אשמח לערתכם

b l o n d i n i

New member
אשמח לערתכם ../images/Emo13.gif

ראשית עלי לציין שזה אחלה פורום - אני משוטט בו לעיתים
קצת עלי - בעל אזרחות צרפתית, בן 29 בוגר תואר בכלכלה ומנע"ס והנדסאי תעו"נ ( דתי אם זה עוזר למשרות מסוימות) עבדתי כשנה בתחום של כלכלה ולאחר מכן בתחום הדרכות והטמעות תוכנות מחשבים (חלקם גם בנושאים פננסים) אני לא כ"כ מוצא את עצמי פה בארץ.. וכל הזמן קורץ לי מעבר לחו"ל לעולם הגדול האם אתה חושבים שעלי ללכת על זה? מה אני עושה עם עבודה שם? קשה למצוא? איך אני מסדר את הכל? אם כן לאן כדאי?

gatissima

New member
אין תשובות בית ספר לשאלות שלך

הגירה היא נושא אינדבידואלי מכיוון שיש לך אזרחות צרפתית אתה יכול בתיאוריה לחיות ולעבוד בכל אירופה. לגבי איזו מדינה זה כבר תלוי בהעדפות שלך ולמשל בשפה, אתה דובר צרפתית? או שפה אירופית אחרת? כדי להשתלב במדינה ולעבוד בה רצוי לדעת את השפה כי נכון שיש קצת עבודות לדוברי אנגלית בחברות בין לאומיות אבל זה ממש מעט. לכן שפה זה לדעתי אחד הדברים החשובים. גם אמרת שאתה דתי אז אולי חשוב לך לעבור לעיר שיש בה קהילה דתית מסעדות כשרות וכו' וזה גם פקטור אם אנחנו חושבים שכדאי לך ללכת על זה,? אני לא יכולה לענות אני רק יכולה להגיד לך שזה נורא קשה נפשית וכלכלית גם אם בסופו של דבר זה משתלם וכדאי. אני שמחה שעברתי לאירופה ועכשיו עושה את התהליך מחדש למדינה אחרת ונזכרת כמה זה קשה. אני לא מצטערת אבל מכירה הרבה אנשים שחושבים הפוך ממני ולא הסתדרו וחזרו לארץ. כמו שכבר אמרתי זה נורא אישי ותלוי אופי. גם לגבי עבודה, תלוי במקצוע, תמיד אפשר למצוא עבודה אבל גם צריך להיות מוכנים לאפשרות שזה יקח כמה חודשים ולכן להגיע עם כסף שמאפשר מחייה, עם קצת מזל מוצאים עבודה מהר אבל בד"כ זה לוקח זמן. בגדול אני בעד הגשמת חלומות

שין

New member
לך על זה (אתה מדבר שפה אירופאית?)

בגיל כזה כדאי לנסות להגשים חלומות. אם אתה רוק ודתי ואתה בטח מחפש אהבה, חפש עיר עם קהילות יהודיות גדולות

מלפפiן

New member
מסכימה עם אלה לפני,

בגדול, יש קהילה יהודית גדולה יחסית בלונדון, יש גם הרבה יהודים באנטוורפן, אבל נראה לי שזה בעיקר חרדים, אז אני לא יודעת אם זה ממש מדבר אליך. בפריז לדעתי גם, אבל אף פעם לא חקרתי את הנושא. עבודה לא פשוט למצוא, בעיקר אם אין לך שפה ואם אתה עדיין לא גר במדינה, אבל תמיד יש תקווה. נסה אולי קודם לחפש עבודה במדינות שונות מהארץ דרך אתר MONSTER לדוגמה, ואז תראה לאן זה מוביל אותך. בהצלחה!

שין

New member
בפריז יש הרבה מאד יהודים

גם בליאון וגם במרסי

למעלה