אשמח לקבל עזרה :)

שרונה 1

New member
אשמח לקבל עזרה :)

שלום, אני בת 23 מחיפה. עד לתקופה זו ממש הייתי בטוחה שאני רוצה להתחיל ללמוד השנה עבודה סוציאלית באונ' חיפה אבל לאחר מחשבה שנייה (ונזיפות מכל מי שאני מדברת איתו על הנושא) אני שוקלת לשנות כיוון בגלל שכר הרעב והתנאים הרעים של המקצוע. הבעיה היא שאני לא מצליחה להחליט לאיזה תחום אני רוצה ללכת (או במילים אחרות מה הכי פחות משעמם אותי) הדברים שהכי חשובים לי זה שיהיה ביקוש לתחום הזה בשוק-עם שכר הוגן ושהתנאים לא יהיו בשמיים (ממוצע בגרויות 97 פסיכומטרי סביבות 600- אני עכשיו משפרת מ 580) במקביל אני הולכת להכוונה מקצועית אבל אני אשמח לקבל עצות ממשהו עם נסיון שמבין מה הביקוש וכו.. תודה רבה רבה רבה, אני ממש אבודה כבר ואפילו לא יכולה להירדם בלילה מרוב דאגה :(

שרונה 1

New member
שכחתי לציין

שאני שוקלת ללכת על הנדסה אזרחית-הבנתי שיש ביקוש לזה בשוק או למשפטים- ואפילו אולי עם שילוב של עבודה סוציאלית

תשובה ביקוש הוא דבר שמשתנה. יכול להיות שבעוד 4 שנים, תנאי העובדים הסוציאליים ישתפרו (כבר עכשיו רואים ניצנים ראשונים לעניין), הביקוש יעלה בעקבות כל מיני פרויקטים ממשלתיים. מאידך, אם תלכי לתחום שאת לא מתאימה אליו, גם אם יהיה ביקוש מטורף אליו, את לא תהיי מספיק טובה להשתלב ואם כן, לא תהיה מאושרת (כשדרך אגב, משפטים הוא תחום שרבים מאוד לומדים וגם הנדסה אזרחית, כך שהביקוש אליהם יכול לרדת בשנים הקרובות).

שרונה 1

New member
כן אבל..

קודם כל תודה על התשובה המהירה :) איך אני יכולה לדעת אם אני אהיה טובה? הרי אם עבודה סוציאלית זה תחום שמעניין אותי זה לא באמת אומר שאני אהיה טובה בזה, וזה גם לא משהו שיכולים להגיד לי בהכוונה מקצועית אז הדרך היחידה שלי זה ללכת לתחום שאני יודעת שיש לו ביקוש, אין איך לדעת (או לחזות דבר כזה??) אני חייבת לומר שבחירת כיוון זה פשוט קשה!! הייתי בטוחה שאני יודעת בדיוק מה אני רוצה אבל מסתבר שלא, ומסתבר שזה ממש קריטי (כדי לא להגיע למצב שלומדים שלוש שנים ובסוף מקבלים פחות משכר מינימום..) מה הדרך להחליט באופן הכי חכם? תודה רבה מראש!

זה לא יותר מידי מסובך יש לך יכולות מסוימות אשר נראות בדרכים שונות. ניתוח של אלו יכול לכוון אותך באשר ליכולות שלך ואז למנוע ממך לעשות טעויות בבחירת מקצוע.

למעלה