אשמח לקבל ייעוץ ;(

עדי185

New member
אשמח לקבל ייעוץ ;(

שלום, בן זוגי ואני כ- 3 שנים יחד (אני 28 והוא 36), במהלך התקופה נפרדנו פעמיים. כשהכרנו, הוא התנהג בחוסר בגרות מוחלט, סיפר לי על בחורות שהשכיב בחוסר טקט, קיבל טלפונים מנשים, היה מנוי בקופידון בזמן שהיינו יחד. אני יודעת בתוך תוכי שהוא לא בגד אך כל העניין גרם לי לחוסר ביטחון עמוק בתוכי. לאחר כחצי שנה עברנו לגור יחד. רבנו המון בעיקר בגללי, בגלל אותו חוסר ביטחון שגרם לי להיות קנאית,רבתי איתו ועשיתי לו סצינות על שטויות. נפרדנו לאחר שנה וחצי בגלל הסיבה הזו. לאחר כ-3 חודשים הוא יצר קשר וביקש לחזור-חזרנו לגור יחד. ביקשתי ממנו שיספר לי עם מי היה בתקופה הזאת,הוא בחר לשקר לי, לומר שלא הייתה אף אחת. כל פעם גיליתי לבד על מישהי חדשה,בכיתי, התחננתי שיספר את האמת כי חשוב לי לדעת, הוא המשיך לשקר. בכל אופן,בין השאר, גיליתי שהוא שכב עם בחורה שגרה לידינו ועובדת בבית קפה מתחת לבית וכן עם שכנה שגרה בקומה מתחתינו ! גרתי איתו שנה נוספת שלוותה בחוסר ביטחון בגלל כל השקרים והרגשת אי נעימות ובחילה כל פעם שעליתי במדרגות ופגשתי את השכנה. נפרדנו שוב לפני כחצי שנה. בחצי שנה האחרונה, היינו "ידידים". לי היה חבר 4 חודשים והוא יצא עם נשים. לפני חודש,הוא התוודה שהוא עדיין אוהב ורוצה להתחתן. הסכמתי לנסות שוב. הפעם הפסקתי עם סצינות הקנאה, לא תיחקרתי אותו ולא ביקשתי שיספר עם מי הוא היה כי החלטתי להתחיל דף חדש ונקי. התחלנו לדבר על חתונה ועל מציאת דירה וכו'. דבר אחד ביקשתי- שיספר לי אם אחת מהבחורות יוצרת איתו קשר. חשוב לי לדעת את האמת. הוא הסכים, הבין שזה חשוב לי...לפחות העמיד פנים. לפני מספר ימים, רציתי להיכנס לגימייל שלי במחשב שלו וזה נכנס ישירות לגימייל שלו וראיתי שמישהי מהעבר יצרה איתו קשר. הוא כמובן לא סיפר לי על כך. אני כ"כ מבולבלת, אני אוהבת אותו רוצה להקים איתו משפחה אבל הוא לא מסוגל לומר את האמת בנוגע לנשים. זה גורם לי לחוסר ביטחון. איך אני יכולה להתחתן ככה? כמה שיחות אני יכולה לנהל איתו כדי שיבין שחשוב לי לדעת. שהשקרים תורמים רק להרס הקשר? מה אני עושה לעזאזל?! אשמח לקבל תגובות :(

seeyou

New member
"זה גורם לי לחוסר ביטחון."??../images/Emo178.gif ../images/Emo12.gif לדעתי

זה אמור להיות להיפך למרות השפע שיש לו הוא מעדיף אותך.אתך הוא מרגיש "גבר" וגם גבר חופשי-אחרות לא היו מוכנות להרפתקאות המיניות שלו. מה שעוד לא הבנתי למה חשוב לך לדעת עם מי הוא שוכב,הרי את "סולחת" לו בכול מיקרה.זה מגרה אותך? אני חושב שאו שהוא "צם"
אצלך או שהוא סופר-מאן. יוסי

chenby

New member
מה את עושה?

יש לך כמה ברירות 1) לעזוב אותו לנפשו - מותר לו להיות עם אחרות כשהוא לא איתך והוא גם לא חייב לשתף אותך אם הוא לא רוצה.. וכמו שאת רואה כשאת חופרת - בכל מקרה התוצאה לא מספקת אותך. את יוצרת אותה במו ידייך יקירה. מה אכפת לך עם מי הוא היה בזמן שהוא לא היה איתך? למה את צריכה לדעת את זה? מה משרת אותך בזה? ואם מישהי מהעבר יצרה איתו קשר, האם זה אומר שאסור לה לנסות? האם זה אומר שהוא יעשה משהו עם היצירת קשר שלה? זה לא שהוא לא נותן לך סיבות לסמוך עליו, את מראש מאמינה שאם מישהי מדברת איתו, אז אי אפשר לסמוך עליו -הכל במחשבות שלך כשתעזבי את עצמך לנפשך, תעזבי אותו לנפשו ותוכלו להיות יחד הרבה יותר בכיף ובאמון. 2)אופציה שניה לעזוב אותו ולהתחיל מחדש עם מישהו שאין לך איתו משקעים או מטענים - רק פה במידה ואת סוחבת איתך את הדפוסים שלך, ברור מאליו שזה גם יחזור איתו.. גם הוא יהיה לא אמין בעינייך... כי את לא מאמינה בהם.. 3) לעזוב הכל להיות לבד ולעבוד על האמונות שלך בעצמך ובחוסר בטחון שלך - כי לי יש גבר שמלא נשים אוהבות, אני רואה את זה כאמת - כי הוא בן אדם מדהים ובטח שכולם ימותו עליו גברים ונשים כאחד. האם זה אומר משהו עליי? חוץ מזה שבחרתי לי גבר מדהים? גם אני מדהימה ומקבלת הצעות מפה ועד מחר - האם זה מחייב שאני אעשה איתן משהו או שלא ניתן לסמוך עליי? החוסר בטחון זה לא הוא גורם לך - זה המחשבות שלך עליו גורמות לך חוסר בטחון - ולכן רק במחשבות שלך את יכולה להביא לעצמך שוב את הבטחון. 4) אופציה נוספת היא להחליט על מערכת יחסים פתוחה ואז מראש את יודעת שלא משנה מה יהיה ... זה מה שהחלטתם.. לא נראה לי שהאופציה הזו תמצא חן בעיניך.. לסיכום - את לא צריכה לנהל איתו שום שיחות והוא לא משקר לך - את חופרת לו ואת מחפשת לראות איפה הוא לא אמין וכשמחפשים ממי, גם אם זה לא אמת - אז מוצאים... כי כשמחפשים ומחפשים (גם המחשבה - שאת מחכה לראות מתי שוב הוא יפול) את תמצאי מיילים מנשים שיוצרות איתו קשר, ומכיוון שכבר את מראש לא מאמינה לו -אז גם ישר תחשבי שהוא נענה ליצירת קשר שלהן והוא עושה איתן משהו... הרי בלי המחשבה הזו, בטח היית עם יותר בטחון ויותר פנויה להיות איתו בשמחה.. עם המחשבה את חסרת בטחון ומבולבלת ולא יודעת אם להיות איתו או לא.. שוב.. עם המחשבה את חסרת בטחון ומבולבלת וכועסת, בלי המחשבה את הרי רגועה יותר ושלווה.. אז איך הוא הבעייה שלך?

עדי185

New member
....

היי, אני לא "חופרת" לו. אני בסה"כ רוצה לדעת אם מישהי מהבחורות הזולות הללו יוצרת איתו קשר . זה לא נעים לגור מעל בחורה שהוא שכב איתה, שאני והוא פוגשים אותה כל יום, או ללכת לבית קפה השכונתי כשבחורה אחרת שהוא השכיב ממלצרת אותנו. אני לא עושה לו שיחות נפש בעניין. האם זה לא לגיטימי לבקש ממנו משהו שחשוב עבורי? לא איכפת לי מה היה לו בתקופה שלא היינו יחד, אבל אני כן רוצה לדעת אם מישהי יוצרת קשר ואיך הוא התייחס לזה. אני גם לא "מחפשת" אותו. אם הוא לא מסתיר כלום, אז אין לו סיבה לשקר לי. אני מגזימה?

nate2000

New member
תראי הבחור שלך לא בדיוק חסיד אומות עולם

אבל גם לך לא חסר. לשאלתך, כן את מגזימה. וכן את חופרת. אם את חושבת שאת בסדר גמור והכל לגיטימי אז לא היית באה לכאן ופותחת את זה. אז כנראה שגם לך מאוד מציק הדפוס הזה שבו את חייה ולפיו את מתנהלת. ובכל מקרה, ראית שדרך הפעולה שלך לא עובדת, אז אולי הגיע הזמן להחליף אותה? נ.ב אם מפריעה לך השכנה והמלצרית אז או שתחליפו מקום מגורים ומסעדה או שתחפשי לך בחור אחר שלא עושה את השכנות שלו.

אי אפשר להיות עם מישהו שאת לא בטוחה

מערכת יחסים צריכה להיות כנה, והכי חשוב שצריך להאין אחד לשני בעיינים עצומות. תנסי לדמיין את עצמך מצד אחד נשואה לו ויהיו הרבה סימני שאלה, אי שקט ואולי אפילו בגידות. ומצד שני אם לא תתחתני איתו אז את תרגישי עדיין יכולה לעזוב. אין לך מחוייבות אליו (ילדים וכדומה..) מערכת יחסים צריכה להיות שקטה..הכוונה שאת יכולה לישון בשקט שגם אם הוא נמצא בסוף העולם הוא עדיין יהיה אמין כרגע את לא בטוחה.. אני לא חושבת שחתונה זה יהיה צעד נכון... אם התחלת מערכת יחסים עם מישהו חדש תנסי להתמקד בה. בהצלחה!

habubnik

New member
להתחתן במצב הזה תהיה טעות לדעתי

כתובה או טבעת לא משנים אנשים או התנהגויות - המצב כיום ימשיך גם אחרי הנישואין. הוא עושה מה שעובד לו - הרי לא משנה כמה פעמים נפרדתם, קיבלת אותו חזרה כל פעם. אחרי שתתחתנו זה יהיה הרבה יותר קשה ובעייתי לעזוב/לחזור/לעזוב/לחזור - אז תגידי לי את, מה יגרום לו להשתנות? הרי כ-ל פעם הוא הבטיח וכ-ל פעם הוא שיקר והפר את ההבטחה שלו - כמה פעמים צריך לשקר לך שתביני מי עומד מולך? אני מעולם לא הייתי צריכה לחטט עם האיש שלי מה ומי ומו - הוא שקוף מולי כפי שאני מולו. אנחנו לא מדרדרים לסצנות וביטחון עצמי בגובה דשא כי בעיני השקט הנפשי שלו חשוב יותר... יש לנו כבוד לרגישויות אחד של השניה, ומעולם לא הסתרנו דבר כי אין לנו מה להסתיר. את צריכה לחשוב בצורה רצינית עם עצמך מהי הזוגיות הנכונה בשבילך, ולהיות כנה עם עצמך אם באמת הבן אדם שמולך יכול להעניק לך את זה?

לנושנוש

New member
רק שאלה אחת...למה????????????

תשובה אפשרית:" ביגלל אהבה". כמו שוורדה רזיאל אומרת: "מאריכים את האהבה הרבה יותר מדי" או משהו בסגנון. נישואין שבהן לא יהיה לך רגע שקט, בלי אמון...... ברגעים שהכי תזדקקי שיהיה לך שקט נפשי ובטחון בקשר פשוט לא יהיה לך את זה. לא יודעת... את אחרי לידה, שמנת קצת, מרגישה פחות עם עצמך מכל סיבה שהיא... ושוב מיילים והסתרות וכל זה. מה אני אגיד לך? בהצלחה!

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא מאמין בקשר הזה, ולך יש הרבה לעבוד על עצמך

כמו שכתבו לך קודמותי, איתן אני בהחלט מסכים: טוב מהחתונה הזאת לא יצא. שלא יהיו לך אשליות. אם תתחתני, הכל יחמיר, הקשר יתפרק, ואז, אחרי כמה שנות סבל, כשתנתחי מה קרה, תהיי נדהמת לגלות שהכל היה כבר ידוע מראש.... (נכון או לא?) אני לא חושב שאת מגזימה בכלל. הסגנון שלו בתקשורת הוא לא קביל. ברור שאת לא יכולה להיות שקטה עם כזה בחור. ועכשיו לעיקר: כמו שפתחת בדבריך, הוא לא בוגר. נ-ק-ו-ד-ה. אלא שזה לא סוף הסיפור: גם לך יש בעיה אישיותית לא קטנה בכלל. איך אני יודע? כי את בחרת את האיש הזה, עם הבעיה שלו, ואת המשכת וממשיכה את הקשר איתו. כל זה חלילה לא לגנותך. להיפך! את זאת שמתעוררת, חושבת, מנתחת את המצב ומחפשת פתרון. ואכן, יש לך הרבה עבודה לעשות על עצמך - ואל תתחתני עם אף אחד עד לשא תעברי טיפול שבו תבריי למה את מתחברת למישהו לא בוגר ובוגדני. ועד שלא תעשי משהו קומסטרוקטיבי עם זה. אילו גם הוה היה במצבך, ומוכן לעבוד על עצמו, יכולת לעבוד יחד עבודה זוגית. אבל נשמע שהוא לא שם בכלל. ומאחר ולא קניתם יחד בית, לא הקמתם עדיין משפחה, לא נתתם עשר שנים מחייכם זה לזו - ובעיקר: כי לא ידעתם מעולם תקופה טובה! - לכן את לא יותר מדי מחויבת לקשר, ועדיף שתעשי את העבודה הפרטית שלך לבד, בלי המשקולת של קשר אהבה הרסני. יש לך פה הזדמנות לעשות שינוי משמעותי בחייך, בחלק שלך עצמך. יש לך על מה לעבוד, יש לך כנראה נכונות לבחון את עצמך - השתמשי בכל אלו, עזבי את הבחור, עם השכנה והמלצרית והגקמייל והג'דייט וכל הבלגן, שיחיה את חייו כמיטב הבנתו, ולא יגרור אותך לסרט שלו. יצא קצת חריף? קורה לי לפעמים... זה רק פורום, וקחי מזה רק את מה שמתאים לך. שבת שלום. מריוס

שילה1

New member
יקירתי-לבן זוג בעייה בנושא נאמנות בקשר.

קחי זאת בחשבון כשאת עומדת להקים משפחה,ואיתו. שקלי חשבי ובדקי. גבר בגילו-לא ישנה דפוס התנהגות שכזה. וכעת-עשי את השיקולים שלך.

לנושנוש

New member
קונסטרוקטיבי, ואני לא אוהבת את המילה הזאת..

ולא כולם מבינים אותה. שבת שלום.

czar

New member
קנאה זאת מחלה קשה

את מבינה כמה הקנאה שלך מוציאה אותך מדעתך מחד, מאידך הוא שקרן (למרות שיש סליחה פורטה בחלק משקריו כי כנראה שלא יכל היה לספר לך מאומה כי היית יוצאת בסצינות) וכנראה גם לא טיפוס הכי אמין.... את מתעקת להיות במערכת יחסים חולה.

misty10

New member
לא קראתי את התגובות ו... זה מה שאני חושבת

אני לא הייתי נשארת רגע אחד אחרי תפיסת השקר השני (את הראשון אולי אפשר להבין). אבל אם את תופסת אותו בשקר אחרי שקר אחרי שקר... זה שקרן פטולוגי (גם אם הסיבה שלו היא שהוא לא רוצה שתפגעי) לברוח!!!

למעלה