אשמח לקבל עצה
שלום לכולם אני חדש פה ואשמח לקבל עזרה
יש לי מזה כ-8 חודשים כבר מחשב נייד Dell Inspiron 6400 (מערכת XP, הארדיסק 80 ג'יגה, זכרון 512, ליבה כפולה ). חשבתי לקראת הקיץ לבצע איזה שדרוג קטן. אז הנה 2 האופציות שעומדות לפני- א. לקנות כרטיס זכרון של ג'יגה ולחבר אותו לשקע הפנוי ב. לקנות הארדיסק חיצוני של 320 ג'יגה כמה הערות לפני השאלה שלי- מצד אחד חשוב לי ההארדיסק בשביל ליצור גיבוי, כי לצערי הרב כמו רוב האנשים פה (אני חושב) לא קיבלתי דיסק ווינדוז עם המחשב, אלא קיבלתי אותו בתיקיה (שברח לי השם שלה עכשיו אבל זה לא קריטי) בהרדיסק. מצד שני יותר מהכל חשוב לי לחזק את המחשב- זה לא שהוא חלש עכשיו, וזה לא שאני גיימר שמריץ עליו משחקים, אבל אני רוצה להבטיח מינימום התרסקויות ומקסימום ביצועים. אולי חשוב בעצם לפרט בשביל מה אני משתמש במחשב (מן הסתם משפיע בבחירת חומרה)- אני סטודנט- ככה שהדברים העיקריים שרצים הם OFFICE XP (מתעקש לא לשדרג למתקדמים יותר כי אני די בטוח שהם רק יעמיסו לי על המחשב), מעבר לזה יש לי המון מוסיקה וקצת סרטים, משחק אחד וגם הוא רץ חלק על המחשב. זה המטרות של המחשב שלי. אז הנה 2 השאלות הקטנות שלי: א. הארדיסק חיצוני- באמת אפשר לסמוך עליו? האם נפילה פיזית שלו לדוגמה תדפוק אותו לחלוטין? בנוסף הוא מחובר דרך USB, מה שאומר שהמהירות קריאה או כתיבה שלו מוגבלת כמו למהירות של דיסק און קיי לדוגמה? בנוסף, אם ההארדיסק בנייד הוא SATA אני מן הסתם צריך הארדיסק חיצוני שגם הוא SATA נכון? ב. שאלת מיליון הדולר מה בעצם עדיף? הרחבת הארדיסק חיצונית או להוסיף חצי ג'יגה או ג'יגה נוסף לזכרון- מה בשורה התחתונה יגרום לשיפור גדול יותר ביכולת של המחשב ויבטיח לו אורך חיים גדול יותר? תודה רבה לעונים ויום טוב 
שלום לכולם אני חדש פה ואשמח לקבל עזרה