אשמח לקבל את עזרתכם

מצב
הנושא נעול.

TL411

New member
אשמח לקבל את עזרתכם

אשמח לקבל את עזרתכם
הגננת אמרה לי שעושה רושם שביתי בת ה 3.5 מחוננת וכדאי לבדוק את זה. 1. מה תתן לי הבדיקה/אבחון? 2. היכן זה מבוצע? (אני מאזור רחובות) 3. האם בכלל מבצעים אבחונים בגיל כזה? תודה, שרי

תשובות בקיצור

אשמח לקבל את עזרתכם
הגננת אמרה לי שעושה רושם שביתי בת ה 3.5 מחוננת וכדאי לבדוק את זה. 1. מה תתן לי הבדיקה/אבחון? 2. היכן זה מבוצע? (אני מאזור רחובות) 3. האם בכלל מבצעים אבחונים בגיל כזה? תודה, שרי
תשובות בקיצור
(אולי אחר כך יענו לך יותר בפירוט, או שתחפשי בפורום - יש הרבה מאוד שאלות מהסוג הזה): 1. הבדיקה בגיל הזה לא תתן שום דבר, חוץ מהרגשה טובה להורים (ולסבים וסבתות כמובן). 2. הבדיקה היא פרטית ומבוצעת אצל פסיכולוג חינוכי (ועולה בהתאם. מעל ל-1000 ש"ח לאבחון, יש כאלה שלוקחים אלפי שקלים). 3. מהסיבות הנ"ל - כמעט שלא מבוצעים אבחונים בגיל הזה. אם הגננת אומרת שעושה רושם שהילדה מחוננת - סביר להניח שהיא אכן מחוננת. נושא הבדיקה הופך להיות קצת יותר רלוונטי אם וכאשר עולה השאלה של "הדלגה" לבית ספר בגיל 5. כלומר מבחינתכם - בעוד שנה בערך. גם אז, אגב, זה פרטי אבל יש ערים שבסבסדות את זה קצת (למשל, ירושלים. לא יודעת לגבי רחובות).

ציפי ג

New member
מיותר לחלוטין

אשמח לקבל את עזרתכם
מיותר לחלוטין
יקר, ואם אין צורך אז לשם מה? הבדיקה בגיל הזה לא נותנת כלום חוץ מתחושה מאוד נעימה של גאווה, על משהו שאפילו לא קשור בנו.

מותר להתגאות גם בלי אבחון

מיותר לחלוטין
יקר, ואם אין צורך אז לשם מה? הבדיקה בגיל הזה לא נותנת כלום חוץ מתחושה מאוד נעימה של גאווה, על משהו שאפילו לא קשור בנו.
מותר להתגאות גם בלי אבחון
סבתא שלי מאשרת

אגוזים1

New member
לפעמים טוענים שיש קשר../images/Emo8.gif

מיותר לחלוטין
לפעמים טוענים שיש קשר

גנטי

אגוזים1

New member
כמו שכבר כתבו כאן

אשמח לקבל את עזרתכם
כמו שכבר כתבו כאן
בגיל הזה נראה לי מיותר אלא אם כן יש סיבה אחרת לאבחון (כגון קושי פסיכולוגי, מוטורי או אחר...) לקראת גיל בית ספר יש לכך יותר משמעות וגם טוענים שתוצאות האבחון יותר מהימנות (להבדיל מגיל שלוש וחצי...)

מניסיון, ברחובות אין מסגרת למחוננים

כמו שכבר כתבו כאן
בגיל הזה נראה לי מיותר אלא אם כן יש סיבה אחרת לאבחון (כגון קושי פסיכולוגי, מוטורי או אחר...) לקראת גיל בית ספר יש לכך יותר משמעות וגם טוענים שתוצאות האבחון יותר מהימנות (להבדיל מגיל שלוש וחצי...)
מניסיון, ברחובות אין מסגרת למחוננים
למעט בגילאי ביה"ס יסודי פעם בשבוע ביום שישי לילדים שעברו איבחון בכיתה ג'. זה די מתסכל. אבל כמו שאמרו כאן, אין מה למהר ולא כדאי בכלל לאבחן בגיל הזה. בכלל, עדיף לתת לילדה בגיל שלוש וחצי ליהנות מגילה ולא להאיץ בה, גם (במיוחד) אם היא מחוננת.

אגוזים1

New member
רק עוד דבר קטן...

כמו שכבר כתבו כאן
רק עוד דבר קטן...
כתבת שהגננת אמרה שכדאי לבדוק את זה... האם הגננת אמרה למה כדאי לבדוק את זה? האם היא ראתה בעיות שנובעות מכך? (לדוגמא פערים גדולים בין היכולת לביצועים, תיסכול מוטורי/התנהגותי, שיעמום בגן וכדומה) אם הגננת רק ציינה עובדה ו"המליצה" על האיבחון מתוך התלהבות בלבד אז ראי את תשובתי מלמעלה... אבל אם ההמלצה נובעת בגלל משהו אחר, בגלל צורך כלשהו של הילדה הייתי מנסה לברר מהו אותו צורך... ועוד דבר קטן... אני לא חושבת שעצם האבחון משנה או משפיע על העובדה אם נותנים לילדה להנות מגילה או לא... מה עושים עם המידע הזה אולי כן משפיע אבל זו כבר שאלה אחרת והתשובה עליה יכולה גם להיות הפוכה. לדוגמא, אם אני לא טועה גרא כבר ציין את העובדה שלפעמים האבחונים הללו יכולים דוקא "להרגיע" הורים מסויימים...

TL411

New member
תודה ועוד כמה מילים...

רק עוד דבר קטן...
כתבת שהגננת אמרה שכדאי לבדוק את זה... האם הגננת אמרה למה כדאי לבדוק את זה? האם היא ראתה בעיות שנובעות מכך? (לדוגמא פערים גדולים בין היכולת לביצועים, תיסכול מוטורי/התנהגותי, שיעמום בגן וכדומה) אם הגננת רק ציינה עובדה ו"המליצה" על האיבחון מתוך התלהבות בלבד אז ראי את תשובתי מלמעלה... אבל אם ההמלצה נובעת בגלל משהו אחר, בגלל צורך כלשהו של הילדה הייתי מנסה לברר מהו אותו צורך... ועוד דבר קטן... אני לא חושבת שעצם האבחון משנה או משפיע על העובדה אם נותנים לילדה להנות מגילה או לא... מה עושים עם המידע הזה אולי כן משפיע אבל זו כבר שאלה אחרת והתשובה עליה יכולה גם להיות הפוכה. לדוגמא, אם אני לא טועה גרא כבר ציין את העובדה שלפעמים האבחונים הללו יכולים דוקא "להרגיע" הורים מסויימים...
תודה ועוד כמה מילים...
ראשית תודה על התשובות. שנית, הגננת טוענת שהילדה כמו ספוג, קולטת הכל כבר מהפעם הראשונה, מקשרת בין דברים...היא אמרה שלדעתה הילדה מחוננת והיה שווה לבדוק את זה. אני לא צריכה חיזוקים לגבי מה יש לי בבית, אני מכירה מקרוב מחוננים (2 האחים שלי), זה לא מרגש אותי,פשוט רציתי לדעת שאני לא עושה טעויות כשאני "חוסכת" ממנה את האבחון. מעריכה מאוד את עזרתכם. שרי

יש חוגים...

תודה ועוד כמה מילים...
ראשית תודה על התשובות. שנית, הגננת טוענת שהילדה כמו ספוג, קולטת הכל כבר מהפעם הראשונה, מקשרת בין דברים...היא אמרה שלדעתה הילדה מחוננת והיה שווה לבדוק את זה. אני לא צריכה חיזוקים לגבי מה יש לי בבית, אני מכירה מקרוב מחוננים (2 האחים שלי), זה לא מרגש אותי,פשוט רציתי לדעת שאני לא עושה טעויות כשאני "חוסכת" ממנה את האבחון. מעריכה מאוד את עזרתכם. שרי
יש חוגים...
מסוגים שונים ומשונים. תנסי להציע לילדה חוג העשרה ותתרשמי לבד מהתוצאה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה