אשמח לקבל רעיונות

just4add

New member
אשמח לקבל רעיונות

אני רוצה לספר לילדים(בני פחות מ10) שאני סובל מהפרעת קשב ולכן אני מבולגן, עצבני וכו.
אשמח לשמוע רעיונות איך להסביר מה זה? מה זאת ההפרעה הזאת?
ומאחר וסביר שהענקתי בירושה למי מהם רק אין לי מושג מה למי האם לספר שזה עובר?
תודה

אפשר שאלה?

למה חשוב לך לספר להם?
יש ספר חמוד לילדים שנקרא "שלי הצב ההיפראקטיבי". לגבי שאלתך השניה, לדעתי אין שום סיבה לספר להם ש"זה עובר". אם אתה חושד שיש לאחד מהם/שניהם הפרעת קשב, אפשר ומומלץ לדבר על התחושות, הרגשות, להביע אמפטיה, לאבחן ולטפל בקשיים באופן מקצועי ולעזור להם להתמודד גם ע"י שתקבלו כלים טובים בתהליך של הדרכת הורים אבל אני לא רואה תועלת בלספר להם שזה תורשתי, בעיני פוטנציאל לחרדות מיותרות.

just4add

New member
חשוב לי לספר בעיקר בגלל התפרצויות זעם

אני חושב שזה יעזור להן מה קורה, למה זה קורה.

גם בעניין בלגן בבית, חשוב שיבינו שסדר זה חושב ושלי שה קשה לא בגלל שאני עצלן אלא בגלל ההפרעה.

איך לספר

אני חושבת שהגישה שלך לספר לילדים על הקושי היא נכונה כי ילדים לומדים שגם אנחנו ההורים לא מושלמים.
הם יתייחסו לזה בדיוק כפי שאתה מתייחס- אם תתיחס לכך כאל משהו שלא ניתן לשנות זה מה שהם יחשבו
אם תעביר מסר שיש לך קושי ואתה עושה הכל כדי להתמודד זה מה שהם ילמדו, להתמודד ולא לוותר
זה יעבור בצורה הזו בתנאי שבאמת תיקח אחריות על המצב ותטפל בעצמך
אני לא חושבת שילדים צריכים להבין את התפרצויות הזעם של ההורים ותפקיד ההורים לנהל את הכעסים שלהם בלי להתפרץ. וניתן ללמוד כיצד לעשות זאת
הם יכולים להבין, למשל, שיש לאבא נטיה להגיב באימפולסיביות ולכן הוא זקוק ללכת לחדר השני כדי להרגע...
בודאי שלא צריך לומר שזה יעבור אליהם, כי בכלל לא בטוח שכך יקרה
אם וכאשר מתגלה קושי, כפי שיעל כתבה, צריך לטפל בו
ציפי קוברינסקי

just4add

New member
מאמץ את הרעיון של אימפולסיביות

על פני התפרצות זעם.

zivadina

New member
להדגיש את נרטיב ההתמודדות על פני נרטיב הקושי

אני חושבת שהצידה הכי טובה שהורה יכול לתת לילד שלו היא,
להראות לו שלא הכל קל, לא הכל מצליח, אבל ההתמודדות לעולם נשארת.
אני חושבת שזאת המתנה הכי טובה שנתתי לילדים שלי.
הם לא מפחדים להכשל ולא מפסיקים להתמודד עד שהם משיגים את מטרותיהם.

למעלה