אשמח לשמוע את דעתכם

אשמח לשמוע את דעתכם

דקל בת שלוש וחצי ונמצאת במסגרת טרום-טרום חובה של העירייה. היא משתלבת יפה בגן גם מבחינת התכנים שמקבלת וגם חברתית. יש לנו התלבטות לשנה הבאה אם להשאיר אותה בגן בגלל היחס של הגננת. כל הצוות של הגן, כולל המחליפות והצוות הצהרון ממש מקסים גם לילדה וגם אלינו ההורים ואנחנו מרגישים שיש יחס ויש תקשורת ביננו וזה מאוד עוזר לילדה בגן. רק עם הגננת הקבועה, שהיא בעצם מנהלת את הגן ואחראית על כל הנעשה בו יש לנו בעיה. היא לא ממש מתקשרת איתנו ולנו ההורים נראה שכל מה שמעניין אותה זה שנביא את תשלום סל התרבות בזמן. כל הזמן היא רודפת אחרי ההורים שלא משלמים למרות שבימינו קשה לשלם גם את הסכום הפעוט של 150 שקלים בחודש. כשהיא כבר לא שואלת על הכסף אז היא מתלוננת על דברים שליליים אצל הילדה. למה לא מלבישה לה שתי חולצות, למה אין מספיק בגדים להחלפה, ולפעמים גם טענות לגבי קשיים של הילדה. אני לא זוכרת אף מילה טובה אחת שהגננת הזאת אמרה לנו ההורים בשום נושא. שאר הצוות יודע לאזן בין הטוב והרע, בין התלונות והתשבוחות. אני לא אומרת שכל הזמן רק מחייכים אלינו ואומרים לנו כמה שאנחנו טובים ונחמדים וכמה הילדה נפלאה, אבל לא מסתובבים בפרצוף חמוץ כל הזמן וחיוכים מעושים. אפילו כשהגננת מחייכת ההרגשה שזה חיוך מאולץ. אנחנו שוקלים להעביר את הילדה לגן אחר רק בגלל הגננת המסויימת הזאת וממש חבל לנו, כי יש לה חברים וחברות בגן, הגן הזה הוא הכי קרוב לבית, דבר שמאוד נוח לנו בעיקר בימים גשומים. אם נעביר את הילדה היא תאלץ להיפרד מחברים שהם גם שכנים שלנו והחברים החדשים בגן החדש לא יהיו שכנים שאפשר ללכת מתי שרוצים, למרות שזה באותה שכונה, זה בצד השני, מרחק הליכה ניכר. למה בגלל גננת אחת אנחנו צריכים להתקפל? האם כדאי לנו לנסות לברר אם יש אפשרות שהגננת תעבור לגן אחר? לדבר עם הגננת זה לא פרקטי, ניסינו כבר ואין עם מי לדבר.

לאה_מ

New member
מה דעתם של שאר ההורים בגן?

אני חושבת שכבודדים אין לכם הרבה מה לעשות (למעט להחליף גן, אם זה יתאפשר), אבל כקבוצה הכח שלכם גדל. אם הורי הילדים האחרים שותפים לדעתכם, אני מציעה לפנות למחלקת גני ילדים בעיריה, ולנסות לקדם מהלך של החלפת הגננת. אפשרות אחרת היא, להתארגן כמה הורים של קבוצת חברים מהגן, ולהעביר יחד את הילדים לגן אחר. זה, כמובן, יתאפשר רק בתיאום עם העיריה, ושוב תהיו תלויים במציאת גן שיש בו מספיק מקומות פנויים לשנה הבאה. אני חייבת לציין שהגננת באמת נשמעת לא משהו מהתיאורים שלך, ולדעתי הגננת בגן עירוני היא דמות משמעותית מדי מכדי שתוכלו "להחליק" את זה.

ההורים האחרים בגן

רובם שולחים את הילדים עם דודים, שכנים, סבא-סבתא כי הם עובדים משעות הבוקר המוקדמות. מחצית מהגן עולים חדשים ולא מבינים עברית, יש איזה שלוש אמהות שהילדים שלהם שנה שנייה בגן ומאוד מרוצות מהגננת ואחת אפילו רוצה לשכנע את העירייה להפוך את הגן שנה הבאה לגן חובה כדי שהילדה שלה תשאר עם הגננת. אם הגננת הזאת היתה גננת מחליפה לא הייתי דואגת כל כך אבל הבעיה היא שזאת גננת שנמצאת שלושת רבעי מהשבוע עם הילדים בגן. גם אם הורים אחרים לא מרוצים מהגננת, אין לי בעצם עם מי לדבר.

לאה_מ

New member
זה לא בדיוק נכון -

אם קבוצה גדולה של הורים לא מרוצה, אפשר לנסות ללחוץ על מחלקת גני ילדים בעיריה. אבל את מתארת מצב שבו ההורים חלוקים בדעותיהם - חלק לא מרוצים, חלק מרוצים ולחלק לא אכפת. במצב הזה, את באמת לבד, ועכשיו נראה שמה שנותר לך הוא להחליט עד כמה את חושבת שהגננת הזו רעה לדקל. אם את חושבת שדקל בסופו של דבר מאושרת בגן, שטוב לה שם, ושההשפעה של הגננת היא שולית, אז אולי יש טעם להשאיר אותה בכל זאת בגן המוכר. אם, מאידך, את חושבת שלגננת הזו יש השפעה שלילית על דקל, אני חושבת שלהעביר גן בשנה הבאה הוא רעיון טוב. אני רוצה לומר לך דבר נוסף - נכון שעכשיו נראה לך שמעבר ינתק את דקל מהחברים שלה, וזה כנראה נכון, אבל אל תשכחי, שמגן חובה עולים יחד לכתה א', וזה לא פחות חשוב - אולי אפילו יותר חשוב מאשר ההמשכיות של הגן, משום שהמעבר הוא הרבה פעמים קשה יותר, חד יותר. יתכן שאם את יכולה להעביר אותה לגן אחר, אפילו רק עם עוד חברה אחת, והגן הזה נמצא באיזור שהילדים ילכו יחד לכתה א' - אולי זה שווה. רק צריך לברר שלא תתקעי עם גננת לא מוצלחת גם בגן החדש.

../images/Emo45.gif אני מסכימה עם דבריך

לגבי מעבר לכיתה א' וכן לגבי להיתקע בגן החדש עם גננת נוספת לא מוצלחת. בינתיים הגננת הזכירה לנו שהגיע הזמן לרשום את הילדה לשנה הבאה ובדרך אגב ציינה שהיא לא ממשיכה עם בני ה- 4 שישארו בגן לשנה הבאה. רווח לי ומיד רשמתי אותה להמשיך בגן שהיא נמצאת בו כרגע. נותר רק לקוות שהגננת החדשה בשנה הבאה לא תהיה כמו זו של השנה.

למעלה