אשמח לעצה

nikegirl83

New member
אשמח לעצה

היי חברים, יש מקום שבו החרדה אצלי תופסת מקום דיי דומיננטי בחיי, וזה בכל הקשור לנושא העבודה. פה זה פוגע בי ברמה שלי אישית הכי כואבת, כי לדעתי היא הבסיס להכל ואני אסביר את כוונתי. אני חושבת אישית שהדרך להתגבר ולהתמודד מול ואפילו להביס את החרדה היא עמידה מולו וסובלנות בתהליך, ז"א התמודדות מול הפחד על אף הפחד לצאת להתנסות , מה שהנחה אותי תמיד זה שמוטב להכשל מאשר לא לנסות בכלל. היום השתפרתי בהרבה בחינות במובן הזה אבל עדיין...הנה אני אשתף במשהו טרי. אני עובדת בעקרון בגני ילדים כמטפלת, אני מתה לעשות שינוי מהותי ומקצועי לא ברמה של "לעשות קריירה" אפילו אלא לעבוד במקום אחר שייתן לי יותר סיפוק אישי, חברה, אלך לבושה יפה ואחזור נקייה. לפני חודש עזבתי את מקום עבודתי מזה שנתיים של מטפלת בגן. שבועיים הייתי מחוסרת עבודה ניסיתי בכל מיני למשל בבית קפה...ואוו פתאום החרדה הישנה "זו שהייתה לי" חזרה הרגשתי תקיעות חסימות לדבר, ריחוף, רצון לברוח וכך עשיתי..... הקטע שבתפקיד שממול שאחת שבאה לבית קפה אין לי בעיה לדבר וגם לצחוק לרקוד ולהתערבב עם הסביבה.הקושי נובע מהחוסר ידע שלי את התפקיד עדיין אל מול הסביבה החדשה. כלומר אם הייתי לצורך העניין יודעת להרים מגש, לדעת את התפריט טוב ואת המחשב אז ההתמודדות אל מול הייתה פחות קשה. כלומר: הקושי ההתחלתי שיש לכולם מעבודה חדשה אצלי הוא בעוצמות שאני כאילו לא יכולה להתמודד - ובורחת.וכך ברחתי מהבית קפה על היום ההתלמדות הראשון, טענתי לכולם שזה לא בשבילי למרות שידעתי את הקושי האמיתי שקשה לי להסביר לאחרים מה זה כי אני בעצמי לא מבינהלמה זה קורה לי. מפה לשם התקבלתי לגן פה לא רחוק אבל אתחיל עוד שבועיים, בנתיים אני בבית וככה חושבת עם עצמי שואלה אני בת 28 ושוב ללכת "להתחבא" מאחורי הילדים, כי אני לא חובבת ילדים ידועה. זה עבודה שנוחה לי ומוכרת "שטח כבוש" לכן הרמת החרדה שלי נמוכה, כי שוב ברגע שאני יודעת את העבודה אני דיי בסדר מתחילה ברמת חרדה רגילה לכל אדם. התקשרו אליי מחברת תקשורת הוט לנסות להתמודד על משרה של מתאמת טכנאים, דחיתי אותם מאותם סיבות של לחץ ופחד גם מהראיון והסימולציות וכל בית ההארחה אבל הבוקר קמתי בתחושה של...יש לי שבועיים אולי כדאי שאנצלם כדי לטפל בבעיה אחת ולתמיד ולמצוא עבודה שתקדם אותי בחיים, במיוחד מהבחינה האישית של הביטחון האישי והחברה.בעיקר הביטחון האישי. כי ברגע שאהיה בעבודה המסוימת ייתכן שאכיר בנות בגילי ואולי יהיה לי נחמד ואני אצא כל יום אראה אנשים והמצב הנפשי שלי יהיה טוב סוף סוף. השאלה שלי היא: האם כדאי ללכת לנסות להתמודד על המשרה בהוט, או בכלל לחפש משרה אחרת שתתאים לי...כמו מזכירה פקידה , ובכך לוותר על העבודה "הבטוחה" שמחכה לי בגן? תודה מראש

לכי על העבודה בהוט

היי, מנסיון אישי, אני ממליץ לך ללכת על המשרה ה״מפחידה״. אני בטוח שתראי שהשד לא כזה נורא. הסיבה שאני אומר את זה היא שאת חושבת על זה ולא ישר שוללת על הסף, לכן אני חושב שאת מוכנה לזה. אני בטוח שאת מספיק טובה לעבור את הראיונות שיש שם ואחר כך העבודה תהיה כבר קטנה עליך. אני אישית גם די חושש מראיונות עבודה ובעבר גם שללתי משרות מראש על זה ואפילו הלכתי ללמוד תואר ראשון (במחשבים) במשהו שחשבתי שיספק לי עבודה ״לא מלחיצה״ ובלי הרבה אינטראקציה עם אנשים. היום אני במקום שאני לא מוכן לוותר מראש כי נמאס לי להיות תקוע. ממליץ לך לנסות, מה כבר יכול להיות? בהצלחה !!!

Lichy87

New member
היי

אם את לא נהנית ממשרת מטפלת בגן ילדים. ומרגישה שאת לא ממצה את עצמך, ויכולה להשיג משהו טוב יותר. נראה שכדאי לפחות לנסות משהו אחר. לתת לעצמך עוד הזדמנות לפני שאת בורחת לבטוח. לגמרי מבינה את החרדה מעבודה חדשה. הצורך להוכיח למעסיקים שלך שאת מספיק טובה. אולי ההבנה שאי אפשר ללמוד משהו חדש מבלי לפשל קצת, גם מרתיעה מאוד. כמו שכתבת בהתחלה צריך להתמודד עם החרדה כדי להביס אותה. אבל זו באמת בעיה, כשהחרדה נעשית כל כך חזקה, עד שאי אפשר לחשוב בהיגיון והנטייה היא לברוח. עצה אחת היא להבין שהחרדה יורדת בשלב מסוים בזמן שאת חווה אותה. היא לא נשארת גבוהה הרבה זמן. לכן, עדיף להשתדל לא לברוח למרות ההרגשה הלא נעימה. עצה שניה היא לעשות הכל בשלבים קטנים ולהתמקד בכל שלב בנפרד. הנטיה שלנו זה להסתכל על דברים כגדולים, קשים, מסובכים ובלתי אפשריים ואז קל יותר לוותר עליהם מראש. נגיד את מחליטה לנסות ללכת על המשרה בהוט. שלב אחד הוא ראיון נגיד, אז תתמקדי רק בראיון עצמו, אם יש לך התלמדות, תתמקדי בה. כל יום נחשב למשימה בפני עצמה. אל תתחילי לחשוב על מה יהיה בהמשך, ואיך תסתדרי. תהיי ממוקדת בעכשיו. ככה האנרגיות יהיו יותר מרוכזות ל"דאגה" אחת. מקווה שאיכשהו הבנת, ושאיכשהו עזרתי.

hobitit29

New member
לא חושבת שכדאי לך להמשיך בגן

זו לא עבודה שאת אוהבת, את לא חובבת ילדים בכלל, היא לא מעניקה לך סיפוק אישי ,מקצועי, חברתי- ואת שם רק כי זה נוח.. נכון שזו עבודה נוחה-אבל זו לא סיבה להשאר שם . באיזשהו זה מזכיר לי את אותם שמנים שבוחרים להשאר שמנים כי טוב להם ככה לבד והמחשבה שהחיים שלהם יכולים להשתנות לטובה משתקת אותם.. חלילה לא מבקרת אותך-אני בעצמי הייתי פעם אותה שמנה,רק מתוך הפחד להיות רזה.. עבדת כבר בגן ילדים, מיצית, תתקדמי הלאה- את חייבת את זה בשבילך-עבודה שתעשה לך טוב,שתכירי בה אנשים,רק כך תוכלי להתמודד עם החרדות. אם את מרגישה שאת יכולה להתמודד עם מבחני הערכה לקבלה לעבודה בהוט-לכי על זה.אני אישית שונאת אותם -את המבחנים, הסימולציות,את זה שכולם צועקים ומנסים להתבלט. בעבודות מזכירות/פקידות אין תהליכי קבלה כאלו לרוב,ולדעתי הן עבודות יותר רגועות ונעימות.

רותם ע

New member
הייתי מבררת מה זאת בדיוק העבודה...

כי אני ניסיתי לעבוד בהוט תקופה מסויימת, שרדתי חודש וחצי ולאו דווקא בגלל החרדה. אני האמת התחלתי לעבוד בשירות לקוחות פיננסי, ואחרי שניסיתי וניסיתי, ולמרות שהיו מאוד מרוצים ממני, ירד לי האסימון שזאת פשוט, באופן אובייקטיבי, חרא של עבודה, את צריכה להתמודד עם לקוחות כועסים (מן הסתם לא עלייך, אבל על מי הם יוציאו את העצבים?), להיות במתח ולחץ די תמידי (כי זה התפקיד - להתמודד עם הלקוחות ש"דפקו" אותך), ולפעמים אפילו לשקר ללקוחות במצח נחושה (ככה הכשירו אותי, לא עשיתי זאת מיוזמתי). כל זה תמורת 7 שעות ביום עם חצי שעה הפסקה סה"כ, ושכר מינימום. ואמרתי לעצמי שעם כל הכבוד ל-לא לוותר, יש מקרים שצריך לוותר אז רק צריך לבדוק טוב טוב מה העבודה, ולבחון אותה בצורה אובייקטיבית ולא רק בהקשר של החרדה, כדי שלא תגלי מאוחר מדי שלא טוב לך מסיבות אחרות שאולי תשייכי לחרדה, ואז תכריחי את עצמך להשאר... אני הייתי ממליצה כמובן לשנות מקום עבודה מהגן, אבל לחפש משהו קצת יותר טוב (מסעדה טובה ולא איזו מזללה מפוצצת לקוחות, או באמת מזכירות בחברה, משהו שנעים לעשות)

Aglaea

New member
מכירה את זה.

גם לי זה כל פעם קורה בעבודה חדשה, אני פשוט מייחלת שיגיע הרגע שאני כבר אדע מה צריך לעשות, ולא אעשה שטויות של התחלה. לפעמים אפשר ללכת נגד זה ובכח להשאר, ולפעמים לא, תלוי בסוג העבודה וכמה שהיא מתאימה לך, אני מניחה. אני חושבת שכדאי לך לחפש משהו אחר, ולא לחזור למקום הבטוח ההוא. אבל, לדעתי- לא משנה איפה, עבודה של שירות לקוחות טלפוני, זה דבר מלחיץ מעייף ומייגע כשלעצמו, גם בלי עניין החרדה. כל היום רק לספוג צעקות של אנשים בטלפון, בזמן שהאחראים עלייך מנג'סים לך לקצר זמני שיחות, וכל מה שאת רוצה זה לצאת לשירותים או שנייה החוצה לנשום אויר (או סיגריה), ואת לא יכולה. אם השכר היה נאה, עוד מילא. אבל בשביל מינימום אני לא ממליצה לאף אחד לעשות את זה..(והרוב זה מינימום, או שטויות של בונוסים גם, שצריך לעמוד ביעדים לא הגיוניים בשביל לקבל אותם) אני מאמינה שיתאים לך משהו קצת יותר סימפתי בתור מזכירה, או משהו רגוע יותר. לא משנה במה תבחרי, כל עוד לא תחזרי למקום הבטוח של העבודה בגן- את תתקדמי בחיים רק מעצם העובדה שאת לא עושה משהו שעשית בעבר.

למעלה