אשמח לעזרתכם...

יזמת

New member
אשמח לעזרתכם...

אני רוצה משפט מהתנ"ך עם השם "יעקב" משהו שקשור אולי לתכונה טובה... משהו חיובי. אני בודקת אפשרות לכתוב בהזמנה לחתונה משפט עם השמות שלנו... (אני שני...יש משהו בשיר השירים כמדומני..) תודה, וממש מעניין בפורום הזה, כמה ידע.

masorti

New member
נו, זה פשוט...

"מַה טֹּבוּ אֹהָלֶיךָ יַעֲקֹב; מִשְׁכְּנֹתֶיךָ יִשְׂרָאֵל". (במדבר כ"ד, ה')

masorti

New member
מה יש להסביר?

בלעם משבח את בני ישראל ומביע קנאה בגורלו הטוב.

eyalnadav

New member
לחז"ל יש הסבר אחר

הכוונה באוהלים ומשכנות כאן הן בתי כנסיות ובתי מדרשות - ולשאלת מסורתי הן היחידים שהתקיימו בנבואת בלעם השאר התהפכו לרעה.ולכן כתוב ויהפוך ה' אלוקיך את הקללה לברכה" ולא כתוב קללות לברכות אלא ברכה מכאן שהתהפך רק ברכה אחת והשאר לא.

masorti

New member
ולגבי שני...

"כְּחוּט הַשָּׁנִי שִׂפְתוֹתַיִךְ, וּמִדְבָּרֵךְ נָאוֶה; כְּפֶלַח הָרִמּוֹן רַקָּתֵךְ, מִבַּעַד לְצַמָּתֵךְ". (שיר השירים, ד', ג')

חידה לחברי הפורום

איזו מילה משותפת ליעקב ושני? eyalnadav, אל תענה, תן הזדמנות גם לאחרים. שני, זו רק שאלה, אל תקחי באופן אישי... (זה היה רמז)

והתשובה היא...

תולעת, כמובן. תולעת השני המפורסם/ת ששימש/ה לעשית בדים במשכן ובבגדי הכהונה, והפסוק בישעיה "אל תיראי תולעת יעקב" (ישעיה מ"א 14)

יזמת

New member
יפה..

באיזה הקשר נאמר הפסוק ? ("אל תיראי תולעת יעקב" (ישעיה מ"א 14) .) .מה פרוש הפסוק?

התולעת המוזכרת בישעיהו

נבואה זו הינה נבואת נחמה, הבאה לנחם את עם ישראל. עם ישראל (יעקב) נחשב חלש כמו תולעת החופרת לאט באדמה, והחזון הוא שבעתיד הוא ייחשב לחזק במיוחד כמו מורג חרוץ. (מלשון חריצים) המורג החרוץ בעל הפפיות דש את ההרים ואת הגבעות, לעומת התולעת (כנראה שלשול) שבקושי חופר בערוגה. אגב, רש" במקום מתרגם את המילה תולעת - ווירמונא. שיהיה במזל טוב.

eyalnadav

New member
מוטב לא לכתוב שום פסוק בהזמנה

כתבו שמוטב לא לכתוב פסוקים בהזמנה כי חוץ מהקרובים שאולי שומרים זאת - השאר זורקים ואסור שכתבי הקודש יהיו מוטלים בבזיון ואשפה , צריך לגנוז את ההזמנה או את הפסוק מההזמנה- ולכן עדיף לא לכתוב כל פסוק , אלא בסימן אובובמזל טוב וכולי

למעלה