יובל, לא משלמים לנו
לעבוד כאן כדי שנשלח אנשים למילון.
חוצמזה, אני אפילו מכיר מנהל פורום אחד (לא אנקוב בשמו, מפאת כבודו, אבל זה לא איתי) שממה שהבנתי אין לו מילון אבן שושן.
אז אני אנסה, ואולי יבואו אחרים וישלימו אותי: 1. סופרלטיב - שם כולל למלים כמו "הכי טוב", "הכי יפה", "הכי מהיר", בקיצור, כל מה שהוא "הכי". 2. דיסטינקטיביות - תכונה של להיות נבדל ושונה מאחרים - לעתים קרובות לטובה. לדוגמה: אם יש לך מדף של לחמים אחידים פשוטים, ובאמצע יש לך לחם אורגני של הרדוף, אז הלחם האורגני הוא דיסטינקטיבי. "תכונה דיסטינקטיבית" זה "תכונה בולטת". 3. פלצור - "לאסו", החבל הזה שאיתו קאובואים במערב הפרוע היו תופסים סוסי פרא. 4. בירוטכניקה - אני מנחש שהתכוות ל"פירוטכניקה", כי אני לא מכיר מילה "בירוטכניקה". "פירוטכניקה" זה המקצוע של הרכבת זיקוקין דינור. בימינו משתמשים בביטוי הזה כמילה נרדפת לזיקוקין דינור או לשטיקים דומים, שבעיקר נועדו למשוך את העין ואין להם ערך בפני עצמם. 5. מעומעמים - מטושטשים. בעיקר בהקשר של אורות, ואז הכוונה לאורות חלשים. 6. ענבר - ענבר זה השרף שיוצא מעצי אורן, כלומר הנוזל הזה שמטפטף מהגזע של העץ אם אתה פוצע אותו עמוק. לנוזל הזה יש צבע חום-צהוב בהיר, קצת שקוף. 7. רטרו - מילולית "אחורה", אבל הכוונה בדרך כלל לאופנה או עיצוב מתקופה של לפני כמה עשרות שנים שקמה לתחייה, ומיוצרת מחדש. למשל, כשאומרים "אופנת רטרו" מתכונים לבגדים חדשים, שמעוצבים בדוגמה של האופנה שהייתה קיימת לפי כמה עשרות שנים.