אשמח לקבל קישור

נסיה 5

New member
אשמח לקבל קישור

לסוגי קמח ללא גלוטן כמו קמח תורמוס, קמח קינואה, קמח שקדים ועוד...
אני חופרת המון ולא מצליחה לדעת מה מתאים ל-מה...
(מנסה גישה בריאה נטולת גלוטן כמה שאפשר ורוצה להבין את הסוגים ואיך לשחק איתם במתכונים)

המון תודה לכל העונים.

net the jet

New member
ודרך אגב... " 'גישה בריאה' לא חייבת להיות

נטולת גלוטן למי שלא צריך את זה כמו חולי צליאק... יש מספיק קמחים בריאים עם גלוטן שניתן לאכול..

טליאמתי

New member
נטע, אכניס את הרשימה שצירפתי של תרגום

שמות הקמחים מאנגלית לקטגוריית הקמחים מאוחר יותר.

יום שקט לכולם

טליאמתי

New member
היי נסיה. כדי לדעת איזה קמח מתאים למה ואילו

שילובים מתאימים לאילו מאכלים/מאפים, תצטרכי לחטט במאמרי הפורום (הכנסי לקובית כלים ומידע הכחולה בראש עמוד זה מצד ימין ומשם לקטגוריית מאמרים. שם מצויים מתכוני הפורום וכמו כן קיימת קטגוריית תערובות קמחים).
אם מה שאת מחפשת הוא רשימת קמחים ללא גלוטן, הנה רשימה שהכינה לנו נטע וכוללת תירגום על מנת שיהיה ברור באיזה קמח מדובר:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1286&MessageId=142152501

כמו כן, צריך להדגיש שעבורנו, חולי צליאק, לא מספיק להשתמש באחד מהקמחים שברשימה אלא לאחר שמודאים שהם אכן מיוצרים במקום נקי מגלוטן.

הערה:
כוסמין היא סוג של חיטה ומכילה גלוטן.
כוסמת אינה מכילה גלוטן.

נסיה 5

New member
אני מודה לכם.

אך עדיין לא קיבלתי הסברים.
אני מתכוונת שאני אשמח לדעת איזה סוג קמח מתאים ל-מה?
אני יודעת שיש קמחים "כבדים" כמו חומוס, דוחן, כוסמין וקמחים "קלים"
למה הם נקראים ככה ואיך אפשר לשחק עם סוגי הקמחים שיש כי אני חושבת שיש קמחים שלא מתאימים לפשטידה מלוחה אבל לעוגה הם מצויינות, או שיש כאלה שמתאימים לפנקייק או חביתה טבעונית והלאה...

או שאני טועה?

net the jet

New member
ענין של נסיון וטעם אישי. יש קמחים שהם יותר

דומיננטים בריח או בטעם ( או בשניהם ) שאישית לא הייתי. משלבת במאפים מתוקים, אבל כן במלוחים. כמו כל הקמחי קטניות למינהם למשל.
קמח דוחן בעיני למשל, הוא בעל ריח דומיננטי שלא נעים לי.

למאפים ( עוגות, עוגיות ) אני בד״כ מחליפה לפי הנוסחא של שליש כוס קמח אורז מלא, שליש כוס קמח סורגום, שליש כוס קמח תפ״א. אני אוהבת את השילוב הזה ועם רוב המתכונים זה מצליח.
בגדול, אני מעדיפה מתכונים עם תכולת קמח יחסית קטנה, ואז אין בעיה לעשות את ההמרה.

יש לי בבלוג המון מתכונים. ממליצה בשלב ראשון לנסות מתכונים שאחרים ניסו בהצלחה. עם הזמן תלמדי מה את אוהבת ונה בא לך לשלב.

למעלה