אשמח לעזרתכן (ם) בעניין...

shle2

New member
אשמח לעזרתכן (ם) בעניין...

חברה שלי סובלת מהפרעת אכילה אבל מה שכרגע מדאיג אותי יותר (מעבר לה"א) זה הדיכאון הקשה והנוראי שהיא נמצאת בו. היא צריכה חונכת צמודה ועושה רושם שהעובד סוציאלי שמטפל בעניין - או ששכח מזה או שלא ממש אכפת לו. מה עליה לעשות בכדי לזרז את העניין? זה אחד הדברים שיכולים לעזור ולהציל את חייה. בבקשה עזרו לי לעזור לה. תודה.

2b mind

New member
שלום לך,

קודם כל, ברוכה הבאה, אני מנחשת שללוות מהצד את אותה חברה עשוי להיות בנקודות מסויימות מאוד לא פשוט עבורך,
ואת מוזמנת לשתף כאן גם את החוויה שלך ואיך ואיפה הדברים פוגשים אותך.
כמו כן, נשמע שאת דואגת לה מאוד וחשה שהיא לא מקבלת את העזרה באופן שבו היית רוצה שהיא תקבל,
אז ברשותך אשאל מספר שאלות-
האם החברה מטופלת איפשהו? - מסגרת פרטית? ציבורית?
אם היא אכן מטופלת, אצל מי היא מטופלת מעבר לעו"ס?
וסיפרת שהיא צריכה "חונכת צמודה" למה הכוונה?
(אם בעייתי לך לכתוב את המידע הזה כאן את יכולה גם לשלוח לי מסר)

No longer

New member
היי

מצטערת על התמציתיות, אין לי ממש זמן להגיב אז אני עושה את זה מהיר -
האם היא מוכרת על ידי הרווחה, יש לה סל שיקום? אם כן, יש אפשרות באמת להעניק לה חונכת צמודה. יש שירותי חונכות ויש גם אופציה להיכנס לשירותי דיור מוגן שמעניקים עובד סוציאלי ומדריכה שיקומית.
אני לא יודעת מה המצב שלה, ולכן שואלת את השאלות הללו, במקרה אני עוסקת בתחום.
מקווה שתסתדרי

shle2

New member
היי

משום מה לא קיבלתי הודעה למייל על ההודעה ממך. סליחה על האיחור בתגובה.
יש לה סל שיקום והעובד הסוציאלי שעובד איתה לא בדיוק עושה את העבודה שלו. היא כבר ביקשה חונכת ושומדבר לא זז. היא די באפיסת כוחות מה שמונע ממנה לנדנד ולהזכיר שהיא רוצה וחייבת חונכת. למי היא צריכה לפנות על מנת לקדם את העניין? יש מישהו שיכול להדריך אותה מה לעשות, איך להתנהל במצב כזה ולקבל חונכת כמה שיותר מהר?

תודה רבה.

אוף.

מובן שהיא לא יכולה לנדנד אם היא באפיסת כוחות

יש לך או למישהו אחר ממעגל החברים או המשפחה שלה אפשרות להתקשר ולנדנד בשמה? או לחילופין, יש מטפלת בתמונה שיכולה להפעיל לחץ? לפעמים לוקחים גורמים מקצועיים יותר ברצינות. ממליצה לתאר את המצב הקיים במלוא חומרתו (כמובן, ברשותה של חברתך).

shle2

New member
תודה על התגובה :)

היא מטופלת, הולכת לפסיכולוגית, פסיכיאטר ודיאטנית. כולם יודעים על המצב שבו היא נמצאת, אני לא יודעת אם היא ביקשה מאחד מהנ"ל לעזור לה בנושא אבל אני מצפה מאנשי צוות מקצועיים שיעשו את זה מבלי שהיא תבקש. ושלא נדבר על העובד הסוציאלי. כל העניין הזה מתיש ומסתכל, והיא לא במצב להילחם על כך.
אשמח לשמוע מכאלה שיש להם חונכת צמודה, מה הפרוצדורה לקבלהּ ואיך אפשר לזרז תהליכים (אפשר גם בפרטי או במייל: [email protected])
שוב תודה, מקווה שיהיו בשורות טובות :)

No longer

New member
כותבת לך בפרטי, שתעזוב את השירות של העו"ס הזה ושתלך לאחר

נשמע לא פשוט, לך ולה.

את מוזמנת להשאר לכתוב כאן, בין אם להתייעץ או לספר על החוויה שלך. יודעת שכבר הוזמנת על ידי טובות ממני אבל היה חשוב לי לחזור על זה.

לגבי השאלה שלך - אין לי הרבה ידע לגבי התנהלות ביורוקרטית מול עובדים סוציאלים (ביטוח לאומי?) או בכלל. אני רק יודעת לספר עליי - ואני לא היחידה, זאת בעיה נפוצה בקרב חברותיי המדוכאות - שזאת בדיוק העזרה שאני הכי צריכה כשאני מדוכאת. כל הכבוד לך. כך או כך, את עושה דבר נפלא ואני בטוחה שאת חברה נהדרת. אבל אם היא קצת כמוני, אז כל מה שאמרתי פי כמה וכמה.

shle2

New member
היי

כמו שאמרתי למעלה, משום מה לא קיבלתי מייל על הודעה שנשלחה לי אז אני מתנצלת על האיחור בתגובה.
אלף כל תודה רבה, מעריכה את הרצון הטוב. וחזרה על כך זה אף פעם לא מזיק אז שוב תודה :) ואין דבר כזה טובות ממך, אומנם כל אחד הוא אינדיבידואל, שונה מהאחר אבל אין דבר כזה טובות ממך. יש אותך וזה מספיק :)
עניין החונכת עדיין עומד באוויר, תהא הסיבה אשר תהא. אני מקווה שבימים הקרובים העניין הזה יסתדר על הצד הטוב ביותר וכמה שיותר מהר. ואם את צריכה חונכת אל תוותרי, אם זה יעזור לך תדרשי, יש לך זכות. לכל אחד מגיע להרגיש טוב. שיהיה המון בהצלחה :)

למעלה