אשמח לשמוע את דעתכם

dutchi

New member
אשמח לשמוע את דעתכם

בדרך כלל אני לא כותבת אבל אשמח לדעת מה נהוג, אולי אני טועה...
אז ככה,
היינו בבית קפה של רשת מוכרת והזמנו ארוחת בוקר טבעונית שמגיעה עם 2 כוסות שתיה, לא משנה קר או חם ועסקית סלט (גם מנה טבעונית) שמגיעה עם כוס שתיה.
בהתחלה, כשהמלצרית לקחה את ההזמנה, ביקשנו 2 כוסות קפה (סויה כמובן), אחד גדול ואחד קטן. היא הסבירה שהגדול בתוספת והסכמנו.
לקראת סוף הארוחה הבת שלי (בת שנתיים) התעוררה וביקשתי מהמלצרית "פרוסת לחם קטנה לילדה עם טחינה" ובנוסף, את הקפה הנוסף שמגיע לנו.
המלצרית אמרה "אין בעיה, מיד". בלה-בלה-בלה עבר זמן, הזכרתי לה..."אה אופס, שכחתי.." לא משנה...
הגיע הלחם (כיכר קטנה בדומה לזו שקיבלנו עם הארוחת בוקר) עם הטחינה. "ולגבי הקפה, אני מצטערת, אבל נגמר לנו החלב סויה...". אמרה שאפשר בתוספת תשלום להזמין שתיה קרה או משהו דומה. ויתרנו ואחרי 10 דקות בערך הזמנו חשבון.

חוייבנו על לחם (8 שח).
קראתי למלצרית ואמרתי לה שזה נראה לי קצת לא מקובל לא לעדכן שהלחם הוא בתוספת תשלום ומאחר ולא לקחנו את הקפה שמגיע לנו (ממתי נגמר חלב ב-12 בצהרים?!), אני חושבת שראוי להתקזז על זה. המלצרית בדקה עם האחמש שסירב.
אמרנו תודה ושילמנו.

עכשיו, זה באמת לא הכסף...אני רוצה לבדוק איתכם:
1. לגבי הלחם - בראייתי היה מדובר בסוג של רי-פיל לארוחת בוקר, (תכ'לס רציתי רק פרוסה קטנה לילדה, לא רי-פיל לכל הממרחים וכאלה), האם לא ראוי שהמלצר יעדכן שמדובר בתוספת בעת ההזמנה? רק להבא, הנחת היסוד שאין דבר כזה רי-פיל? בכלל? איך אפשר לשאול את המלצר מבלי לצאת קמצן?
2. לגבי הקיזוז שהצעתי - האם יצאתי חוצפנית/ישראלית? בעלי אומר שכן... :)
אני יודעת שאני לא צריכה לעשות את החשבון למסעדה ויש להם את השיקולים שלהם, אבל גם חויבנו בגין הכוס הגדולה שהוזמנה בהתחלה, וגם לא קיבלנו כוס קטנה (שעליה כאילו שילמנו במסגרת העסקית).
עכשיו כשאני כותבת את זה, זה נראה לי מטופש, אבל כבר סיימתי אז אני אשלח.
נראה לי שכל המסביב גם השפיע (עד שהביאו תפריטים, ואז הגיעו מנות שלא הזמנו וכל הזמן רצו לפנות לנו את הצלחות...לא משנה...)
תודה רבה.

גסטרו

New member
את צודקת לגמרי והדברים האלה הכי מעצבנים

גם לא קבלת את הקפה שלך וגם חויבת על קפה גדול ועל תוספת לחם
בודאי שהיתה צריכה להגיד שזה בתוספת תשלום ואת תחליטי אם זה כדאי
הכי מעצבן ה"נגמר החלב"

התנהגות טיפשית מצד המסעדה

"דפקו" אותך ב-8 שקלים והפסידו אותך בתור לקוחה חוזרת שתכניס להם מאות שקלים....

לפני כמה חודשים ישבנו בבית הקפה "קלמה" בבית נקופה (ליד אבו גוש). בתפריט לא היה שום דבר שהתאים לקטנצ'יק, שהיה אז בן שבעה-שמונה חודשים כמדומני. ביקשנו מאחרי המשמרת אם אפשר להכין לו חביתה או מקושקשת, למרות שכבר לא הגישו ארוחות בוקר. תוך עשר דקות קיבלנו לשולחן צלחת עם ביצה מקושקשת לשביעות רצוננו, בחשבון הסופי אפילו לא חויבנו עליה בכלל.

אני חושבת שהמסעדה לא התנהגה בחוכמה....

לדעתי, לפחות מן הראוי היה שלא תחוייבי על הגדלת הקפה..היה ניתן להגדיל ראש ובמקום הקפה שלא קיבלת, להוריד את החיוב כאילו לקחת 3 קפה קטן...

בנוגע ללחם, האם היה כתוב בתפריט שלחם נוסף בחיוב?...
ואם ראית שממלאים לך את כל הממרחים הנלווים ומביאים לך כיכר קטנה, מדוע לא ציינת שאת רוצה רק חתיכה קטנה לילדה?..אולי אין להם לחם פרוס והכיכר זו האפשרות היחידה...
בכל מקרה, מן הראוי שהמסעדה תעדכן כי זה בחיוב...

אני דיי מסכימה איתך ולא עם בעלך...אולי כי גם אני הייתי מגיבה כמוך :)

Dorinhgg

New member
תגובתי

95% מהמסעדות בהם ביקרנו לארוחת בוקר לא חייבו אותנו על אקסטרה לחם. מקומות כמו: איר קפה, מדזו הוד השרון, לנדוור, ויש עוד המון שלא עולים לי כרגע..

המקום היחידי שעשה לנו את אותו קטע שעשו לך הוא קפה נטו
שאמרו ״אין בעיה״ ובפועל חייבו אותנו ב 10₪!!!
אמרתי שאני לא מתכוונת לשלם כי לא נאמר לי שאני צריכה להוסיף כסף, ומבחינתי זה משהו די רגיל שיש ריפיל על לחם, הם התעקשו שוב ושוב שאני צריכה לשלם, אמרתי לה שזה הכסף של הטיפ שלה ואם היא לא תבטל את החיוב לא יהיה טיפ, ואז בכלל היא התרגזה חח בכל אופו בסוף השארנו איזה 5% טיפ ושילמנו על הלחם, מה גם שההתנהלות שלהם היתה מגוחכת והמלצריות היו לא מקצועיות והיו פאשלות רבות עד שאכלנו בנחת.

אגב בעסקיות שמציאות שתיה קלה לימונדה,תפוזים בדרך כלל יש תוספת של 3-6₪ לבקבוק שתיה כמו קולה,ספרייט ודומיהם...

פעם אחת היינו בבורגוס ולא נאמר לי שיש חיוב על שתיה מוגזת, בסוף הארוחה ביקשנו חשבון וחייבו אותי, הערתי למלצרית על כך והם ביטלו את החיוב..

הזכרת לי משהו שקרה לי

אכלנו בבית קפה, בתפריט + על הקירות היה פרסום של "קפה ומאפה במבצע - שאל את המלצר". אחרי שאכלנו שאלנו את המלצרית איזה מאפים נכללים ב"קפה ומאפה", היא פירטה כמה סוגים (שחלקם היו יותר לכיוון של עוגה מאשר מאפים), הזמנו + קפה, ואחרי זה ראינו בחשבון שחייבנו בעלות כמעט מלאה על "תוספת עוגה" וכמובן שהחיוב על הקפה היה במלואו. כששאלנו למה, היא טענה שלא שאלנו על המבצע של קפה ומאפה אלא על קינוחים שמגיעים עם הארוחה שאכלנו, מה שהיה ברור לנו שזה לא הסיפור (היא גם לא אמרה שום מילה על העלויות במקרה הזה), ואנחנו עוד לא הספקנו למחות בנושא לפני שהיא התחילה להתווכח איתנו ולטעון שזה מה שביקשנו ושלא אמרנו שום דבר על ה"קפה ומאפה", תוך כדי שמרימה את הקול. כשלקחנו בחזרה את הטיפ היא אמרה שהיא לא צריכה את זה "אם ככה אתם מתנהגים".

כשדיווחנו על זה למנהלת המקום היא הסתכלה עלינו בפני פוקר ולא אמרה שום דבר.

אני בהלם בכל פעם מחדש

מהחוצפה של האנשים,לא של המסעדה.
ביקשתם פרוסה וקיבלתם כיכר,זה לא נראה לכם משהו שצריך לשאול האם הוא בתשלום?
איזה פרוסה בדיוק ציפית שיביאו לך?של מישהו אחר שלא סיים את הלחם שלו והמנה שלו חזרה למטבח?

לגבי השתיה,קורה שנגמר החלב סויה,פנצ'ר שללא ספק יכול לקרות בכל מקום.

קליספרה

New member
את רצינית

לגבי הלחם, ברוב המקומות שאני מכירה יש רייפיל, אבל זאת לא סיבה לקחת את זה כמובן מאליו. היא לא שאלה - אז ניחא אפשר לקבל את זה כחוסר תקשורת, אבל על עניין הקפה - קטונתי מלהבין את התגובה שלך - חוצפה של לקוחות
.
החוצפה היא כולה של המקום.
לא להגיש לך קפה שמגיע לך כחלק מארוחה, ובכל זאת לחייב אותך על הגדלה בארוחה השנייה?
נו כנראה שפראיירים באמת רק מתחלפים.

אני אגב לא הייתי משאירה אגורה טיפ במקרה כזה

smaak

New member
מאוד לא מסכימה איתך

חלב סוייה זה לא עניין של העדפה על חלב רגיל (וגם אם כן, זה בסדר גמור. לא כולם אוהבים חלב פרה),
ויש מי שרגישים ללקטוז ולא יכולים לשתות ממנו. איך היית מגיבה אם היית מגיעה לבית קפה והיו אומרים לך שנגמר החלב הרגיל?

שנית, היא ציינה כי ביקשה פרוסה ולא כיכר, וראוי שהמלצרית תציין שזה בתשלום. במיוחד במקרה שבו הסטנדרט הנהוג בבתי קפה ומסעדות הוא לא לחייב בתוספת לחם.

dani666

New member
אם הכיכר בתשלום - חוצפה של המסעדה ...

... ל"הזכיר" זאת רק בעת התשלום.

dutchi

New member
לא ציפיתי לכלום, בסה"כ שאלתי אם אפשר

המלצרית יכלה לענות, "אין לנו פרוסות, יש לנו כיכר בדומה למה שקיבלתם וזה בתשלום של 8 שח".
חלב שנגמר בבית קפה זה לא ראוי לדעתי...אבל זוהי דעתי :)

salo22

New member
כיכר לחם קטנה עם טחינה

ב 8 ש"ח, לדעתי זה מחיר ראוי מאוד. גם ריפיל הוא לא משהו שחייב להיות מובן מאליו.

salo22

New member
כמובן

אבל רצוי להתייחס בסלחנות אם העניין נשכח או נעשה בחוסר תשומת לב. 8 ש"ח זה לא שיטת מצליח.

sweetdreams

New member
גם בעיניי עניין הקפה מרגיז יותר מעניין הלחם

את צודקת שהיה ראוי לציין שתוספת לחם היא בתשלום, אם כי זה גם לא צריך להיות ברור מאליו שריפיל הוא חופשי, ואני הייתי נוהגת בסלחנות בנוגע לכך. מה גם, כפי שסאלו ציין, 8 ש״ח זה באמת לא הרבה..

בנוגע לקפה זה כבר משהו אחר!
הייתי מצפה שלפחות יציעו שתיה אחרת *ללא* תוספת תשלום, או יקזזו לכם את תוספת התשלום על כוס הקפה שכן לקחתם.
זו נראית לי טעות של האחמ״ש לחייב אתכם על תוספת של שתייה אחת כשהם לא יכולים לספק לכם את האחרת שעליה גם כן שילמתם.

אייבורי

New member
אני חושב

שכדאי שתספרי לנו איזו רשת נוהגת כך.

בכל מקרה, בכל המקומות שאני נוהג לפקוד, תוספת לחם לרוב
מגיעה על חשבון הבית

חלב סויה...

למה הגיוני להניח שבכל בית קפה בכל רגע נתון יהיה חלב סויה? זה לא סטנדרטי. אם את לא שותה חלב ואת עדיין רוצה קפה, את יכולה לשתות אמריקנו, אספרסו...
אי אפשר לשמור סטוקים בלתי פוסקים של מוצר שלא אנשים רבים צורכים. אז היה להם את זה, ובאו יותר אנשים מכרגיל שהזמינו חלב סויה ונגמר. לא מדובר פה על שום חוצפה.. גם קורה שנגמרות מנות. לא הייתי קוראת לזה שערורייתי.
לגבי הלחם - תמיד כדאי לשאול, אבל אם את רוצה לרמוז שאת רק מעוניינת בריפיל הייתי אומרת - סליחה, אפשר **עוד** קצת לחם בבקשה?
להציע להתקזז - כן קצת חוצפני לטעמי, את יכולה להגיד שלא ציפית לשלם על זה מחיר מלא, לא קיבלת את מה שרצית, את מאוכזבת ממשהו מסויים, משהו כזה, אבל להחליט למסעדה איך לחייב לך ומה לקזז עם מה זה קצת לא במקום לדעתי.

אם המקום מציע א.בוקר טבעונית בתפריט

אז כן הגיוני להניח שיהיה חלב טבעוני

למעלה