אשמח לעצתכם

pratit1

New member
אשמח לעצתכם

בס"ד

הרבה זמן לא כתבתי כאן , אני אמא לילד יקר בן 10 מאובחן בפידידי והפרעת קשב עד היום ועודנו משולב בבה"ס רגיל עם סייעת 20 שעות בכיתה ד בכיתה 23 תלמידים השנה

ידענו עליות ומורדות השנה הוחלפה הסייעת והסייעת הקבועה של בני (שלא ראיתי ממנה גדולות ונצורות יצאה לחופשת לידה )החליפה אותה סייעת מחליפה שבסה"כ הרבה יותר טובה ובני נקשר אליה אציין שלבני גם לקויות למידה והשנה גם מבחינה לימודית קשה לו הרב יותר בבה"ס גם עם הכתב לגמרי לא ברור וגם עם המקצועות הרבי מלל,וכן בחשבון ) כבר משנה שעברה וגם לפני זה לבני קוצר יום הלימודים כי הוא אינו מוכן להתפנות בשרותי בה"ס ,עד היום הוא התאפק ולא היה לו שום פנצר ,ניסו לעבוד איתו על כך ללא שיתוף פעולה מצידו ,שבוע שעבר ברח לבני פיפי בכיתה בסוף היום הסייעת היתה לידו והתקשרה אלי ,באנו לקחתו ודיברנו עם המחנכת והצוות והם התחילו יותר לעבוד איתו שוב ביתר שאת על נושא ההיתפנות לשירותים והוא הסכים כבר מספר ימים להתפנות עם הסייעת הנוכחית שהיא איתו ליד דלת השירותים ,היום החלפתי אותה ושוב זה קרה ,דיוווחה לי שלא רצה להיתפנות אמרה שאין לו ,ולי גם אמר שבקשתי אותו שנלך לשירותים אבל זה שוב קרה פתאום ברח לו הפיפי ,אני כבר יותר נלחצתי ודברתי עם המטפלת הרגשית שאינה מבה"ס והיא אמרה לי שזה סימן גדול למצוקה וכדאי למצוא לו מסגרתשנותנת יותר מענה לצרכיו : כגון בה"ס מעיין שרה באשקלון (אנחנו מהאזור) עד היום פחות רציתי לשמוע על בה"ס האלה בגלל החובה להיות בחופשים שם והימים הארוכים ,אשמח לכל המלצה ,עצה וכן מישהו שמכיר שמע על בה"ס עצמו והתאמתו לילדים אספרגרים תודה אמא אוהבת ומודאגת

randy1982

New member
מעיין שרה זה לא בי"ס מיוחד לפיגור?

אני לא היתי ממהרת להעביר ילד לבי"ס כזה
רק בגלל הפיפי.
הוא נמנע מלהתפנות בכל השירותים הציבוריים או רק בבי"ס?
ידוע לכם למה?
לדעתי צריך לעבוד על להתפנות בשירותים ציבוריים
כי זה חשוב לחיי יומיום, לא רק בבי"ס.

pratit1

New member
התשובה

בס"ד

לא ממהרת ותודה על תגובתך יקרה בודקת אופציות נוספות, בני לא מאובחן עם פיגור אלא עם מנת משכל רגילה ( במקצועות מסויימים הוא מקבל גם ציונים של 100 דוגמת מדעים )הקושי בהתפנות הוא בבה"ס בלבד ,יצא לטיול עם בה"ס והתפנה בשירותים הציבוריים ואנו עובדים על כך אבל מה לעשות אם עדין יש ימים שלא מתפנה בבה"ס ושוב התקריות הפחות נעימות ? דיברתי עם בני והסברתי ואמר והבין כמה שחשוב שיתפנה ,אך לעיתים ברגע האמת יש שוב את הקושי ,אשמח גם אם למישהו היתה בעיה דומה ומה עשה ? לא ידוע לי למה חושש להתפנות בשירותי בה"ס ניסיתי להוציא ממנו ולא אמר לי שמשהו לא נעים קרה לו שם , ,אציין שגם בה"ס הוא בה"ס שאנחנו אוהבים ובא לקראתנו ועם רצון טוב .

TikvaBonneh

New member
גם לבן שלי הייתה בעיה להתפנות בשרותים

של בית הספר.
התגייסנו כמה הורים ושיפצנו להם את השירותים, והבעיה נפתרה.
אני בטוחה שיש עוד ילדים שזה מגעיל אותם ומתאפקים, וזה לא בריא.

pratit1

New member
לא ניראה לי שזה יקרה אצלנו

בס"ד

אני גם מרגישה שבוודאי זה סימן מעבר כי העובדה שעד היום בני התאפק וזה לא קרה לו (בדיקות השתן היו תקינות) מרגישה את הקושי הלימודי ועוד ,הבעיה היא שגם התחושה שאין עם מי לדבר המחנכת בהריון מתקדם בבה"ס משתדלת אבל אחה"צ אין כל כך עם מי לדבר מה גם שבוודאי זה גם בטיפול יועץ בה"ס ואותו ניסיתי להשיג אמר אם אוכל לחזור בשעה יותר מאוחרת נקב בשעה והנה אין עם מי לדבר המשיבון עונה ההרגשה היא למרות ועל אף הכל שלמרות הרצון הטוב יש גבול למה שבה"ס מוכן ויכול לעשות בשילוב הרגיל ,מה גם שממש לא מזמן היתה שיחת סיכום וכולם אמרו שבני התקדם ולתת לו יותר עצמאות דבר שפחות ניראה לי אבל נתתי לזה תצאנס בוודאי לא רק אצלי עדין יש תחושה למרות ועל אף הכל שדעתם של ההורים פחות נחשבת (כי הילד מסוגל ליותר ), בגדול מה קורה אם החלטנו שברצוננו נומר לעבור מסגרת מה הפרוצדורה מבחינה בירוקרטית ?

dina199

New member
תכנסי בעצמך לשירותי בנים שם

ותבדקי אם יש משהו 'חשוד' .

randy1982

New member
במקרה כזה אולי יש טעם לעשות

איזו תכנית התנהגותית או הסכם שהוא נכנס לשירותים
פעם אחת במהלך היום, גם אם לא בוער לו בדיוק עכשיו.
אני מאמינה שלאיש מקצוע יהיו רעיונות.
חבל בגלל דבר כזה לעבור למסגרת שמיועדת
לילדים עם פיגור.

dina199

New member
האם יש בעיה מסויימת בשירותים בבית הספר ?

נקיון, ריח , אסלות, נייר - כל גורם שהוא שיכול להפריע.

pratit1

New member
כן ועוד

דברתי אתמול עם עם המרכזת של המת"יא בבה"ס אישה מקסימה אמרה לי שמסכימה שהבריחת שתן כבר פעם שניה בכיתה היא סימן למצוקה ,אמרה גם שנעשה פגישה דחופה עם הגורמים המטפלים לראות מה בה"ס יכול עוד לעשות ,כמובן אזמין גם את המטפלת הרגשית ,ששאלתי את בני באסוסיאציה מה זה בשבילו בה"ס? הוא אמר לי :מערה עם ערפדים זה כיתתו עם הילדים והמורות והסייעת והמחנכת הן התנשמות הטובות ,לבני קרו הרבה שינויים לאחרונה:1. הסייעת הקבועה שגם היתה לו התחלפה לאחר חודשיים יצאה לחופשת לידה ,המחליפה מאד משתדלת והוא בגדול כן מסתדר איתה ,למרות שהמחנכת והסייעת מדווחות על היתנגדויות רבות לאחרונה שאלתי על מה :נאמר לי למשל שלא רוצה לעבוד על הכתב שלו שיהיה יותר מסודר ,או להראות מה כתב ,יש גם קשיים בחשבון ויש לו עזרה בזה גם בבה"ס וגם במקצועות הרבי מלל ,יש לו הקראה ועזרה הרבה פעמים במבחנים וגם בחלק מהעבודה בכיתה ,וחלו גם עוד שינויים .עבורו בבה"ס ..

TikvaBonneh

New member
שילוב יחידני בבית ספר רגיל

גם לבן שלי שילוב יחידני היה מעמסה ריגשית קשה, שלאט לאט דירדרה אותו לדיכאון.
דווקא בגלל שהוא ילד חכם ורגיש ומודע לעצמו - הוא חווה את השוני שלו משאר הילדים ומרגיש בודד ומנוכר.
אני העברתי את הבן שלי לבית ספר חינוך מיוחד, אבל לא לבית ספר של ילדים עם פיגור, אלא לבית ספר צורים בהוד השרון, שהאוכלוסיה בו הייתה בעיקר ילדים עם בעיות נפשיות, וגם ילדים עם PDD, אבל כולם ברמה קוגניטיבית תקינה.
אחרי שהעברתי אותו, דאגתי לשבת בפורום כמו קרציה (ככה נהייתי מנהלת), והפניתי את כל הילדים עם הPDD בגילו לבית הספר הזה.
במהרה התגבשה שם כיתה של ילדים עם פרופיל שדומה לשלו.
אז את יכולה להעביר אותו, אבל בכך העבודה שלך לא נגמרת... את צריכה לחפש ילדים שיעברו אחריו, שיהוו לו פרטנרים.

pratit1

New member
המשך

בס"ד

בני מרגיש את השוני שלו ,אך מבחינתו כל בה"ס ומסגרת העדפה היא להיות בבית ,יחד עם זאת הוא בכיתה שמכירה אותו מכיתה א ,כעת בכיתה 23 תלמידים ,אצלנו יש רק בה"ס לחינוך מיוחד ,לדעתי אין בבה"ס הללו הרבה ילדים במצבו כי הרוב בשילוב יחידני ,או כיתות תקשורת ,את ההמלצה על החינוך מיוחד נתנה המטפלת הרגשית שלו שמכירה את הבה"ס החינוכי הזה ואמרה שלמשל שם משלבים ילדים עם cp ומנת משכל נורמלית עם ילדים כמו בני(כמובן שאני חייבת ללכת לראות ולהתרשם מהמקום )בני אכן מהילדים שנופלים בין הכסאות שכיתת תקשורת לא מתאימה גם בגלל הצורך בליווי צמוד של הסיעת ברוב שעות היום ובהפסקה בפרט, וכן בגלל קיצור היום לימודים (שבאים לקראתו בבה"ס לומד מדי יום מכסימום עד 13:30)ואנו משלימים את חומר הלימוד בבית וכן מבחינת החופשים שהוא בבית ולו זה כמו אויר לנשימה בה"ס הנ"ל מלווה את בני מכיתה א וידענו עליות ומורדות ,אני נכנסת חופשי לבה"ס ובעת הצורך שהסייעת לא מגיעה פעם ב אף מחליפה אותה\ לשעות יום בודד ,זה בוודאי לא יתאפשר בבה"ס אחר מכל הבחינות וזה חשוב לי וגם מעיד על פתיחות מצד בה"ס ,שמאד בא לקראת כמובן שהנסיון הוא קודם כל לראות מה ניתן לעשות ולבדוק היטב את כל האופציות , יודעת שזו לא האלטרנטיבה האידאלית אך ביחס למה שמצויי אצלנו עד היום השילוב היחידני נתן הכי הרבה מענה .

pratit1

New member
תשובה

בס"ד

מדי פעם משחק עם חברים לאחרונה הולך עם הסייעת "לעץ הפלא" היא קוראת לו העץ שלנו ושם מסתכל על חרקים יחד איתה והיא יוזמת לו אינטראקציות חברתיות ומתווכחת עם הילדים האחרים בסביבה זה לאחרונה

לפעמים בית ספר לחינוך מיוחד הוא הפיתרון

הנכון ביותר אם הצוות מוכן להכיל ילד על הספקטרום האוטיסטי.
לא הייתי פוסלת את האפשרות לבדוק בתי ספר לחינוך מיוחד.

למעלה