אשמח לשמוע את דעתכן

מייקרית

New member
אשמח לשמוע את דעתכן

הי,
אני קוראת פה בדבקות ומדי פעם מפרסמת הודעה, כי שמחה לשמוע דעות וכיוונים חדשים.
אני יחידנית, כעת בת 41.
הריון ראשון: שאיבה ראשונה מניבה מספר נאה של ביציות, החזרת עובר טרי לא מצליחה, חודש אחרי נכנסת להריון עם עובר מוקפא יום 5. יש לי ילדונת.
חזרה לטיפולים: שני ניסיונות עם עוברים מוקפאים יום 5 שנשארו מלפני שנתיים לא צלחו.
עוברת רופא. גונאל 250, שאיבה ראשונה מפיקה 14 ביציות, 11 מופרות. האיכות של העוברים לא מדהימה. מוחזר עובר טרי יום 3 ועובר טרי יום 5. אף עובר לא הוקפא, אין הריון.
סבב שני: מעלים לגונאל 300. 12 ביציות נשאבו, 6 הפריות, מחזירים עובר יום 3, אין עובר יום 5 או מה להקפיא. אין הריון.
נפגשתי עם הרופא. הוא מתעקש שאין צורך לשנות דבר, כי הגונאל מגייס הרבה ביציות. לי נראה מוזר להמשיך ככה בלי שום שינוי.
אז סיכמנו על:
מעבר למנופור (התנגד לפרגובריס, לטענתו לא ראה אתו הצלחות).
תוספת של דקא לאוביטרל אחרי ההחזרה (למה? ככה הוא רוצה).
תוספת לתמיכה: פרדניזון במינון נמוך (להחליש קצת את המערכת החיסונית, ובהקשר של אנדומטריוזיס שיש לי) ומיקרופירין (הזרמת דם לרחם).
תוספי תזונה: הוא לא אוהב דאה והורמון גדילה, אני בינתיים עם Q10.
איקסי: לא הוכיח הצלחה גדולה, אבל נמשיך עם זה לשליש מהביציות.
הרחם: היתה לי נישה בעקבות קיסרי, היא טופלה בהיסטרוסקופיה ניתוחית ולדעת הרופא אין ברחם שום בעיה.
אני תוהה אם יש לכן רעיונות נוספים, כיוונים שכדאי לבדוק. אשמח מאוד לשמוע דעות.
תודה!

a morph

New member
לדעתי

הדבר הבעייתי העיקרי זה שכל פעם מגדלים לך את כל העוברים ליום 5, ואז לא נשאר מה להקפיא. לא אצל כולן הגידול ליום 5 מצליח וזה לא אומר שעובר יום 3 מוקפא לא היה משתרש. אחרי שעשו את זה פעם אחת וראו שלא נשאר מה להקפיא היו צריכים להבין את הרמז, אבל לא...

תבקשי בפעם הבאה להקפיא את העוברים ביום 3, אם לא את כולם אז לפחות את חלקם. בבתי חולים פרטיים לא אוהבים לעשות את זה מטעמי חוסר מקום במקפיא, אבל עם כל הכבוד לצרכי לוגיסטיקה, אישה לא צריכה לעבור שאיבה אחרי שאיבה רק כי הם רוצים לצמצם את מספר המוקפאים.

מייקרית

New member
נכון!

העליתי את זה בפני הרופא והוא הסכים שנחזיר עובר יום 3, ואם העוברים יהיו במצב טוב, לא נחכה ליום 5, אלא נשלח אותם להקפאה. אני גם מאמינה (לאור הניסיון עם ההריון של בתי) שבסבב טבעי ילך לי יותר טוב.

מפעם

New member
מוסיפה

גם אני הגבתי טוב עם גונאל ונקלטתי איתו בסבב ראשון, כשחזרנו על הפרוטוקול בסבב שני לא נקלטתי, אז שינינו לפרגובריס ומספר הביציות הוכפל וגם הצלחנו לראשונה אי פעם להגיע לבלסטוציסטים (וגם נקלטתי איתו). כל אחת מגיבה שונה לתרופות שונות אז אם אתם מנסים מונופור, זה מצוין, העיקר לבדוק את כל האפשרויות.
דקא זו תמיכה מצוינת וגם בתור תוספת לאוביטרל כמבייץ, יכול לסייע בהבשלת הביציות ושיפור איכותן.
גם סטרואידים ומדללי דם הם ניסוי לענין אבל רק עד הבטא אם אין סיבה אחרת לקחת אותם.
בדאה והורמון גדילה אני לא מנוסה אבל לקחתי תוסף ל-ארגינין (עד הביוץ) שאמור לעזור בהזרמת הורמון הגדילה הטבעי בגוף. את יכולה לנסות.
נראה שאת בכוון הנכון, לנסות ולשנות וללמוד מטעויות, מאחלת לך גם לראות תוצאות והעיקר בידיים מלאות.

למעלה