אשמח לשיח בין קולגות...

אשמח לשיח בין קולגות...

אז קודם כל שלום וברכה, השבוע מגיעה אלי מטופלת שדיווחה על כאבי רגליים. לטענתה- היא כבר עברה הרבה טיפולים שלא עזרו לה להפטר מכאבים אלו. כקולגות למקצוע- הייתי שמחה לשמוע שאלות שהייתם מעלים בפניה..מנסיונכם-אלו גורמים עלולים להשפיע על כאבי רגליים? כמובן שאשאל מה סוג עבודתה?(עומדת כל היום?) מה מצב כלי הדם ברגליה? אולי לחצים בעמוד השדרה המשפיעים ? עצירות? בתודה מראש!

0 אור 0

New member
מיפוי של כף הרגל

שלום ספירפיר, הנושא שאת מעלה מאד מדבר אלי כי זו הסיבה העיקרית שהגעתי לרפלקסולוגיה מלכתחילה - בתחילה כמטופלת ואחר כך כמטופלת. הסתובבתי עם כאבי רגליים כל יום וניסיתי את כל האמבטיות ושאר העצות שקיבלתי ללא הועיל. רק לאחר סדרת טיפולים מלאה, שבמקביל לה גיליתי כל מיני בעיות רפואיות, הבנתי שהכאב ברגל נובע מהשתקפות של הגוף בכף הרגל. כף הרגל זעקה את הבעיות שהופיעו בגוף - ודרכה גם נעזרתי בפתרון. מה שאני מציעה שבפגשיתך הראשונה עם המטופלת תסבירי לה מעט על מהות הרפלקסולוגיה, תכיני אותה לכך שהפתרון אינו זבנג וגמרנו ותערכי לה תישאול מקיף ומיפוי רגישות בכף הרגל. לאחריו תדעי יותר (ונשמח להשתתף ולסייע אם יש שאלות ספציפיות יותר בעקבות התשאול). אם מדובר במטופלת שעוד לא החליטה ואת חוששת שלאחר התשאול והמיפוי לא תופיע שוב בלי "לטעום", תעבירי את המיפוי לפגישה השניה - ותעשי לה טיפול הרגעה. טיפים נוספים למטופלת: ללכת יחפה על דשא רטוב אמבטיית מלחים חומר

avorly

New member
ספירפיר1, ברוכה הבאה בצל פורומינו

אנשים רבים סובלים מתופעות שונות ומוזרות ברגליים ולא תמיד מדווחים עליהן, כי חושבים שככה זה אצל כולם. נתקלתי כבר במקרים של כאבים ו/או חום בכפות הרגליים. הכאבים בכפות הרגליים יכולים להיות כמעט מכל איבר שמשתקף ברגל, גם מבחינה פיזית וגם מבחינה הוליסטית; הכאב יופיע לרוב בגלל ה"קריסטלים" (גדולים או קטנים, תלוי במצב המטופל) שמרוכזים באיבר הבעייתי. לרוב לאחר טיפול אחד תהיה הקלה מאוד גדולה בכאב, כיוון שכבר התחלנו בפיזור ה"קריסטלים". אם המטופל לא יתמיד ויחשוב שבעיית הכאב חלפה ונפתרה- הכאב יחזור לאחר זמן מה בעוצמה יותר גדולה. כשעוברים על מקום ספציפי שבו נמצא "קריסטל" והאדם ירגיש כאב חד יותר, כדאי להסביר קצת על "קריסטלים" ואיך הרפלקסולוגיה גורמת לפירוקם. אגב,
- שיח מטפלים הוא בעיני דבר חיובי מאוד
, והוא אחת הסיבות שהפורום נמצא כאן. נשמח לעוד כאלה

חן חן ....

ותודה מראש- ואל תדאגי מנהלת... :) אני בטוחה שאפנה שאלות רבות לפורום זה- כמטפלת בתחילת דרכה. שיהיה שבוע טוב!!

למעלה