אשמח לעצה

NMQL

New member
אשמח לעצה

שלום, אנסה בקצרה לתמצת סיפור ארוך.. אני, אשה לסבית שחיה עם בת זוגה כבר יותר משלוש שנים. הבעיה היא עם הוריה של בת זוגתי.היא יצאה מן הארון להוריה באופן מובהק רק מלפני 4 חודשים. שתינו נושקות לגיל ה 30. וברור כי הוריה חשו בענין זה כבר מגיל ההתבגרות . בכל מקרה זה לא הענין. אני גם מכירה את התהליך שצריכים ההורים לעבור, קראתי את הספר, ועוד דברים על היציאה מן הארון של ההורים. הזמן שזה לוקח וכד'. הענין הוא שאמה של בת זוגתי משתמשת בסדרת מניפולציות קשות אם יורשה לי לומר, ויחד עם זה לוקחת את זה קשה ביותר. בריאותה נפגעת, היא סובלת מסימפטומים פסיכוסומטיים, ויש חשש אמיתי לבריאותה. המשפחה לוחצת על אשתי לשקר ולומר שנפרדה ממני, עזבה את העולם, בכדי שדברים ישובו כאילו למה שהיה בעבר. שהיה אבל לא דיברו. מרחק. שקר לי תמיד נראה כדבר הלא מועדף, וזמן, זמן זמן כי אין מה לעשות. עם זאת, ברור כי כאשר בריאותה של האם, בין אם זה באמת ובין אם זה מניפולציה לא אשתי ולא אף אחד היה רוצה לקחת על זה אחריות לכל החיים. הם כמעט לא מדברים בטלפון, ועוברים שבועות ללא תקשורת. כשהיתה שיחה, אז היה גם בכי רב מצד האם. לתחושתי גם אם לא מצהירים על זה אשתה מתחילה להיות מנודה ממשפחתה, ובעיקר מבית הוריה. זה קשה. האם לא מוכנה לקבל שום עזרה, לא תהל"ה, לא פסיכולוג , כלום. שאר חברי המשפחה די מקבלים אבל מאוד אמביוולנטים. הענין מכניס באופן צפוי למצוקה את האשה שלי כמו גם אותי, ואת הזוגיות שלנו. היא לא יודעת שאני כותבת כאן, ודי בטוחה שלא תאהב את הרעיון. העזרה היא בשני מישורים: האחד עם ההורים, מה ואיך כדאי לנהוג? להתקשר או לא? איך מתנהגים עם איום בריאותי שכזה? ומשהו בשבילי, שמרגישה שהזוגיות שלנו קורסת, על אף שיש אהבה חזקה. עצה איך ניתן ביחד לעבור את זה, מה עלי, כאשה שלה, שהמקום הוא עדין, משום שהתהליך שהיא צריכה לעבור הוא עם המשפחה שלה ולא קשור אלי, ועם זאת, אני היום המשפחה שלה..

חבל שזה כך

כל כך מבין את מה שאתן עוברות, וצר לי שאין גלולת פלא הלוואי והיתה זה מצב מאוד מסובך להקרע בין אמא או משפחה קרובה לבין אהובה, אבל זה קורה גם אצל הסטרייטים-
כמה חותנות לא ממש מסתדרות עם הכלה? או אולי קל יותר לספור את החותנות שכן מסתדרות עם הכלה,,
למרות התיאור המפורט לו אני הייתי בנעליכן, הייתי מנסה לחזק את הקשר עם האמא הכוונה בין זוגתך לאימא, אולי יותר ביקורים, לשוחח על נושאים שונים ולגעת טיפין טיפין בנושא שלכן, בתהליך ארוך ועם המון סבלנות,כלפי האמא, ולך : הייתי מציע לתת את הזמן הנדרש לזוגתך לבלות עם אימה,אם הקש/ר שלכן כפי שכתבת עמוק וחזק , אל לך לחשוש, זה תהליך שאתן כמעט חייבות לעבור עם כל הכאב ואי הנוחות, אחרת לחיות עם ידיעה שבריאותה של האם על מצפונכן,, זה לא ממש ,,, את יודעת,,והמניפולציות יתחדדו ויהיו מתוחכמות יותר,,עם הזמן, ייתכן שהאם לעולם לא תקבל את העובדה שביתה חייה באושר גדול עם זוגתה אבל אולי במשך הזמן הענינים יתרככו, הייתי מנצל קרובים אחרים שיש לכן "הבנה " איתם על מנת לרכך את האם- אולי מישהו\י שקרוב אליה שיש להם איזו השפעה על האם, ונראה לי הכי חשוב במנות קטנות,זמן,,, זמן,, הוא הרופא הכי טוב במקרים מסוימים, ייתכן ובשלב מסויים האם תהיה מוכנה לשוחח עם מטפל\ת מקצועי בעניין, ואולי אפילו לשוחח עם אם אחרת מתהיל"ה, אבל ברור שזה לא נראה לי בימים הקרובים,,,(אופטימי) בכל מקרה שיהיה לכן בהצלחה,אנחנו כאן אם תרגישי שאת מעונינת להמשיך ולספר לנו איך מתקדמים הענינים,אולי נוכל לעזור, לגבי כל האמור לעי"ל זו השקפתי הפרטית,אני לא איש מקצוע אבל קצת נסיון ,,שיהיה לכן המון אהבה ובהצלחה מיקי

../images/Emo24.gif

גם אמא של זוגתי קבלה את זה מאוד לא טוב אומנם בלי מחלות וכו אבל.. אני חייבת להגיד בכאב שזה לא היה קל לזוגיות הייתי שמחה להגיד שתמיד האהבה היתה מעל הכל אבל לא. זה היה משבר מאוד קשה ולמרות זאת בת הזוג שלי הבינה בסוף שאם זו לא אני זו משהי אחרת ו.. היא העדיפה אותי
. בכל אופן גם את וגם היא עוברות עכשיו תקופה לא קלה . הייתי ממליצה על יעוץ (פסיכולוגי או סוציאלי) גם לכן כזוג וגם לאמא עד כמה שאפשר. אם יש אחים או אחיות שיכולים לעזור זה הזמן להסביר להם את המצב ולגייס אותם לעזרה מול ההורים. וגם בת הזוג שלך עוברת דחיה מאוד קשה עכשיו. והנה הסיפור שסיפרתי לאמא שלי כשאני יצאתי מהארון . ספרתי לה על אמא שיצאה נגד החברה של הבת שלה באופן אישי. מה שבסופו של דבר גרם לפרידה. ואחר כך קיבלה הביתה בנות זוג הרבה יותר פרובוקטיביות.וממש רצתה חזרה את החברה הראשונה. ואמא שלי הפנימה וכל פעם שאבא שלי אמר משהו נגד החברה שלי היא אמרה לו עדיף אותה מאשר אחרת אותה אנחנו אוהבים.

אמא גאה

New member
העצה היחידה שיכולה אולי להועיל

להכיר לאמא, אמא לבת לסבית שתוכל לדבר איתה "בגובה העיניים" ולנסות להרגיע אותה. מנסיוני אני יודעת שבמקרים הקיצוניים יותר זה הפתרון הכי קרוב לנכון. מאחלת בהצלחה ואם את רוצה כתובת או שם של אמא כזו מאזור המגורים, תוכלי להעזר באתר תהל"ה. אולפנות כאן לנציגה של תהל"ה. בהצלחה

ת ה ל ה

New member
בחיפה יש אמא לשתי לסביות שתשמח

לשוחח עם אמא שלך. רק סבלנות והרבה סבלנות. בהצלחה

NMQL

New member
תודה

תודה לכן ולכם, אנסה לדבר עם זוגתי. זה יהיה מורכב להביא את האמא לדבר עם אם אחרת. הבושה שם כה גדולה. אבל אולי ניצור קשר אנחנו באופן ישיר עם תהלה.

למעלה