתי

מה זאת אומרת "לא הצלחתי להניע את הקריירה שלי"? עדיין לא סיימת את התואר השני במשפטים. אם אתה בן 31 זה אומר שהספקת לעשות דבר או שניים בחיים חוץ מללמוד, והשילוב של משפטים עם מנהל עסקים הוא שילוב מוצלח: יש צורך במנהלים בעלי הבנה משפטית, אבל זה דורש צבירת נסיון. לפנות עכשיו להסבה מקצועית להייטק זה אינו רעיון מוצלח, בעיקר אם אינך מבריק בתחום הריאלי ולכן לא תלך לכיוון של תכנות (נכון שניתוח מערכות אינו תכנות אבל לרוב מצפים לרקע מעשי ותיאורטי בתכנות). נסה לפנות לבנקים, למשרדי עורכי דין המטפלים בתחום הכלכלי, למשרדי רואי חשבון, לחברות בהן יש מחלקות משפטיות, לגורמים בשירות הציבורי.. ההתחלה לא תהיה קלה כי מצב השוק אינו טוב, אבל עושה רושם שהמשבר מאחורינו, ולמרות שיש פער של חודשים רבים בין הבשורות לבין השינויים בשטח- אני בעד אופטימיות זהירה.

danielu

New member
תגובתי.

חברים. אתם מציירים בפניי תמונה דיי עגומה אך מאחר ונקודת המוצא שלי מבחינת שכר היא גם כך בתחתית המדרגה. אני מועסק כנציג טלפוני ומרוויח שכר מינימום ומטרתי היא להרוויח שכר סביר ומעלה לכשאחליט להתמסד. לכן אני שוקל כרגע להכנס וללמוד את התחום. טקטיקת העבודה שלי היא בתקופת הסטאז להסכים לשכר נמוך גם כך. מלבד המידע לעיל, אני משער שברצוני לדעת מהי מהות העבודה של מנתח מערכות מידע בפועל ואיזה טיפוס יכוללהתאים לתפקיד זה. גרי, גם נקודת המבט שלך נלקחת בחשבון אך אני דיי מתוסכל מחוסר ההצלחה למצוא משהו התחלתי מאחר והמעסיקים דורשים המון נסיון גם על משרה פשוטה ביותר. למה?? כי הם יכולים להרשות לעצמם! אני כרגע בשלב ההתלבטות לכן אני פונה אליכם. תודה מראש.

a l e x

New member
שלום דניאל

לפני כשנה עשיתי קורס ניתוח מערכות מידע, מטעם הלשכה. הקורס נמשך כחצי שנה, די אינטנסיבית, ותנאי הכניסה היו נסיון בתחום התיכנות. אני לא מכיר אף אחד שסיים את הקורס שעובד בתור מנתח מערכות. הדרישות המינימליות במודעות הדרושים הן כמעט תמיד כ 3 שנות ניסיון. לדעתי, לא ניתן להיות מנתח מערכות בלי נסיון רב בתחום מערכות מידע והיכרות גדולה מאוד עם תחומים שונים במחשבים. אני לא בא לרפות את ידיך, זו דעתי בלבד. אולי אתה מכיר סיפורים אחרים יותר מוצלחים. בהצלחה

CoolerMaster

New member
הדיעה שלי

תראה, נתחיל בכך שכל מקרה לגופו. אני התחלתי להתעניין במחשבים מאוחר יחסית (גיל 30). לקח לי יותר מ- 4 שנים עד שמצאתי עבודה וגם זה לא היה קל. אני מתחרט שלא התחלתי מוקדם יותר, כי אז מצבי היה הרבה יותר טוב. אני מעריך שגם אם תמצא עבודה היא תהיה בשכר נמוך, לכן אתה צריך לקחת בחשבון אם זה מתאים לך, למרות שלפי מה שכתבת גם עכשיו מצבך אינו מזהיר. כדי להכנס לתחום צריך להיות לפחות קצת כשרוני והרבה כח רצון ויכולת למידה עצמית (למרות הקורסים). בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה לאן שתפנה. לגבי מהות העבודה של מנתח מערכות מידע, האמת שגם אותי מעניין לדעת במה מדובר.

TheReverend

New member
דעתי, אם אתה רוצה ללמוד ולהיכנס

לתחום חדש, לך לתחום של עריכת פטנטים. הרקע האקדמי שלך יתרום לך המון ויוכל לעזור לך בזה. התחום הזה תמיד יהיה מבוקש, המוח האנושי לא מפסיק לעבוד ולהמציא

hope2drive

New member
שלום דניאל,

הבעיה שכל כך מתסכלת אותך - שבלי ניסיון לא לוקחים אותך אפילו למשרה הפשוטה ביותר - צר לי לבשר לך שהיא לא תפתר ע"י הסבה להיי-טק. בהיי טק זה בדיוק אותו דבר היום. גם למשרות הנחותות ביותר, שפעם היו לוקחים כל ילד שיודע לתכנת - היום דורשים מינימום שנה-שנתיים ניסיון. לבוגרים חסרי ניסיון (ואני לא מדברת רק על בוגרי קורסים, אלא על בוגרי האוניברסיטאות הנחשבות ביותר) - קשה עד בלתי אפשרי למצוא עבודה (מניסיוני). אני במקומך לא הייתי עושה כרגע הסבה להיי טק. נכון, יש סימנים שהתחום בשלבי התאוששות עכשיו, אבל השוק עדיין מ-ו-צ-ף במפוטרי היי-טק בעלי ניסיון וידע רב, שיתחרו איתך על כל משרה שתבקש, ולכל אחד מהם יהיה יתרון גדול עלייך. זו דעתי. בהצלחה בכל מקרה במה שתבחר לעשות!

גרינלנד

New member
לדעתי הצנועה..

לדעתי הצנועה... אתה מתפרש על יותר מדי תחומים וחייב להתמקד. עפ"י מה שראיתי עד היום - וראיתי דבר אן שניים.. אני אמליץ לך להתמקד במנע"ס או למצוא לך תחום עניין בעו"ד. ולא להכניס את הראש לביצת המחשבים. השקעת המון זמן וכסף ומשאבים אחרים בלימודים. ואתה רוצה להתמקצע בתחום שלישי.. ?.. אתה חייב להתמקד !!!!

אולי זה יעזור לך

מאמר העוסק בשאלה תקיעות בקריירה היא רק ההתחלה - אסטרטגיית שינוי קריירה בהצלחה - למאמר

דעתי -

מנתח מערכות הוא אדם שלומד את צרכי האירגון- תמונת מצב קיים וניתוח צרכים ובהתאם לצרכים מעצב דרישות ממערכת התוכנה כולל תכנון מודולרי ברמה העליונה ממשקי משתמש ופירוט לוח זמנים כללי לפיתוח. בדרך כלל מנתחי מערכות הם בוגרי מערכות-מידע/תעשיה וניהול/מדעי המחשב עם רקע בתכנות וכושר ניתוח ועיצוב תוכנה. לגביך אישית ההרגשה שלי שבתום הלימודים יהיה לך קשה למצוא עבודה כמנתח מערכות ומכסימום תוכל להתחיל כמתכנת מלמטה. אולי כדאי לך ללכת על תחום של שיווק ?

CoolerMaster

New member
תודה לשינקנאי

סוף סוף הסבר למושג - מנתח מערכות. דרך אגב, איך הופכים למנתח מערכות?

panda321

New member
כל מנתחי המערכות שאני מכירה

(ואני מכירה הרבה) - התחילו כמתכנתים ולאחר מספר שנים (לרוב 3 עד 5 שנים) עברו לניתוח מערכות. רובם עברו קורס של ניתוח מערכות, אבל לא כולם.

למעלה