אשמח לעצתכם

אשמח לעצתכם

היי, אשמח לעזרתכם :)
אני בוגרת הנדסת תעשיה וניהול עם ממוצע מעל 85 ממקום בינוני. עשיתי התמחות במערכות מידע, אבל הרמה של הקורסים שהיו קשורים לתכנות לא היו ברמה גבוהה, ובפרוייקט הגמר למרות שכתבתי קוד, הוא ברמה נמוכה.
אני יודעת ואוהבת לתכנת ורוצה לזלוג לכיוון יותר של פיתוח או נגיעה בקוד כלשהו והרבה פחות ניהול פרוייטקים-הטמעה-איפיון.
אני גם רואה שלכל המשרות המעניינות בתחום דורשים תואר במדעי המחשב.
ההתלבטות שלי היא כזו: איזו דרך תביא אותי כמה שיותר קרוב לפיתוח? (לאו דווקא יציאה מעולם מערכות המידע)
אני מתלבטת בין כמה אופציות:
א. לשלוח קו"ח לכל מה שדורש גם תואר במדעי המחשב ונוגע בתחום מערכות המידע ולהשלים לבד את מה שבוגרים אחרים יודעים/לא יודעים ולעשות פרוייקטים וכו' וכו' ולסמוך על זה שאנשים רואים את התואר ויכולים להניח שאני יודעת X,Y,Z. ואולי אני טועה וזה תואר רחוק מידי ממדעי המחשב?
ב. לעשות תעודה במדעי המחשב בפתוחה תוך כדי שאני אעבוד. מישהו יודע כמה התעודה נחשבת? ואם היא באמת תעזור לי להגיע לפיתוח? החיסרון הבולט הוא שזה יקח לי בין שנתיים לשלוש לעשות את התעודה כי עם משרה מלאה קשה לעשות יותר מקורס בסמסטר...
ג. ללכת לאינפיניטי/אקספריס ולמצוא עבודה ראשונה בפיתוח דרכם. מה שקצת מפחיד אותי זה שאולי את העבודה הראשונה מוצאים, אבל מי הבטיח לי שזאת עבודה שתתן לי נסיון טוב? ואח"כ איך מעסיקים יסתכלו על זה כשארצה לעבור לחברה אחרת?
אשמח לשמוע מנסיונכם, אם יש לכם עוד רעיונות וכו' ותודה מראש

TrustMeEngineer

New member
אם את מספיק מעניינת את המעסיק, התואר נסלח...

קודם כל, תשכחי מאינפיניטי\אקפריס לגמרי.
&nbsp
עכשיו, תשלימי את הידע הבסיסי לבד ותשלחי קו"ח. חשוב לעצב אותן כמו שצריך בצורה שתבליט את היכולות שלך ויהיו מוכוונים לתפקידים המעניינים אותך.
אני מאמין שתקבלי זימונים לראיונות. תתרכזי ותלמדי לראיונות.
&nbsp
אם כל זה לא הולך, תשקלי לימודי תעודה. תעשי חיפוש פה בפורום לגבי זה.

user32

Well-known member
מנהל
כמה דברים

מה שבטוח שמבין האופציות הקורס באקספריס ודומיו הוא בעדיפות אחרונה אם בכלל.
תואר בפתוחה נחשב בתעשיה כמו תואר אוניברסיטאי רגיל. השאלה היותר משמעותית היא האם זה נדרש במקרה שלך והאם תצליחי לסיים אותו בזמן סביר. יש לך עוד 3-4 שנים לשרוף? או שלחילופין את ממש מהירה?
האופציה הכי הגיונית בעיניי זה ללמוד לבד תחום כלשהו, לעשות קצת פרוייקטים בבית ולהתקדם משם. התואר בתע"נ רלוונטי ויתן לך עוד פוש לקו"ח. כתבתי תגובה למעלה בשרשור שtom1992 ("אני מיואש") והוא רלוונטי גם אלייך. בעקרון אם תלמדי stack בתחום שפתוח לקליטת מתחילים, כרגע זה בעיקר: iOS/swift, אנדרואיד, node.js MEAN, פרונט אנד Angular, ואולי גם Djungo או RoR אז יהיה לך יחסית קל למצוא עבודה ראשונה. תתחילים ממקום קצת מצ'קומק ומשם תתקדמי למקומות טובים יותר.
בהצלחה

תודה על ההכוונה

בנוגע לתואר של האוני' הפתוחה- לא דיברתי על תואר, אלא לימודי תעודה במקביל לעבודה בתחום מערכות מידע.
בגלל שלא יהיה לי זמן לשרוף שנה בשביל לעשות את התעודה, יקח לי שנתיים שלוש לסיים אותה..

רוב המעסיקים יחשבו שהתואר ״רחוק מדי״

המצב הוא כזה - אמרו למישהו במחלקת כוח אדם שימיין את קורות החיים, ויעביר רק בוגרי מדעי המחשב, ממוסדות נחשבים, ממוצע 85 ומעלה. ברגע שאת לא בוגרת מדעי המחשב - הקו״ח שלך לא יועברו הלאה.

אם היית מצטיינת, והיית מוסיפה מכתב מקדים של ״בעלת ידע רחב בתכנות״, זה היה משפר את סיכוייך.

לדעתי הדרך הטובה זה חבר מביא חבר. מצאי חברים שכבר עובדים בתכנות, ובקשי שיעבירו את קו״ח החיים שלך. אם תתקבלי לעבודה הם יקבלו מענק כספי, ככה שמשתלם להם לפאר את כישורייך. (וגם אז - תוסיפי מכתב מקדים שאומר שאת למדת תכנות מעבר למה שנלמד בתואר)

למעלה