אשמח לקבל

ת מ ו ש

New member
אשמח לקבל ../images/Emo91.gif

האם מוכרות לכם דרכים אלטרנטביות לטיפול בבעיות קשב וריכוז? חשוב לי לציין שמדובר בילד בן 12 לא היפר אקטיבי , המורה מעידה על כך שקשה לו להתרכז בשיעור , מאבד בקלות את הריכוז , יחד עם זאת מדובר בילד בעל הישגיים לימודים טובים ! אשמח לקבל טיפים מהורים / ממוחים בעלי נסיון בתחום. אמא של עמרי

דורלי רוזנשטיין, האתר הזה מכוון גם

אליך. חשוב לי מאד שתבדקי את המחקרים המצורפים, ואולי אפילו תבקרי במוסדות האלה, ותראי,עד כמה אפשר ליישם את ההצלחות שלהם בארץ.

dorli19

New member
מכירה מקרוב

אני מכירה מקרוב את המחקרים. כחלק אינטגרלי מצוות שעובד בגישה "לא תרופתית" לחלוטין אני מכירה מספר אנשים לעוסקים בנושא. מסגרות חינוכיות פחות פתוחות לאמץ את הכיוון הזה (אולי כי זה דורש התארגנות אחרת במסגרות...) ואולי כי זה פשוט יותר למצוא פתרונות קלים?

yoel555

New member
מדיטציה טרנסדנטלית

היא כת מיסטית כמו הסיינטולוגיה זהירות.אם תראו לשתיהן יש מקום באתר נגד כתות מיסטיות. מימין בקישור המצורף של האתר נגד כתות יש כותרת "מפתח ראשי" מתחת לכותרת יש כותרת נוספת "כתות" ושתי הקבוצות הלא מכובדות הללו מופיעות שם

dorli19

New member
לא רק בחו"ל...

גם הארץ עובדים בסגנון הזה ונותנים מענה שאינו תרופתי.

מרחוק זה נראה יפה. אני גר בשיקגו

לצורך לימודים ואני ממש לא מרוצה מהנוירולוגים פה.

מוטרד 19

New member
לעזעאל איתך מה הקשר...

למה שכתבת האבק בכפיה החרדית הכל בסדר איתך ??? פה משתדלים להיות עניניים ולא מערכת בחירות אוקיי חבר ??? .

יש קו בהיר ועדין שמבדיל בין תוכן

ההודעה לבין החתימה. מה שמתחת לקו לא אמור להיות חלק מהתגובה. אני מודע לעובדה שחלק מלקויי הראיה וחלק מהגולשים שיש להם צג גרוע לא רואים את הקו. הקו מנמתח פה:

מוטרד 19

New member
זה עדיין לא מטהר את השרץ

ובעברית למרות תשובתך הצינית זה עדיין לא מתיר לך לכתוב מה שבראשך יש כללים אתיים בחברה ועליך לקחת זאת בחשבון גם אם זה ``מתחת לקו`` אז בבקשה ממך מחק נא שורה פוגעת משמך הטוב

zivadina

New member
מדיטציה מועילה אבל האם יעילה?

כי כל טיפול שניתן לילד יכול להועיל. השאלה היא כמה הילד יתקדם בעזרת הטיפול הזה, אם ס"מ בשנה או קילומטר בשנה. לשם ריכוז ללא כדור יש אסטרטגיות למידה שונות, טיפולי נוירופידבק ואחרים. ושוב, השאלה תמיד היא לא מהי התועלת אלא מהי היעילות, ועד כמה הילד יכול להיעזר מאוחר יותר בכלי שניתן לו באופן עצמאי וללא פיקח של מבוגר או מטפל. כמו כן, כדאי לך להפנות שאלה לאורחת שלנו המייעצת בראש הפורום, דורלי רוזנשטיין.

המדיטציה הטרנסנדנטלית - יחודית.

כדאי מאד להתייעץ עם המורים המוסמכים ללמד, ולשאול בעצתם.

ראי תגובתי לשואלת למטה.

חשוב לראות את היחודיות של המדיטציה הטרנסנדנטלית. ולהתייעץ עם המורים המוסמכים.

ראי תגובתי לשואלת למטה.

חשוב לראות את היחודיות של המדיטציה הטרנסנדנטלית. ולהתייעץ עם המורים המוסמכים.

מדיטציה כחלק מהתמודדות הוליסטית

לא הייתי כמה ימים ליד המחשב אבל התעדכני ב"עקשן" שהיה. לגבי הנושא מדיטציה טרנסדנאטלית ואחרות יכולות לעזור, אבל לדעתי, עדיף במערך התמודדות מקיף יותר שמטרתו להביא למודעות, ואגב, יש מדיטציות נופסות שיכולות לעזור לא רק הטרנסדנטלית , כמו שילוב עם דמיון מודרך, וכדומה. לבדו אני בספק עם יגיע השינוי המיוכל, במסגרת של התערבות מערכתית- הוליסטית (אולי אפילו משולב באימון (Chocing) זה בהחלט יכול לעזור גיל

השאלה היא לגבי המחקרים. היכן פורסמו

המחקרים שהמדיטציה הטרנסנדנטלית מציגה, פורסמו בעתוני המדע מהמכובדים בעולם. עיתונים אלה, בודקים היטב כל מחקר לפני פרסומו, ואינם מהססים לשלוח חזרה את המחקר לצוות הבודק, עם הערות ביקורת. רק כאשר הם בטוחים באמינותו, מהימנותו, ותקפותו - מותר להם לפרסם. www.tmt.org.il

dorli19

New member
מוצדק!

כנראה לא הבנת אותי נכון. כאשר אמרתי שאני מכירה אותם היטב זה היה מתוך תמיכה נלהבת. גם בדרך זו וגם הדרכי עבודה נוספות שדואגות לשתף את המטופל עצמו באחריות לתהליך ובאקטיביות בתהליך העבודה. מרבית השינויים בחיינו באים מתוך מודעות.

למעלה