אשמח לעצתכם

פרח75

New member
אשמח לעצתכם

אני עובדת סוציאלית במקצועי ובקרוב מתחילה לעבוד עם משפחות שכולות. מעולם לא התנסיתי בעבודה עם עולם השכול וכולי תקווה שאוכל לתרום ולו במעט להפחית מן הכאב שהשכול טומן בחובו. אשמח לקבל מכם כל עצה, מחשבה, מאמר, רעיון שיכולים לעזור לי בעבודתי עם משפחות שכולות. תודה מראש

24 ברבלה

New member
אליזבת קובלר רוס

אני אוטוטו עובדת סוציאלית :) למדתי אותה המון בלימודים והיא עזרה לי המון בתהליך ההתמודדות שלי. "המוות חשוב לחיים" "חיים בצל המוות" שני ספרים חזקים, מעבירים את המסר נכון, לא כבדים מדי ומרפאים מלבד זאת חשוב כמובן (ואני מניחה שאת מכירה) להתמצות בחמשת שלבי האבל, היום טוענים שזה לא "אין" והתפיסה היא אחרת אבל אני מהיכרותי עם הסיטואציה של שכול אצלי ואצל קרובים לי מאוד יכולה לזהות את כל השלבים, גם אם לא בסדר הכרונולוגי שהם מובאים אבל התהליך מלווה לחלוטין ביסודות האלה: הלם, כעס, התמקחות, ארגון מחדש והשלמה בהצלחה!

פרח75

New member
תודה רבה

למדתי את החומר לתואר הראשון אבל בהחלט חשוב להעמיק ולרענן. תודה על העצה

yabubi

New member
עצה מכל הלב

יש המון סוגים של אנשים, ובהתאם תגובות שונות אצלנו בבית אבא שלי מאד אוהב את החיבוק של המערכת (צבא, משהב"ט, עמותות למיניהן...), ואמא שלי לא סובלת את זה. היא לא אוהבת את הביקורים ואת השיחות האלו, ש"מתייגות" אותה כאמא שכולה. שכול הוא קודם כל דבר פרטי, לפני שהוא ציבורי... (למרות שלפעמים הסיפור של המשפחה הוא מהמפורסמים...) אני חושבת שהרבה עובדים סוציאלים נופלים בקטע הזה ולא משכילים לקרוא נכון את התגובות של האנשים.. שיהיה לך בהצלחה!

yabubi

New member
סליחה טעות בניסוח

שכול הוא קודם כל דבר פרטי, לפני שהוא ציבורי... (גם אם לפעמים הסיפור של המשפחה הוא מהמפורסמים...)

yamkachol

New member
ממליץ על קורס במידה ויש - כדי

לעזור בצורה היעילה ביותר. אחרת זה נראה לי כ"התנסות שלך" - והם מקבלים אשת מקצוע לא מקצועית מספיק - וחבל לשני הצדדים, (לא מתכוון לפגוע בך, מתיחס לרעיון). שיהיה לך בהצלחה.

למעלה