אשמח לעזרתכם

Tomerick Rick

New member
אשמח לעזרתכם

היי,
אני וחברה שלי גרים בדירה שכורה. נכנסנו לדירה לפני שלושה שבועות.
אתמול התבשרנו מבעל הדירה על כוונתם למכור את הדירה במיידי אך הדגיש את הרצון לשמור עלינו כדיירים ונתן לנו שתי אופציות:
1. לאפשר לנו תחנת יציאה כשהדירה תימכר (כמובן שיינתן לנו זמן מראש על מנת לחפש דירה אחרת וכו').
2. הדירה תימכר עם החוזה שלנו (חתמנו לשנה וחצי) כלומר הקונה יהיה בעל הדירה החדש שלנו.

על אף הרצון שלנו להישאר בדירה (חיפשנו המון זמן דירות באזור במחיר הזה) אני חושש מהאפשרות השניה כיוון שאין לי מושג מי יהיה בעל הדירה החדש (מניסיון עבר- זה פקטור חשוב עבורי), אני לא יודע מה יהיו הכוונות שלו (האם זו תהיה דירה למגורים או להשקעה) שכן אם הדירה תשמש למגורים.אני מניח שהקונים יהיו זוג צעיר (90% מדיירי הבניין הם סטודנטים). אציין שראינו את עצמנו בדירה לזמן ארוך בגלל הקרבה לאזור העבודה שלנו וזה גורם לנו להתלבט אם להישאר בדירה או לצאת..

אשמח לעזרתכם, דעתכם.. דברים שאנחנו צריכים לשים לב אליהן, דגשים מיוחדים לגבי התנהלות מול הבעל דירה או הקונה.

תודה מראש

דעתי האישית

אני הייתי נשאר בדירה ככל שיתאפשר לי
אין כל משמעות למי הדירה נמכרת, שהרי בעל הדירה (הישן והחדש) לא ישן איתך בתוך הבית, ולא ממש משנה מי זה, ומה מטרותיו (השקעה או מגורים)
ל"התנהלות" שלך אין כל משמעות, שהרי הוא ממילא ימכור את הדירה
שיהיה בהצלחה
&nbsp

littlerunaway

New member
קצת מוזר לי שאתם אומרים שלא משנה מי יהיה בעל הדירה החדש

אחרי שהוא אמר בפירוש שזה פקטור חשוב עבורו, כנראה מניסיון עבר לא חיובי כל כך.

אני לא חושבת שזה צריך להשפיע עליכם

נתחיל עם כך שגם כשאומרים שהדירה נמכרת במיידי, זה לא מהיום למחר, גם אם יש רוכש סופי לדירה ועל אחת כמה וכמה אם אין כזה.
&nbsp
נמשיך עם זה שיכול מאוד להיות שמי שיקנה את הדירה יקנה אותה כדירה להשקעה ולא יהיה מעוניין לגור בה, כך שלא בהכרח תפונו מהדירה עם תום החוזה. בפועל - אם הדירה נמכרת עם החוזה שלכם החוזה עדיין תקף ושום דבר לא ישתנה מבחינתכם בעצם, מלבד השם שתרשמו על הצ'קים.

זה לא משנה

אם תבקשו בעל הדירה יכניס סעיף לחוזה המכר שהקונה החדש מקבל אתכם כדיירים שלו, לפחות עד תום תקופת השכירות שלכם מולו. אתם מן הסתם תפגשו את בעל הדירה החדש ותחליטו אם מתאים לכם להישאר אצלו, מה התוכניות שלו וכו'. אבל בעיקרון כדאי לכם לסיים את התקופה של החוזה שכבר יש לכם, כי לעבור דירות זה ברדק. אגב, לוקח בין 4 חודשים ל-6 חודשים בממוצע למכור דירה. תלוי באזור ובביקוש שלו ובעוד כל מיני פקטורים שלא קשורים אליכם, כך שזה לא מהיום למחר בדרך כלל.

למעלה