אשמח לקבל עזרה

da1boy

New member
אשמח לקבל עזרה

שלום אני חדש בפורום, אני חייל בן 19 מאזור המרכז, מקווה להשתלב :) ישנם כמה מילים שהייתי מעוניין לדעת את משמעותן: 1. סופרלטיב 2.דיסטינקטיביות- 3.פלצור 4. בירוטכניקה 5.מעומעמים 6. (צבע) ענבר 7. רטרו אשמח אם תעזרו לי :)

Yuvalenko

New member
שלום לך - נשמח לעזור לך בכל שאלה,

אך האין זה קל יותר פשוט לפתוח מילון? אלו אינן מילים נדירות או מסובכות שקשה למצוא. מומלץ - מילון אבן שושן המורחב.

lahav4

New member
יובל, לא משלמים לנו

לעבוד כאן כדי שנשלח אנשים למילון.
חוצמזה, אני אפילו מכיר מנהל פורום אחד (לא אנקוב בשמו, מפאת כבודו, אבל זה לא איתי) שממה שהבנתי אין לו מילון אבן שושן.
אז אני אנסה, ואולי יבואו אחרים וישלימו אותי: 1. סופרלטיב - שם כולל למלים כמו "הכי טוב", "הכי יפה", "הכי מהיר", בקיצור, כל מה שהוא "הכי". 2. דיסטינקטיביות - תכונה של להיות נבדל ושונה מאחרים - לעתים קרובות לטובה. לדוגמה: אם יש לך מדף של לחמים אחידים פשוטים, ובאמצע יש לך לחם אורגני של הרדוף, אז הלחם האורגני הוא דיסטינקטיבי. "תכונה דיסטינקטיבית" זה "תכונה בולטת". 3. פלצור - "לאסו", החבל הזה שאיתו קאובואים במערב הפרוע היו תופסים סוסי פרא. 4. בירוטכניקה - אני מנחש שהתכוות ל"פירוטכניקה", כי אני לא מכיר מילה "בירוטכניקה". "פירוטכניקה" זה המקצוע של הרכבת זיקוקין דינור. בימינו משתמשים בביטוי הזה כמילה נרדפת לזיקוקין דינור או לשטיקים דומים, שבעיקר נועדו למשוך את העין ואין להם ערך בפני עצמם. 5. מעומעמים - מטושטשים. בעיקר בהקשר של אורות, ואז הכוונה לאורות חלשים. 6. ענבר - ענבר זה השרף שיוצא מעצי אורן, כלומר הנוזל הזה שמטפטף מהגזע של העץ אם אתה פוצע אותו עמוק. לנוזל הזה יש צבע חום-צהוב בהיר, קצת שקוף. 7. רטרו - מילולית "אחורה", אבל הכוונה בדרך כלל לאופנה או עיצוב מתקופה של לפני כמה עשרות שנים שקמה לתחייה, ומיוצרת מחדש. למשל, כשאומרים "אופנת רטרו" מתכונים לבגדים חדשים, שמעוצבים בדוגמה של האופנה שהייתה קיימת לפי כמה עשרות שנים.

Yuvalenko

New member
חבוב, אחרי שהורידו לי בשכר, זה כמו

לעבוד כאן בהתנדבות! אני מתחיל בשביתה איטלקית. דיפורנה דיטרנו דה לה נוטללה לא איטליאנו.

lahav4

New member
מה אתה עושה ער בשעות האלו? ../images/Emo2.gif

קדמה, פיפי ולישון!

or99

New member
יוו! בטח שיש לי!

מי שאין לו כאן מילון אבן שושן נורמלי (עם אטימולוגיה) זה דווקא יובל... הבעיה היא שרוב הזמן אני לא נמצא בבית.

dorgad

New member
קצת תוספות, ברשותכם

סופרלטיב - שם תואר כללי למילים המהללות את מה שהן מתארות. דוגמה: על אהוד מנור ז"ל נאמרו כל הסופרלטיבים האפשריים. פירוטכניקה - הפעלת פעלולי אש, וכיום - גם אור. למשל, מה שעושים בקולנוע, בתיאטרון ועל בימות מופעים (ולא רק זיקוקים). מעומעמים - משמש גם לתיאור עמיינים מופשטים, כמו למשל רגשות מעומעמים (כלומר, לא ברורים, לא חדים). ענבר - השרף משמש גם בתעשיית התכשיטים. משבצים "אבני" ענבר במחרוזות, בטבעות, בצמידים, בעגילים ובחגורות. דור

da1boy

New member
ממש תודה!!!../images/Emo24.gif

באמת עזרת לי תודה!
יש לי מילון אבן שושן, הבעיה היא שחיפשתי גם במילון, וגם באינטרנט ולא מצאתי... רוב המילים הם בלועזית...

ElinorL

New member
שלום יובלנקו

long time no see בדיוק חשבתי שאולי אתה תוכל לעזור לי בפירוש המילה שאני מחפשת והפלא ופלא! פתאום אני רואה שאתה כותב בפורום הזה! איזה עולם קטן, אה?

Yuvalenko

New member
אז זהו, שהעולם הוא ענקי...

המדינה הזאת לעומת זה - קטנה להפליא.
אור מנהל הפורום ענה לך בצורה מושלמת לדעתי בשרשור השני. אבל את מוזמנת לשאול אותי שאלות גם!

ElinorL

New member
תודה רבה אבל...

רק את זה רציתי לדעת
(אלא אם במקרה אתה גאון הדור באקולוגיה ובא לך להעביר לי שיעורים פרטיים בטלפון חחח
)

da1boy

New member
נצל"ש- טיפים לזכור מילים

בזמן האחרון, אני מתעניין במילים חדשות, וכל יום לומד כמה מילים חדשות... השאלה שלי, מה אפשר לעשות כדי לזכור אותן? מכיוון שנגיד אני עכשיו קורא איזה מילה מסוימת, וזוכר, עוד שבוע שבועיים אני כבר אשכח אותה... למישהו יש פיתרון?

Yuvalenko

New member
העצה הכי טובה שלי אליך - כיוון שגם

אני הייתי במצבך בעבר, כשלמדתי בתיכון וניסיתי ללמוד כמה שיותר מילים מיוחדות ויוצאות דופן - רשום לך את המילים שברצונך ללמוד, ואת פירושם, משהבנת אותם צור מהם פסקה או קטע, רצוי הומוריסטי. בעוד שרוב חבריך לא יבינו כמעט מילה אחת, את תבין אפילו מן ההקשרים במשפט, ואם תשכח מילה או שתיים, תיזכר לפי אותם הקשרים. חוץ מזה שזה מגניב.
(מנסיון)

ElinorL

New member
זאת באמת שיטה מעולה

מלמדים אותה גם מורים להוראה מיוחדת וגם בפרוייקט מיכאל יובל, שיחקת אותה!

למעלה