אשמח לעצתכם

../images/Emo50.gif

מצטרפת לדברי קודמיי , שום מאמר שום כתבה לא יתנו לך את הכלים , לעבודה זאת זקוקים למרכבים מעולמינו הפנימי , אנושיות רגישות ולא רגשנות,אהבה , והמון המון אכפתיות . ואת זה אני בטוחה שיש בך . מנסיוני ,מציעה לך , לדעת לשמור על עצמך , לא לקחת את העבודה מעבר לשעות העבודה, אני יודעת שזה קשה , אבל ,רק כך תוכלי להגן על עצמך , ולתפקד במיטבך. המון המון בהצלחה העזרי בנו מתי שתזדקקי ואת מוזמנת הכנס למאמרים(דרך הסרגל) אולי תמצאי שם משהו שיעניין אותך . טלי

פרח75

New member
אשמח לעצתכם

אני עובדת סוציאלית במקצועי ובקרוב מתחילה לעבוד עם משפחות שכולות. מעולם לא התנסיתי בעבודה עם עולם השכול וכולי תקווה שאוכל לתרום ולו במעט להפחית מן הכאב שהשכול טומן בחובו. אשמח לקבל מכם כל עצה, מחשבה, מאמר, רעיון שיכולים לעזור לי בעבודתי עם משפחות שכולות. תודה מראש

meshi4

New member
פרח...ראשית מאחלת לך

בהצלחה בתפקיד/בתחום שונה ממה שעסקת עד עכשיו. בזמן שבעלי המנוח היה חולה הוא ביקש עו'ס לשוחח על מה שמציק לו.כמובן שהיא הקדישה זמן גם לשוחח אתי.העזרה שלה חוץ מהקשבה התבטאה בקיצור תהליכים לגורמים שונים.בשלב הבא כשהמצב החמיר והיה סופני היא הסבירה לי שצריך לאשפז בהוספיס.אני התנגדתי וביקשתי לטפל בבית.העו'ס יידעה אותי שיש דבר כזה :אישפוז בית ועשתה את הסידורים הדרושים לכך.כמובן שעל פי ההסבר שלה גם עו'ס תתחלף[כי לכל תחום יש עו'ס בהתאם].הגיעה עו'ס צעירה-בשלב הזה אני נזקקתי לה.זכור לי שאמרתי לה:"אני מקווה שאני לא מעמיסה עליך.אחרי הכל את עוברת מחולה וחולה ורואה מראות קשים" תשובתה היתה:" אני מקבלת את הכוחות ממכם" .כמובן שחוץ מהקשבה. היא סייעה לי רבות במידע והיתה המקשרת הכי מהירה ויעילה עם הביטוח הלאומי. מה שאני אומרת.... שבעבודתך צריך להיות חזקים לראות כל מיני תגובות של אנשים במצבים רגשיים קשים. להקשיב למסור מידע לכל עזרה אפשרית שנזקקים לה. סיוע עם גורמים שונים-לקיצור תהליכים בירוקרטיים שבמצבים כאלה אין סבלנות וכוח נפשי לטפל בהם. אחכ' הנסיון בתחום הוא הדבר שהכי עוזר. בהצלחה
בעבודת הקודש שלך.

פרח75

New member
תודה לכולכם

אם זה בסדר מבחינתכם, אעזר בכם גם בהמשך. אני רוצה לעשות את העבודה עם המון רגישות למה שעובר על אנשים שאיבדו את היקר להם מכל. אני מתכוונת לקחת הדרכה ואולי אפילו להיות בטיפול כדי שזה לא ישפיע עלי יותר מידי (קודם נתחיל ונראה) ואני בהחלט מתכוונת ללמוד המון על הנושא. חשוב לי לעשות את העבודה הזו טוב כי העבודה הזו, עבודה עם אנשים, היא החשובה מכל. תודה רבה על כל העצות הנפלאות. שלא תדעו עוד צער

קיים ספר על השכול

נדמה לי שיש ספר שכתבה נורית כפיר על השכול שנגרם להורים שכולים תבדקי ברשת ספרים ידועים בטוחה שיכלו לכוון אותך לספר שעליו כיוונתי

תודההההההההה../images/Emo140.gif

הזכרון לא טוב ומדוייק באדיבות הרדיתרפייה של האנקולוגיה של תל השומר זוכרת את המידע לא זוכרת שמות כלל

mlaor2

New member
שלום פרח

יפה שאת שואלת ומתענינת, אבל אני חושבת שלא הגעת למקום הנכון כי אנחנו לא משפחות שכולות, אנחנו אמורים להיות אלמנים\ות , משפחה שכולה זו משפחה ששכלה ילד, וזו צורת אובדן שונה לחלוטין מאלמנות. אולי מה שאת מחפשת זה משפחות שחוו אובדן מכל סוג ואז יש לנו על מה לדבר. אני שאבדתי את בעלי אחרי 40 שנות נישואין וחווה צער עמוק וריקנות איומה, לא יכולה לתאר לעצמי מה מרגישים הורים ששכלו בן, אני יודעת שגם הם חשים שעולמם חרב, אבל זה צער מסוג אחר.

פרח75

New member
יקרה

משפחות שכולות הן למעשה גם הורים ששכלו בנים, נשים ששכלו בעלים, ילדים ששכלו אבות וכד'. כל אובדן שלמעשה התרחש בצבא נכנס לקטיגוריה של משפחות שכולות ולכן חשוב לי להבין את כל סוגי האבל. אני חוויתי אובדן של אם למחלה קשה ולכן אני יודעת מהו אובדן ומהו המשבר אבל ברור לי שאצל כל אחד זה אחרת ושהאובדן הוא שונה לחלוטין.

למעלה