אשמח לשמוע דעתכם.....

dana31

New member
אשמח לשמוע דעתכם.....

אז ככה........ הבן שלי בן שנתיים. ילד שאוהב חברה אבל מאוד קשור לאמא.עד עכשיו היה עם אמא בבית. במהלך חיפושינו אחר גן לשנה הבאה שמתי לב שהמון דברים מערערים את החלטתי באם הוא אכן מתאים למסגרת כזו של גן: כל מיני דברים קטנים...כמו הוא לא הסכים שאף ילד יגע במשחקים שהוא רוצה הוא לא הצליח להעלות את המדרגה שמפרידה בין הגן לחצר (מדרגה קצת גבוהה) ועוד ועוד דברים שאני יודעת שבטח יעברו לו כשיתרגל אבל עדיין....... אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית כגננות והן כאימהות.......... האם הייתם רושמות ילד בן שנתיים לגן כשיש לי אפשרות להשאר איתו עוד שנה בבית? מצפה לתשובותיכן תודה דנה

טלגל

New member
רגע לפני שאני טסה....

אני ממליצה בכל פה להכניס את ילדך בן השנתיים לגן שיתאים לו, גם אם כרגע הוא נראה לך עדין לא בשל, הוא ירויח המון חברתית ובטחון עצמי בחברת ילדים בני גילו. את הבסיס הוא קיבל ממך ועכשיו יש לאפשר לו לצמוח ולגדול ולהפגש עם קשיים ותכנים חדשים, עם תמיכה ממך הוא יצליח להתגבר וכך יגדל. הפרידה קשה אבל התרומה גדולה. בהצלחה

קדן

New member
גן ../images/Emo60.gif

||אני מסכימה איתך שהוא התרגל במהלך הזמן ,וכן הייתי משלבת אותו במסגרת הגן .אך אנא שימי לב שהוא יהיה במסגרת שרוב הילדים הם בני גילו ולא גן שבו רוב הילדים הם גדולים ממנו (הינו בני שלוש ומעלה) על מנת לאפשר לו באמת להתמודד עם בני גילו ולהתפתח בהתאם לצרכים שלו.בקשר למדרגה תבדקי עם הגננת האם ניתן לעשות משהו מעניין. בהצלחה

נעה גל

New member
אני מגיעה מכיוון האמהות -

ואני באופן הכי אישי בעולם, אם היתה לי אפשרות להשאיר את הילד עוד שנה בבית הייתי עושה את זה. אני לא מאמינה שכישורים חברתיים נפגעים אם נשארים בבית בגילאים האלה. ואני כן מאמינה שהבית ואמא הם האופציות הכי טובות עבור ילדים בגיל הרך. מה שכן, בהחלט צריך לדאוג להפגיש אותו באופן יזום עם ילדים אחרים בגיל שלו ובגילאים אחרים. וזו לא בעיה לעשות זאת אחה"צ במשחקיות, גני משחקים וילדים של חברים. לגבי הקריטריונים שנתת למה את מרגישה שהוא לא מתאים לגן, אז ככה: איתמר שלי הוא בן שנתיים והוא נמצא בבית תינוקות בקיבוץ גם הוא לא מסכים שאף ילד יגע במשחקים שהוא רוצה וגם הוא מתקשה עדין להעלות מדרגות גבוהות. אין לי ספק שכל מה שתגידי לגבי הבן שלך ימצא גם אצל ילדים הנמצאים במסגרת. הדברים פחות בולטים כשיש מספר ילדים. ודבר אחרון, אם את מכניסה אותו בסופו של דבר למסגרת - תשדלי להכניס אותו למסגרת שיש בה מספר קטן של ילדים. יחס מטפלות/ילדים הוא חשוב, אבל הוא לא הכי חשוב. אני אתן דוגמא: לטעמי עדיפה קבוצה של 12 ילדים על 3 מטפלות, מאשר 20 ילדים על 5 מטפלות למרות שהיחס מטפלות ילדים הוא זהה. כאשר יש המולה רבה של תינוקות ואנשים מבוגרים הוכח באופן חד משמעי שהילדים מקבלים יחס פחות אישי בכל האספקטים (למרות שלכאורה לא צריך להיות הבדל). בהצלחה עם כל החלטה שתקחי

dana31

New member
תודה על כל התגובות ../images/Emo13.gif

בהחלט יש לי עוד על מה לחשוב... מקווה להגיע להחלטה הנכונה והטובה יום נפלא לכולנו

למעלה