אשמח לעצה

onlyme10

New member
אשמח לעצה

שלום לכולם,

בשנתיים האחרונות אני סובלת מתופעה מוזרה, קשה לי לקנות לעצמי דברים שאני צריכה.
וגם אחרי שאני קונה אני מתחרטת ונתקפת צורך עז להחזיר את המוצר ומיד מחזירה.
עד שאני לא מחזירה אני לא נרגעת ולא מפסיקה לחשוב על הקנייה...
לצערי אני לא מצליחה לקנות לעצמי דברים כמעט בכלל, גם דברים שאני ממש צריכה כמו בגדים / נעליים / תיקים.
לפעמים אני משוטטת בחנויות ומודדת דברים אבל לא מסוגלת לקנות, לא יודעת למה..
לארחים לדוגמא, אין לי בעיה לקנות ואני אף עושה זאת די הרבה.
כאמור, הבעיה היא לא כלכלית ואין לי ספק שיש כאן עניין אחר...

כיצד ניתן להפטר מתופעה זו?
אני מאוד רוצה להגיע למצב שאוכל להשקיע בעצמי, לפרגן לעצמי, להראות טוב, להרגיש טוב
והיות כמו כל בחורה אחרת שנהנית לעשות שופינינג.

תודה

שלום onlyme10

ללא ספק תופעה מוזרה ומסקרנת. קיימות כל מני פוביות למיניהן, חלקן נדירות יותר וחלקן פחות (כגון אגורפוביה - פחד ממקומות ציבוריים, דמופוביה - פחד ממקומות הומי אדם, ואפילו קיימת פוביה ספציפית מפני כסף). אולם כל האפשרויות האלה בטלות בשישים ברגע שאת מעידה שאין לך כל בעיה לערוך קניות לאחרים. וזה מותיר אותנו עם אפשרות עיקרית אחת למיקוד: ״קשה לי לקנות *לעצמי* דברים״. כלומר יש פה איזשהו קושי בלהעניק לעצמך, בלהתפנק, בלתת לך. זה פותח פתח לעבודה טיפולית לא מעטה, נראה לי מהכיוון הדינמי במקרה זה. כך או כך, לפני שנפטרים מהקושיה, כפי שאת מבקשת, יש להבינה קודם.

אופירA

New member
מנהל
את צריכה להבין את הסיבה שאת לא מסוגלת לקנות

תתבונני איזה מחשבות עוברות לך בראש כשאת "לא מסוגלת לקנות".
תזהי מה מונע ממך.
האם זה קושי להחליט על דבר אחד מתוך המבחר?
או שזה בכיוון של "לא מגיע לי אפילו שאני צריכה".
וגם תשאלי את עצמך מדוע את מתחרטת אחרי שקנית. מה בדיוק מפריע לך בקניה הזו, שאת רוצה להחזיר.

new face

New member
תחשבי אחרי כול המאמץ

שהלכת לחנות בחום הזה ובזמן שלך, את חייבת לקנות. אל תבזבזי את הזמן שלך לריק.

אני רק שאלה:

כשאחרים קונים לך זה בסדר? אם מישהו מביא לך במתנה תיק, נעלים, בגדים - את משאירה את החפצים אצלך בלי הדחף להחזיר?

onlyme10

New member
תגובה

לצערי הגעתי למצב שגם כאשר אחרים קונים לי קיים הדחף להחזיר ובדרך כלל מלווה בכעס על מי שנתן.
לכן כבר כל הסובבים אותי למדו שאני לא אוהבת לקבל דברים והם נמנעים מלהביא, כנ"ל בימי הולדת.

עוד שאלה:

מה עוד השתנה בשנתיים האלה?
איך מצב הרוח שלך? איך את ישנה, אוכלת?
האם מעבר לבעיה הקטנה של המתנות, את מרגישה טוב עם עצמך?

snoopidoo

New member
מעניין

היי onlyme10
אפשר להתבונן על מה שאת מתארת משני היבטים.
ההיבט האחד הוא התוכן והסיבות הרגשיות העומדות בבסיסו - הקושי לקנות לעצמך דברים, לטפח את עצמך, לדאוג לעצמך, ואותו ציינו כאן.
היבט אחר שאפשר להסתכל דרכו הוא אובססיביות-קומפולסיביות (OCD). כלומר - מחשבות טורדניות שעולות ומושקטות בעזרת טקס או עשיית מעשה כלשהו. הרבה פעמים בעל המחשבות חווה אותן כלא הגיוניות, הוא לא מזדהה איתן ולא מבין את ההגיון בהן. למשל, כמו שמישהו יוצא מהאוטו, וצריך לוודא 5 פעמים בדיוק שנעל אותו. הוא יודע שאין בכך הגיון, אך עדיין אם לא יבדוק, ירגיש שאין לו שקט, הוא פשוט חייב. במקרים האלה, פחות מסתכלים על התוכן של המחשבות ויותר על עצם הטורדניות של המחשבות והצורך לבצע מעשה שישקיט אותן.

למעלה