אשמח לשמוע דעות

limorrrr2

New member
אשמח לשמוע דעות

שלום לכולם,
יש לי ילד בן 16, שמאז שהיה קטן אנחנו מתלבטים אם יש לו בעיה ומה היא בדיוק. התמונה שלו דומה לאספרגר מאוד קל וזו בעיה... (אני יודעת שאספרגר כבר לא "נחשב", ובכל זאת). הוא יותר מדי נורמלי מכדי להיות ממש מאובחן (כשהיה קטן הפסיכיאטרית הסכימה שיש קווים קלים אבל לא מספיק לאבחנה, ואמרה שככל שיגדל זה ייעלם), ויותר מדי בעייתי מכדי להיות לגמרי רגיל. הוא חי חיים נורמליים, והבעיה המרכזית שבאה לידי ביטוי היום היא הקושי החברתי, שגם הוא לא מוחלט. יש לו מעט חברים, אבל בקבוצות הוא תמיד לא מסתדר והרבה פעמים הוא בודד. הוא מגיב בצורה לא טובה לסיטואציות ולמצבים. לא משהו קיצוני, פשוט דרישות מוגזמות ולא מתאימות כנראה. לא גמיש בכל מיני מצבים. תחומי העניין שלו לא רגילים. כבר כמה שנים לא הולך לו בקטע החברתי והוא עובר בין בתי ספר, למרות שהוא מחונן ומצטיין בלימודים. בגדול הוא מרגיש כישלון. השאלה היא אם יש טעם לנסות לאבחן אותו היום, ואיפה, ומה זה ייתן. אני מאוד מבולבלת.

limorrrr2

New member
רק לא כולם ביחד בבקשה

וברצינות, האם זו שאלה שלא מתאימה לכאן?

arana1

New member
זה לא יעלם ככל שהוא יגדל אלא יחריף

אבל לדעתי אבחון לא יעזור כאן בכלל אלא רק יקשה,
מה שיכול לעזור זה פתרונות שפשוט מותאמים לאופיו וזהותו,
תמיכה במי שהוא,
תוך הבנה של הקשר וההקשר,
ומסלול אחרי אבחון לא כולל אף אחד מהדברים האלה

schlomitsmile

Member
מנהל
זה תלוי
אם הוא צריך מענה כלשהו שעל מנת לקבלו
יש צורך בהכרה מצד המערכת,
יש טעם באיבחון עכשיו.
זה יכול להיות משהו מהתאמות בבגרויות
עד אפשרות לשרת בצה"ל כמתנדב, מה שיבטיח תנאי שירות מכילים יותר,
(או לעשות שרות לאומי, או לא)
והמון דברים נוספים.
&nbsp
אם לא, אז בעקרון מסכימה עם דבריו של אראנה.
&nbsp
אלא אם הבחור עצמו, לצורך תהליך בניית הזהות שלו, רוצה לעבור איבחון.
&nbsp

Yemeth

New member
לדעתי כן

במיוחד לפני גיל 18 - אז מערכת הבריאות אומרת piss off פחות או יותר. לפני הצבא ולפני שיצטרך להיות אדון לעצמו זה הזמן הכי טוב. אם יחליטו ש"אין לו כלום", עדיין תוכלו לעזור לו בעתיד עם כל מיני דברים.

dina199

New member
הבן שלי אובחן בגיל 14 כאספרגר

בימינו אין 'אספרגר' כהגדרה אבל זה עדיין ספקטרום אוטיסטי.
האבחנה עזרה למצוא מסרת חינוכית מתאימה וכתצאה מזה הוא הפסיק להרגיש כישלון.
אז אני תמיד בעד איבחון
.
אתם הרי יודעים מה הקשיים (וגם החוזקות). מה שחסר לכם זו רק ההגדרה. ואם הוא יאובחן אתם לא חייבים להראות את זה לאף אחד אם לא תרצו. גם עצם הידע מה זה כבר יעזור.

למעלה