אשמח לעצתכם

מעולית

New member
אשמח לעצתכם

יש לי חבר מזה כשלושה חודשים. בתחילת הקשר היינו מאוהבים בטירוף, נדלקנו אחד על השנייה בצורה שלא תאמן, הכול היה טוב וכיף , הצהרות אהבה כאלו ואחרות אבל עכשיו הכול דועך ...פתאום הוא לא כל כך רוצה להיות איתי כל יום והוא כבר לא מביע רגשות . מצד אחד אני לא רוצה להפסיד את הקשר \הזה מצד שני כל החוסר וודאות הזה פתאום מעורר אצלי חרדת נטישה איומה שהוא יעזוב אותי דבר שגורם לי להתקרצץ עליו קצת יותר מדי. מישהו היה בסיטואציה הזאת? מה כדאי לעשות ? איך לחזור לשדר "עסקים כרגיל" ולהצית בחזרה את הרגשות שהיו?

מריוס זכריה

Member
מנהל
עוד שאלה לפורום "קוסמים ומכשפים" ...

את לא יכולה להחזיר את הגלגל אחורה. נשמע שאתם בכלל בדרך לפרידה. המקסימום שאת יכולה זה להפסיק להתקרצץ ולקוות לטוב. אגב, מה שיש לך זה לא חרדת נטישה. חרדת נטישה זה כשאין סיב לחשוש מעזיבה. לך יש סיבה טובה מאוד לחשוש. כך שזאת לא חרדה, אלא קריאה נכונה של המציאות. מריוס

מעולית

New member
תקרא שוב על חרדת נטישה...

יש לך איזו עצה פרקטית חוץ מזלזול בכתב?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני עדיין זוכר היטב את ההגדרה

לא התכוונתי לזלזל, אבל מאחר וכך יצא, אני מתנצל! לגבי חרדה: חרדה היא פחד לא ממוקד, מסיבה לא ברורה. במקרה שלך החבר התקרר וכבר פחות רוצה להיות איתך. אחרי תקופה כל כך קצרה, זאת זה סימן די ברור שהוא הולך לפרק את הקשר. עצה מעשית: כתבת, במלים שלך, שאת מתקרצצת עליו קצת יותר מדי. הצעתי הייתה שתפסיקי עם זה. יכול להיות שההתקרצצות מחמירה את המצב, ואם היא תיפסק, אולי חלק מהקסם שוב יעבוד. מריוס

seeyou

New member
זיקוקי דינור במישור האהבה

אני חושב שרוב האנשים עוברים את זה לפחות פעם אחד בחיים. הניצוץ חשוב בכול מערכת יחסים אבל זה לא מספיק אורך החיים של הניצוץ הוא קצר. להצית בחזרה את הרגשות שהיו? אפשרי-אבל עם אחר! חבל על הזמן שלך יוסי

אייבורי

New member
התחלה ושיגרה

בתחילת קשר יש פרפרים, יש התלהבות, הצהרות אהבה גדולות כל מגע מרגש, כל חיוך שווה עולם ומלואו. התחלת קשר מלווה בהצפה הורמונלית שעוברת אחרי שלשה חודשים [עד שנתיים] אחרכך קשר עובר למצב שיגרה, מצב בו יש ביטחון בזוגיות בדרך כלל בשלב הזה חוזרים לדפוסי התנהגות רגילים. נשים הופכות פחות מיניות גברים הופכים פחות רומנטיקנים. נשמע דווקא שעברתם בהצלחה את שלב ההתאהבות ועברתם לשלב בוגר יותר של הקשר. את בעיות החוסר ביטחון הבן זוג לא יוכל לפתור [התקרצצות זאת דרך נהדרת להרוס את הקשר] אני חושב שכדאי שתדברי איתו, תסבירי לו שאת סובלת קצת מחוסר ביטחון וחרדת נטישה, תבקשי שיקבל את השיגעון בקצת אהבה ואכפתיות ואם הוא יהיה נחמד הוא גם ישתף פעולה.

למעלה