אשמח לעצה...

חנה193

New member
אשמח לעצה...

הבן שלי התחיל לקלל קללות . אצלנו אין בבית ושאר הילדים שלי יודעים שלא מקללים. אנחנו לא מצליחים לגרום לו להפסיק ולפי דעתי זה אפילו מחמיר. אנחנו מנסים להסביר לו שאלו מילים לא יפות ואסור להשתמש בהם אבל אין שינוי. זה מאוד מציק לי .אני לא יודעת איך לעצור את זה וקשה לי להאמין שאי אפשר לעצור זאת. הוא בתפקוד גבוה יודע להבחין מתי צריך עונש( למרות שמעניש את עצמו- הוא מרביץ בבית הספר הוא חוזר הביתה ואומר לי שהוא נכנס לעונש בחדר כי הוא הרביץ אבל הוא לא אשם....) הבעיה שזה הפך להיות חלק מאוצר המילים שלו

אני בטוחה שדעתי לא מקבול תפה

אבל אני אכתוב אותה בכל זאת: תתעלמי.

כשהוא מקלל לא להתייחס אליו ואל הקללות. ואם הוא מבקש משהו וגם מקלל באותו משפט אז שפוט לא הלתיחחס.

אם הוא שואל למה תא לא מתיחחסת תגידי שאת לא שומעת טוב כשמשתמשים במילים לא יפות לידך ואם הוא רוצה שתמשמעי אז שיבקש במילים יפות
ואם הוא מדבריפ הו ופונה יפה - אז לענות לו (לא חייבים לתת לו אם הוא מבקש את הירח למשל אז אפשר לא לתת לו אבל כן להתייחס לבקשה בצורה יפה ונעימה)
ובטח לא לקלל בחזרה כמובן כי זו לא דוגמה טובה ממש לילד נכון?

לדעתי זה סתם תקופה וזה יעבור כי המרבה פעמים ילדים מנסים את ההורים לשהם בנקודה שהכי חשובה להורים כלומר הם במינים שזה מה שחשוב לנו ובזה הם פוגעים אז לא צריך להתרגש הוא ילד טוב ואם בסביבה שלכם לא מקללים ואם בבית לא מקללים אז בסוף זה יעבור והוא יחזור לדבר רגיל לא לדאוג

nonili76

New member
לא לשלול טיקים / טורט

אם יש לו טיקים יתכן וזה ביטוי נוסף לכיוון תסמונת טורט.

dina199

New member
אפילו בטורט קללות זה נדיר. מה שכן

תמיד רצוי לבדוק.

חנה193

New member
בבית ספר רגיל כיתה קטנה

לצערי הוא מחקה ילדים אחרים בכיתה. הבעיה היא שאני לא רואה מסגרת אחרת שתתאים לו

dina199

New member
הוא כנראה שומע את זה בית ספר

לא רק בכיתה אלא גם בהפסקות.
כמה ילדים יש בכיתה הקטנה שלו?
וייתכן שהרבה ילדים בגיל שלו (ללא קשר לספקטרום ) משתמשים בקללות בלי להבין את התוכן כי יודעים שזה מאוד מרגיז את המבוגרים.

dina199

New member
לדעתי זו פשוט סקרנות כי התגובה שלכם

מעניינת אותו.
ייתכן שהוא לא מבין את משמעות הקללות וגם לא יודע בדיוק מה נחשב מילה טובה או רעה , אבל רואה תגובה חזקה מצדכם. לפעמים ילדים א"סים גם בודקים שלכל פעולה יש תמיד אותה תגובה ולכן הם ממשיכים . אותה תוצאה לאותה פעולה מייצרת להם סדר בעולם

חנה193

New member
אני לא חושבת ...

הוא יודע שזו מילה גסה. כשהוא בהתקף זעם ריטלין או לא הוא פולט אותם ולא משנה למי או איפה הוא נמצא

dina199

New member
הוא יודע שזו מילה שתוציא תגובה חזקה מהשומעים,

וזה מה שעושים בהתקף זעם.
מה שלא בטוח שהוא יודע מה המשמעות 'מילה גסה' ו/או המשמעות האמיתית של המילה הגסה.

ימימה

New member
לבן שלי היתה תקופה של קללות

סביב כיתות א-ב. והוא ילד מאד עדין, לא אלים ובלי התפרצויות זעם. הוא פשוט היה משלב קללות בדיבור -אדיוט, מטומטם דביל. ילדים נעלבו ממנו וצחקו עליו. והוא אפילו לא היה מאובחן אז, הינו בשלבי אבחון.. אני גם זוכרת שהתייעצתי (לא כאן, הוא הרי לא היה מאובחן) ואמרו לי לבדוק טורט, והיה לי די ברור שזה לא זה. מה עשינו? בסופו של דבר - שום דבר. בעיקר כמו שהציעו לך - התעלמנו. זה לא היה קל חברתית לנו כהורים, אני מאד מבינה אותך. לפעמים הסברתי לילדים סביבו שכשהוא מתרגש (לטוב ולרע), יוצאות לו קללות.
בשנתיים לפני כן כל פעם שהיה מתרגש/נלחץ, היה שולח יד למפשעה שלו, וגם זה נעלם, אז הבנתי שגם הקללות יעלמו מתישהו. אחר כך היו פרצופים בזמנים של הצפה... כל פעם משהו אחר, והכל עבר מעצמו.
עזר קצת לתמלל לו מה הוא מרגיש וגורם לו לעשות את הפעולה - אתה מקלל כי: אתה מתרגש שבא חבר/אתה לחוץ כי צריך ללכת למסיבת כיתה וכד'. כלומר לקשר את הפעולה למה שגורם אותה ולאפשר פורקן אחר (מילולי וקל יותר להכלה ע"י הסביבה) מלבד הקללות/התנועות או כל תגובה אחרת. לנתב את התגובה למשהו אחר שיביא לו הקלה מההצפה שהוא חווה. זה כמובן עבד יותר טוב ככל שהתבגר ולמד לבטא את עצמו בדרכים אחרות. היום הוא בן 15 לא רק שהוא לא מקלל אלא שקללות מביכות אותו עד אימה

למעלה