אשמח לקבל עצה

ארגינין

New member
אשמח לקבל עצה

שלום לכולם אני חדש פה ואשמח לקבל עזרה :) יש לי מזה כ-8 חודשים כבר מחשב נייד Dell Inspiron 6400 (מערכת XP, הארדיסק 80 ג'יגה, זכרון 512, ליבה כפולה ). חשבתי לקראת הקיץ לבצע איזה שדרוג קטן. אז הנה 2 האופציות שעומדות לפני- א. לקנות כרטיס זכרון של ג'יגה ולחבר אותו לשקע הפנוי ב. לקנות הארדיסק חיצוני של 320 ג'יגה כמה הערות לפני השאלה שלי- מצד אחד חשוב לי ההארדיסק בשביל ליצור גיבוי, כי לצערי הרב כמו רוב האנשים פה (אני חושב) לא קיבלתי דיסק ווינדוז עם המחשב, אלא קיבלתי אותו בתיקיה (שברח לי השם שלה עכשיו אבל זה לא קריטי) בהרדיסק. מצד שני יותר מהכל חשוב לי לחזק את המחשב- זה לא שהוא חלש עכשיו, וזה לא שאני גיימר שמריץ עליו משחקים, אבל אני רוצה להבטיח מינימום התרסקויות ומקסימום ביצועים. אולי חשוב בעצם לפרט בשביל מה אני משתמש במחשב (מן הסתם משפיע בבחירת חומרה)- אני סטודנט- ככה שהדברים העיקריים שרצים הם OFFICE XP (מתעקש לא לשדרג למתקדמים יותר כי אני די בטוח שהם רק יעמיסו לי על המחשב), מעבר לזה יש לי המון מוסיקה וקצת סרטים, משחק אחד וגם הוא רץ חלק על המחשב. זה המטרות של המחשב שלי. אז הנה 2 השאלות הקטנות שלי: א. הארדיסק חיצוני- באמת אפשר לסמוך עליו? האם נפילה פיזית שלו לדוגמה תדפוק אותו לחלוטין? בנוסף הוא מחובר דרך USB, מה שאומר שהמהירות קריאה או כתיבה שלו מוגבלת כמו למהירות של דיסק און קיי לדוגמה? בנוסף, אם ההארדיסק בנייד הוא SATA אני מן הסתם צריך הארדיסק חיצוני שגם הוא SATA נכון? ב. שאלת מיליון הדולר מה בעצם עדיף? הרחבת הארדיסק חיצונית או להוסיף חצי ג'יגה או ג'יגה נוסף לזכרון- מה בשורה התחתונה יגרום לשיפור גדול יותר ביכולת של המחשב ויבטיח לו אורך חיים גדול יותר? תודה רבה לעונים ויום טוב :)

Y. Welis

New member
אתה לא חייב כזה דיסק חיצוני ענקי

אפשר גם 80. אני ממליץ על אלה הגדולים (כמו MyBook של WD) ולא הדקים החדשים, כי לדקים יש בעיית אמינות. גם *לא* מקסטור. מהירות הגיבוי תהיה של USB2 וזה אומר עד 16 מגאבייט לשניה, שזה די טוב (כמו IDE רגיל בערך). אין את המגבלה של הכתיבה שיש ל-DOK (שהוא המעצור העיקרי שמגביל אותם כרגע). יש כרטיסים לחיבור SATA חיצוני, אבל זה משהו לא נפוץ מדי והמהירות לא תשנה הרבה. השאלה הגדולה היא אם זה עדיף על פני החלפת דיסק ה-80 שלך ב-120.

ארגינין

New member
אז ככה (+ תוספת )

להחליף הארדיסק לא בא בחשבון כי כל הקבצים כבר על המקורי והחלפה של 80 ב-120 לא משתלמת. מה שהנחה אותי זה תקציב- המחיר שיעלה לי לקנות זכרון ג'יגה הוא בערך כמו מחיר (קצת יותר יקר) של הארדיסק 320. למה אני מחפש 320 דווקא? כי אני רוצה ליצור גיבוי מערכת ( יצריך 30 ג'יגה בערך) והמוסיקה תופסת המון מקום אצלי השאלה שלי עכשיו היא מה לדעתך עדיף- הארדיסק חיצוני או זכרון? לאחרונה קראתי שלהתקין הארדיסק קטן חיצוני- אפילו כזה של 2 ג'יגה יכולה להאיץ את המחשב- לדוגמה כשהוא יוצא ממצב שינה זה מאוד מאיץ את העניינים. השאלה (שוב) זה האם זכרון לא ישפר את הביצועים יותר? תודה רבה על התגובה שלך דרך אגב

אפסט

New member
אתה יכול לשדרג את ההארדיסק כמו שהוא אמר

ולקנות אריזה/מארז כזו שתהפוך לך את הכונן הנותר של ה80GB לכונן נייד. זיכרון גדול ליותר לא יאיץ את היציאה ממצב שינה - להיפך (תלוי במהירות של הזיכרון ) מאחר ולמעשה כשאתה יוצא ממצב שינה אתה בעצם טוען נתונים מהכונן הקשיח לזיכרון, זיכרון גדול יותר גם יצריך קובץ מערכת גדול יותר לצורך מצב שינה (זיכרון של 512MB יוצר קובץ של 512MB על המחשב וכן הלאה 2GB יתפוס 2GB של זיכרון על הכונן קשיח שלך לצורך מצב שינה). תהיה לך תועלת עם תגדיל את הזיכרון RAM בכך שהמערכת תשתמש פחות בקובץ ההחלפה ותרגיש שיפור של משהו כמו20-30% בביצועים - זה כבר הסבר ארוך יותר ...החלטה שלך אתה יכול להתפשר על כונן קשיח של 120 GB שדרוג הזיכרון ב512MB ומארז שעולה משהו כמו 90 ש"ח (נראה לי שהעלות של זה קרובה לעלות של רק אחד מהאופציות שרצית)

ארגינין

New member
אז שורה תחתונה-

אתה אומר שהוספת זכרון תשפר ביצועים ברמה של 30% לעומת זאת הארדיסק, פרט להגדלת נפח, לא ישפר לי כלום? לחלופין 120 ג'יגה + 512 מגה יהיה יותר יעיל מהרחבת זכרון של ג'יגה? (אני פשוט מנסה למצוא את המקסימום במחיר המינימלי)

gery28

New member
לדעתי תרחיב את הזכרון בעוד חצי גיגה

אני מאמין שתרגיש את השינוי .לגבי דיסק קשיח חיצוני תוכל לרכוש מארז לדיסק חשוב שתשים לב לנושא צריכת החשמל כיוון שמעל קיבולת מסויימת יהיה צורך במקור חשמל. יודע שבדיסקים 2.5אינץ מעל 100GB המארז דורש חיבור חיצוני לחשמל. קח בחשבון שאם תחבר את זה כל הזמן כשהמחשב עובד על הסוללה שלו בלבד זה יגזול משאבים. ואין קשר בין הביצועים לבין דיסק חיצוני במקרה הזה רק הגדלת הזכרון יאפשר את העניין.

ארגינין

New member
תודה..

מקור חשמל אינו בעיה, כי הכוונה שלי זה שההארדיסק ה"קבוע" הוא זה שיהיה עם המצגות והדברים שאני צריך כשאני על סוללה. כשאני בבית (כל יום אני עובד איתו בבית במקום PC) הוא פשוט מחובר לחשמל (הכוונה למחשב הנייד) ככה שהסוללה תמיד טעונה והמחשב עובד על צריכת חשמל ישירות ולא דרך הסוללה. למה צריך מארז? ראיתי פרסומים להארדיסקים חיצוניים שפשוט מגיעים "מוכנים"- לקנות הארדיסק "רגיל" כמו שיש ל- PC ועוד להוסיף לזה מארז לא משתלם לי כי הוא הרבה יותר פגיע- הוא לא אמור להיות בחוץ אלא בתוך המארז של הPC בשורה התחתונה לא? בכל מקרה אתה אומר שהזכרון עדיף הא? אם אפשר לשאול למה דווקא חצי ג'יגה ולא ג'יגה לדוגמה? ההבדל יהיה זניח? ועוד שאלה שהתעוררה (אני פשוט מפציץ היום)- הסתכלתי באינטרנט במדריכים להתקנה של חומרה בניידים (אין לי בעיה להתקין ל -PC אבל אני קצת מפחד לפתוח את הנייד שלי)- ראיתי שכל מה שצריך לעשות זה פשוט להכניס את הזכרון לעמדה הריקה ולהריץ את המחשב- הBIOS אמור לזהות הכל לבד וכו'- האם ככה העניין גם בליבה כפולה? בזמנו קראתי שצריך הגדרות מיוחדות גם לXP בשביל שהתכונה של ליבה כפולה באמת תנוצל- האם יש קשר בכלל לזכרון? תודה רבה על כל העזרה!

יאיר B

New member
ומה אתה חושב שיש בתוך הדיסקים שבאים "מוכנים"?

דיסק קשיח כמו של מחשב (בקיבלות שאתה רוצה בטוח שזה 3.5") בתוך מארז. אין משהו אחר. דיסקשיח זה דיסקשיח. אין שום קשר בין המעבד לזיכרון. הביוס אמור לזהות את הזיכרון ולא המעבד.

למעלה