אשמח לשמוע דעות

simond

New member
אשמח לשמוע דעות

איך זה שאתה הולך לטיפול פסיכולוגי ארוך אצל פסיכולוגית קלינית בת 29 ילדה שרק קיבלה רישיון ....ואתה מטופל אצלה לטווח ארוך וצריך לפתוח את הלב ולספר לה את הכול....נטיות מיניות,תאוות,מחשבות ,סטיות .... ילדה חמודה ויפה ....יושבת כמו המנהלת בית הספר וואלה זה כול כך מוזר , ...זה לא כמו רופאה שאתה בא אליה פעם אחת וזהו .... פה זה להישתפך לילדונת חמודה .....יש כאן העלבה,פגיעה,השפלה ....שבאה מדימוי עצמי נמוך,וחוסר ביטחון עצמי מה אתם חושבים .... אני מדבר על גברים שהם בעלי אגו אולי אני מדבר שטויות ,וסתם רגיש .... אבל אשמח לשמוע דעות ואם לי יש בעיה כזו מה עושים לבחור רק מטפלת מבוגרת או מטפל או לבלוע את הצפרדע

לדעתי

הדבר הכי חשוב הוא שתרגיש נוח עם המטפל/ת ואם אתה לא מרגיש נוח איתה מסיבה כלשהי שווה לשקול את המשך הטיפול אצלה. קשר בין המטפל למטופל הוא הדבר הכי חשוב בטיפול. בלעדיו לא תהיה התקדמות. גם אני לפני שנה הגעתי למטפל שהיה די צעיר לטעמי. אמנם הוא היה קצת יותר מבוגר ממני בשנים אחדות אבל עדיין נראה לי צעיר. ציפיתי למטפל מבוגר יותר וגם אני לא הרגשתי כל כך נוח עם זה. גם דיברתי איתו על כך מספר פעמים אבל אי הנוחות לא נפתרה ובסוף לא הפסקתי את הטיפול אצלו אחרי מספר חודשים.

simond

New member
קשה מאד

אני חושב שזה תלוי הרבה במבנה האישיות של המטפל יכולת תיקשורתית,וניהול ,וקליטה מהירה של המטופל שאני דיברתי עם המטפלת ואמרתי שאני מעונין בקצת מניפולציה,שתהיה יותר דינאמית ולא כמו בול עץ מולי ....היא חשבה שאני מתכוון לשתלטנות וקישרה את זה לסטיות ....לבעיות שלי כמו מאזוכזם מיד הבנתי שיש לי בעיה איתה....היא כבדה ולא קולטת עינין הבעיה שבתחנה לבריאות הנפש אי אפשר להחליף מטפל כול פעם,יש תור ארוך וזה מאד קשה ומסובך .....הרבה מזל

גרא.

New member
יש מטופלים שהפרשי הגיל,יוצרים אצלם התנגדות

למטפל.ואפשר בוודאי להבין את הקושי שלך להיות מטופל,לשתף ולפתוח הכל בפני פסיכולוגית צעירה ממך בכמה שנים טובות.אבל מכאן ועד לתחושות של פגיעה,השפלה וכל התחושות השליליות שציינת, רחוקה הדרך.פי שנאמר,האקלים הטיפולי,והכימייה שנוצרת בין המטפל והמטופל,חייבת להיות חיובית עם אמון מלא במטפל.אם זה אינו קיים,יתכן גם מסבות של גיל המטפלת,יש להפסיקו,ולמצוא מטפל אחר בו תווצר תחושת אמון ובטחון ביכולתו.יש צורך להדגיש למרות שנסיון בטיפול הוא משמעותי,אין מן הנמנע שפסיכולוג/ית פחות מנוסה,יוכל להצליח היטב,גם אם הוא צעיר בגילו מהמטופל.כבר היו דברים מעולם. בכדי להחליף את המטפל שלך,אינך צריך לקבל רשות מאף אחד.זו הבחירה שלך.מה שיכול להכביד אם המטפל הוא מוסדי,ואין פסיכולוגים בוגרים יותר פנויים.בשוק הפרטי,זה יותר קל.אם תלך לפי העקרון של התחשבות במס' הרשיון.כאשר פסיכולוג וותיק יותר,מספר הרשיון שלו נמוך יותר.ובכדי למצוא את מיסטר רייט,יהיה עליך לעשות כמה טלפונים,גם להפגש לפגישת הכרות עם המיועד,לפני שתחליט במי אתה בוחר.

simond

New member
גרא אתה צודק

אתה צודק מאד לדעתי למרות הבעיות שלי שציינתי....דימוי עצמי נמוך אם מטפלת צעירה, כישרונית ועם אישיות טובה ויכולת תקשורת מצוינת....היא תוכל לתת לי הרגשה טובה ,ולקלוט את הבעיה שלי ולתת לי תחושה טובה ,כך שאתגבר על הבעיות בדימוי עצמי ואתרכז בטיפול ...ואז נוכל לעבוד ביחד הלוואי ואמצא אחת כזו בתחנה לבריאות הנפש ....זה לא בתוכנית מטפל כבקשתך אבל אני אגיד את זה למנהלת אחרי שאחזור מטיפול יום שאני הולך עכשיו .

yonadavg

New member
או לחילופין

תוכל להישאר בטיפול שמאתגר בדיוק את הנקודות שקשות לך. אתה בעל אגו/בעל דימוי עצמי נמוך היא מנהלת בית ספר/ילדונת אתה מרגיש מולה גם השפלה וגם התנשאות. נראה לי שיש כאן פוטנציאל מאוד טוב לטיפול מוצלח.

simond

New member
ראש בראש ...בשביל זה צריך מטפלת כישרונית

בשביל להיתמודד עם זה ....צריך שהמטפלת תהיה מוכשרת,ובעלת אישיות מיוחדת שיודעת לנווט את הטיפול כך שהמתח והחרדה שלי ....יתמוססו אבל מטפלת לא מנוסה פשוט רק תחמיר את הבעיה לא אמרתי דווקא מטפלת וותיקה ,אבל מתמחה עם אישיות מיוחדת כול טוב

הדומעת

New member
לדעתי.זה לא משנה הגיל...

זה הבן אדם.איך שהיא מטפלת בך.כמה שאכפת לה ממך...

simond

New member
מה היה קורה היא לדוגמא בת 17 ואת 22

ואם הייתה לך מטפלת צעירונת נגיד בת 17 ....סתם בשביל השאלה בת 17 ואת מחיכת ורואה שהיא בעצם ילדונת לעומתך היא פסיכולוגית קלינית בת 17 ....היית נשארת אצלה ... או בחור בן 17 מטפל בך את רוצה להגיד לי שלא היה מפריע לך ........

הדומעת

New member
לא ציפיתי לכאלו גילאים שתגיד...

אבל אפילו.....אם הייתי רואה שהיא מבינה אותי .שואלת אותי שאלות...תומכת.נותנת לי לשפוך כאב...חמה .כזאת אמפטית.אז לא היה משנה הגיל.

simond

New member
אז אם ככה יש לך אישיות חזקה

ואצלי יש בעיה של דימוי עצמי נמוך המקשה עלי לתפקד בחברה הכול אצלי נעשה לפי דימוי אני מולו הוא מולי ........ זה חלק אינטגרלי מבעית הקשב וריכוז והפרעת אישיות גבולית לא ידעתי זאת ,עד שהלכתי לטיפול אם תבוא לי מטפלת ,רופאה ....צעירה מימני , יפה מאד מוכשרת ... והיא קרה ....אני אתפוצץ ....ואכנס לדיכאון ,אשנא אותה ארצה במותה מיד ....כי היא מהווה איום עלי, ועצם נוכחותה בעולם מפחידה אותי אבל....אם היא תהיה נחמדה אליי....פתוחה, אמפאטית ,ידידותית מאד ....המוח שלי יפרש זאת כאילו היא לא אויב אלה ידיד,היא מכוחותינו ויופיה וכישוריה לא יאימו עלי ויפחידו אותי ....זה כאילו היא אחותי הטובה גם על זה אני צריך טיפול ....ואני לא בטוח שמטפלת מתמחה צעירונת יהיה לה הכישורים לטפל בזה

למעלה